Prihlásenie:     Vytlačiť stránku Pošli odkaz e-mailom

Články - DROM Spravodaj

Bažant Pohoda 2006 - praktické info pre návštevníkov

Festival Bažant Pohoda sa už po tretíkrát koná na trenčianskom letisku. Široké priestory letiska, ktoré sú kombináciou trávy a betónu, sú na organizovanie veľkého open air festivalu ideálne. Na to, aby návštevníci festivalu strávili na letisku čo najpríjemnejší čas, slúžia aj mnohé vylepšenia služieb a niekoľko noviniek.

Komentáre (0) | Odkaz e-mailom | Odkaz autorovi | Publikované: 06.07.2006 - 09:57

Festival Bažant Pohoda sa už po tretíkrát koná na trenčianskom letisku. Široké priestory letiska, ktoré sú kombináciou trávy a betónu, sú na organizovanie veľkého open air festivalu ideálne. Na to, aby návštevníci festivalu strávili na letisku čo najpríjemnejší čas, slúžia aj mnohé vylepšenia služieb a niekoľko noviniek.

Vstupenky

Bažant Pohoda 2006 - hlavné pódium Je výhodné kúpiť si lístok v predpredaji, kde je jeho aktuálna cena 1099,-Sk. Na mieste bude stáť dvojdňový lístok 1299,- korún. Lístok na sobotu stojí na mieste 999,- korún, v predpredaji 899,-Sk. Jednodňové lístky na piatok sa nepredávajú. Sobotňajší lístok vstupuje do platnosti o 08.00 hod. Lístky v predpredaji je možné zakúpiť v sieti Ticketportal (viď www.ticketportal.sk) a na viac než 40 oficiálnych predajných miestach po celom Slovensku (vrátane predajne Dr. Horák, sieť predajní Artforum a vybraných predajní Orange).

Príchod na festival

Obe brány stanového mestečka sa otvárajú vo štvrtok 13. 7. o 18.00, celý areál sa otvorí v piatok 14. 7. o 8:00h.
Vstupy do areálu sú dva – pre peších od časti Biskupice, pre motorizovaných od obce Opatovce. Dopravné navigačné značenie bude posilnené v okruhu niekoľko kilometrov v okolí Trenčína. 
Pri vstupe do areálu festivalu dostane každý návštevník identifikačný náramok, navigačnú mapku, festivalový časopis a iné pozornosti od festivalových partnerov.

Kyvadlová doprava

Na festivale bude opäť fungovať kyvadlová doprava, ktorá v roku 2005 prepravila viac ako 15.000 návštevníkov. Zastávky budú na železničnej stanici, na Hasičskej a Električnej ulici a na letisku pri bráne v mestskej časti Biskupice. V exponovaných časoch budú spoje posilnené, autobusy i zastávky budú označené logom festivalu. Lístok bude stáť 10,-Sk. Kyvadlovka začína premávať vo štvrtok o 17.00, najskôr v 20 minútových intervaloch. Tie sa budú podľa vyťaženia meniť.

  Bažant Pohoda 2006 - pohľad z lietadla

Parkovisko

Parkovisko sa nachádza priamo na letištnej ploche. V tomto roku bude spoplatnené na 50,-Sk na celý festival. Parkovisko, organizované posilnenou službou, bude delené na sektory.

Ubytovanie – stanový tábor

Na festivale budú opäť dva stanové tábory. Prvý - pre automobilistov - pri vstupe od parkoviska, druhý sa nachádza v smere od mesta Trenčín. Keďže sa oproti roku 2005 rozšíri na dvojnásobok, organizátori ho odporúčajú využiť aj pri naplnení stanového tábora pri parkovisku.

Voda/hygiena/WC

Bažant Pohoda 2005 - pomaľovaná slečna ;) O dostatok pitnej vody sa bude starať dvadsať cisterien. V tomto roku bude pristavených non stop deväť veľkých cisterien, desiata bude slúžiť na priebežné dopĺňanie. Zvyšných desať cisterien slúži najmä na zásobovanie backstage a stravovacích zariadení. Okrem pitnej vody budú na festivale aj dve veľké stanovištia s úžitkovou podzemnou vodou, vhodnou na umývanie. Sprchy sa rozšírili na 48 ružíc. Okrem zvýšenia počtu, štýlového stanu a väčšieho komfortu v nich bude prvýkrát tiecť teplá voda – vďaka obrovskému boileru, dovezenému špeciálne na túto príležitosť.
V tomto roku bude 300 búdok Toi Toi, k tomu 10 WC pre vozíčkárov, pisoáre a 12 splachovacích záchodov vyhradených iba pre dievčatá a dámy. O čistenie WC sa bude starať 5 vozidiel. Na kraji pri hudobných scénach a v stanových táboroch zriadime sedem párov jednoduchých cikzón, ktoré sú hygienické, bezdotykové, open air. Odporúčame vyskúšať...

Tiene

Rozloha tieňov, ktoré sa realizujú v spolupráci s Ministerstvom obrany, bude viac ako 2000m2. Napriek tomu organizátori odporúčajú návštevníkom postarať sa predovšetkým o vlastný tieň – pokrývku hlavy. Dôležité je tiež používať opaľovacie krémy s ochranným UV filtrom (opaľovacie krémy bude možné zakúpiť aj priamo v areáli festivalu) a dodržiavať pitný režim. Úpaly sú najčastejšou zdravotnou komplikáciou na letných festivaloch.

Zdravotníci – poľná nemocnica, posilnené služby

Zdravotná služba bude opäť posilnená. O zabezpečenie zdravotnej starostlivosti sa starajú záchranári z Trenčína, z Banskej Bystrice a Červený kríž Trenčín. Počet sanitiek prítomných priamo na festivale stúpne v najexponovanejších časoch na štyri, v pohotovosti budú ďalšie štyri vozidlá záchranárov. Na festivale budú aj štyri pevné stanovištia prvej pomoci a niekoľko mobilných hliadok. K tomu všetkému bude posilnená služba v neďalekej krajskej nemocnici, ako aj systém RZP – rýchlej zdravotnej pomoci. Novinkou je klimatizovaná poľná nemocnica, uspôsobená aj na vážnejšie zdravotnícke zákroky. V nej bude možné aj darovať krv – vďaka spolupráci s Národnou transfúznou stanicou.

  Michal Kaščák - Bažant Pohoda 2005 

Bezbariérový areál – vstup pre ZŤP

Držitelia preukazu ZŤP budú mať lístok za 100,-Sk, ktorý je možné zakúpiť len na mieste. Ak so sebou potrebujú doprovod, ten dostane lístok za 899,-Sk. Celý festival je bezbariérový, k dispozícii je desať bezbariérových WC i plošiny pre vozíčkárov pri každej open air scéne.

Internet zdarma a nonstop

Už niekoľko rokov je na festivale Bažant Pohoda internet pre návštevníkov zdarma. V tomto roku sa oproti minulému zdvojnásobuje kapacita počítačov. Zaujímavosťou je, že internet je riešený bezdrôtovo, s vysielačom na trenčianskom hrade.

Foto centrum

Prvýkrát v tomto roku je na festivale zriadené foto centrum, v ktorom návštevníci budú môcť bezplatne napáliť digitálne fotky na CD (k dispozícii je čítačka na všetky typy kariet). Táto služba zároveň ponúka aj bezplatnú tlač štyroch fotiek. V centre bude prebiehať aj súťaž o najlepšiu fotografiu s logom festivalu.

Detský kútik

Kofola vláčik - Bažant Pohoda 2005 Po minuloročnej úspešnej premiére detského kútika sa rozširujú aj tieto služby. V detskom kútiku bude profesionálna služba, pod dozorom ktorej môžu návštevníci nechať svoje deti. Novinkou je prebaľovací kútik. K dispozícii budú knižky, skákací hrad, trampolína, autíčka. Pre deti sú pripravené rôzne aktivity, ako napríklad maľovanie, športové atrakcie a podobne. Pri „odovzdávaní“ detí musia mať rodičia so sebou doklad totožnosti. Skupina Funny Fellows zahrá v kútiku hudobnú rozprávku pre deti od 3 do 85 rokov Ako Tóno hľadal tóny, predstavenie o tolerancii a veselom živote so zvieratkami. Na margo účasti malých detí na Bažant Pohode organizátor festivalu Michal Kaščák hovorí: “Z toho, že na festival chodia rodičia s malými deťmi, máme radosť – je to pre nás znamením, že sa na festivale návštevníci cítia dobre a bezpečne. Urobíme všetko pre to, aby sme si ich dôveru udržali.” Vstup pre deti do desať rokov je symbolických 10,- Sk.

Občerstvenie

Na festivale sa nachádzajú ako tradične stánky s jedlom, s pivom, kofolou, obľúbené čajovne a zelovoc. Rozširuje sa ponuka vegetariánskych a orientálnych jedál. Na festivale sa už tradične nepredáva tvrdý alkohol.
 

Relax stan a stan prevencie


Novinku je aj relax stan s masážami a stan prevencie, v ktorom bude fungovať poradenstvo o rakovine prsníka.

Mobilná pobočka banky a bankomaty

Ďalšou novinkou je mobilná pobočka banky s bežnými službami, okrem iného aj so zmenárňou. Otvorená bude v piatok od 15.00 – 19.30 a v sobotu od 11.00 – 19.30. Na festivale sa počet bankomatov zvýši na dva.

Pošta

Prvýkrát bude na festivale zriadená pošta. Pri príležitosti festivalu vznikla aj špeciálna poštová pečiatka.

Infocentrum

V infocentre bude okrem poskytovania základných informácií o festivale a o meste Trenčín fungovať aj služba straty a nálezy.

  Športové atrakcia - Bažant Pohoda 2005

Čo so sebou ..

preukaz poistenca, občiansky preukaz, hygienické potreby, peniaze, veci na prespanie podľa vlastnej náročnosti, potrebné lieky. POZOR - možno sa zíde aj pršiplášť a gumená obuv, prípadne pokrývky hlavy podľa vlastného výberu - šiltovky, klobúky, šatky. Myslite aj na ochranu pred slnkom (opaľovacie krémy, pokrývky hlavy, pitný režim...)

Drevenica a živé stromy na letisku

Na festivale bude mať premiéru stavba drevenice. Drevenica je prvá stavba, ktorá sa v areáli festivalu začala stavať, na jej stavbe pracuje niekoľko chlapov z Rajca. V drevenici bude štýlový bar a reštaurácia, okolo drevenice sa dočasne vysadia živé stromy.

Zóna ticha

Nový avizovaný priestor Zóna ticha sa bude nachádzať pri kaplnke, ktorá je iba tristo metrov od pristávacej dráhy, na lúke uprostred poľa. Zóna ticha by mala byť magickým miestom pre všetkých, ktorí budú mať potrebu na chvíľu sa vzdialiť a relaxovať.

Program - Bažant Pohoda 2006

  Program - Časový harmonogram - Bažant Pohoda 2006

TOP - neprehliadnite!

Odporučte tento článok!

pošli na vybrali.sme.sk

Komentáre

Zatiaľ bez komentára, buďte prvý!

Nový komentár

Možnosť komentovať majú len prihlásení užívatelia.
Nemáte vytvorený účet? Vytvorte si ho, rýchlo a jednoducho!

Môj drom.sk

Pridať do obľúbených - registrácia

Mohlo by Vás tiež zaujímať ...

Archív článkov

  • 2016
    • január
    • február
    • marec
    • apríl
    • máj
    • jún
    • júl
    • august(1)
    • september
    • október
    • november
    • december
  • 2014
    • január
    • február(2)
    • marec
    • apríl
    • máj
    • jún
    • júl(1)
    • august
    • september
    • október
    • november
    • december

Aktuálne príspevky v diskusiách

Aktuálne príspevky v komentároch