Prihlásenie:     Vytlačiť stránku Pošli odkaz e-mailom

Hudba & kultúra - články

Aktuálne spravodajstvo z festivalu Bažant Pohoda 2010: fotky, videa, reportáže

Bažant Pohoda 2010 - Aktuálne spravodajstvo z festivalu, fotky, videa, reportáže

Tak ako v predchadzajúcom roku Vám opäť prinášame pravidelné denné aktualizované informácie z hudobného festivalu Bažant Pohoda 2010. Naša redakcia Vás bude sprevádzať počas celého diania, to všetko netradične, fresh a triezvo :)

Komentáre (4) | Odkaz e-mailom | Odkaz autorovi | Publikované: 07.07.2010 - 11:00

Aktuálne z festivalu Bažant Pohoda 2010

"Monitorujeme dianie na scéne, v kluboch, na koncertoch, doma i vo svete,v rôzných hudobných žánroch, ale aj v umení a tam, kde by ste to možno ani nečakali . Hudba uchom a okom. Aktuálne, fresh a triezvo. Robíme to inak. Buď toho súčasťou aj ty." (drom.sk)

Ďakujeme organizátorom za nádhernú Bažant Pohodu 2010

Videá z Bažant Pohody 2010

Nedeľa 11.07.2010

Tak to, čo v sobotu ponúkla Bažant Pohoda 2010, bola pre mňa jedna dlhá cesta naprieč rôznymi "odnožami" hudobných žánrov... A jej vyvrcholenie v podobe Leftfield. Jednoznačne to najlepšie, čo som kedy na Pohode videla a počula. Dokonalosť sama o sebe.

Na začiatok musím spomenúť trioVD, ktorí hrali o 21.00 v Dobrej Krajine. Výborná melodická gitarová hudba spojená s elektronickými prvkami. Nevýhodou však bola teplota vo vnútri drevenej scény Dobrá Krajina. Po odohraní koncertu trioVD úplne prepotené vybehlo do backstage-u a ani 5-minutové volanie, búchanie a tlieskanie fanúšikov ich neprinútilo vrátiť sa...

Medzi tým prišli Sissor Sisters v pre nich typických outfit-och. Stačilo nám 20 minút a bol čas ísť ďalej a vypočuť si Crystal Castles. Toto je kapela, ktorá, podľa mňa, úplne odzrkadľuje dobu v akej mladí ľudia žijú. Rebélia, prázdnota, chaos, melodickosť a sloboda... Svoje vystúpenie začali hlasnými chaotickými zvukmi, neskôr prišli už známejšie veci a samozrejme speváčka Alice Glass podotkla, že sa musí držať pravidiel.Tohto roku je totiž zakázané skákanie do davu a platí to aj pre členov kapely. A čo myslíte, dodržala to? ...

V sobotu sa nám posunul program New Joung Pony Club, ktorí nakoniec hrali až ráno o 3:30 na hlavnom Stagei. Škoda no, ale bolo to príjemné spacákové počúvanie v stane :).

Okrem iného sme stihli aj islandských Múm. Neuveriteľné čistá hudba s nádhernými a silnými vokálmi. Trochu si očistiť myseľ a pripraviť sa na O2 arénu.. A prišiel Skream. Staršie veci boli vynikajúce, až kým sa nezačalo promo nového albumu. Toľkokrát to spomenuli, len tak medzi rečou, že ma to úplne vyrušilo a jednoducho som odišla.

Tak to asi malo byť.. Pretože nás čakal Leftfield, to najlepšie a najemotívnejšie počas celej Pohody. Ľudia okolo vstrebávali ich hudbu s nádherným úsmevom na tvári a každý sa hýbal do vlastného rytmu... Už dlho sme takéto niečo nezažili..

Ďakujeme organizátorom za skvelý zážitok a držíme palce do budúcna. Sme hrdí na to, že máme festival európskeho formátu, ktorý v ľuďoch zanechá posolstvo kvalitnej a pohodovej hudby aj na Slovensku..

Fotoreport: Múm, Shazalakazoo, Leftfield, Skream & MC Stg.Pokes, Midi Lidi

Sobota 10.07. 2010 - 15.00

Tak dnes je v Trenčíne pekelne horúco. Ľudia sa snažia schovať kam sa dá. Chcelo by to viac oddychových zón, v prípade takéhoto horúceho dňa. Dnešnými ťahákmi večera sú  Casiokids, Scissor Sisters, The XX, Leftfield, Does It Offend You, Yeah?, New Young Pony Club..Uvidíme, čím prekvapia...

Bažant Pohoda 2010 - Dobrá Krajina
Bažant Pohoda 2010 - Dobrá Krajina

Fotoreport: Atmosféra festivalu, Casiokids, Scissor Sister, Moustache

Sobota 10.07.2010 - 11.00

Piatkový večer sa dal stíhať a vychytávať, len s veľmi dobrou kondičkou, teda pokiaľ ste fakt chceli stihnúť to najlepšie. Tento rok je v denných programoch plno zvučných mien a nám sa často stáva, že si jednoducho neužijeme koncert dokonca. Tak či onak, zobudili sme sa opäť do nádherného rána a tie pocity sa ťažko opisujú. Videli sme fakt množstvo vecí, niektoré boli úchvatné, a iné naopak sklamali. Včerajšou "vychytávkou" jednoznačne Sexi Sushi. Že budú odviazaní bolo jasné, ale ich spôsob umeleckého a hudobného prejavu treba zažiť naživo. Počas dňa sme sa často uchýlili do Rádio(aktívnej)zóny_FM, kde sa vždy dalo príjemne posedieť a vypočuť si dobrú muziku a len tak sa posediačky pobaviť. Napríklad aj na show Baláž a Hubinák_FM, ktorým včera poriadne "išla karta".

Balaž a Hubinak_FM
Balaž a Hubinak_FM

Výborne sme sa bavili aj na českej formácii Kazety, či už, moje počudovanie, aj na Slovensku známych WWW..

No a pred nami boli britský Autechre.Keď prišli na scénu Rob Brown a Sean Booth celá aréna sa ponorila do tmy a ponúkla nové zvukové možnosti elektronických hudobných nástrojov a počítačových programov. Prečo celé vystúpenie odohrali po tme, Vám dôjde až po niekoľkých minútách. Toto nie je hudba, ktorá si vyžaduje svetelnú alebo VJ show, do nej sa jednoducho musíte ponoriť rovnako ako do tmy a načúvať..

Naopak na moje veľké prekvapenie ma vôbec nedostali Digitalism. Samozrejme, v O2 Aréne to bola poriadna "žúrka". Takže účel splnený, skvelá tanečná párty...Nič viac.

Fotoreport:  WWW, Klaxons, Sexi Sushi, Autechre, Digitalism

Piatok 09.07.2010 - 17.00

Piatok sa nám krásne rozbehol a z každej strany festivalu počuť a vidieť to, čo robí Pohodu výnimočnou. Zatiaľ najnetradičnejšie vystúpenie pre mňa, Vienna Vegetable Orchestra. Rôzne druhy zeleniny ako hudobný nástroj a dokonca zahrali aj niečo z "repertoáru" Kraftwerk. Prvým oficiálnym zrušeným vystúpením je Micachu and The Shapes z Anglicka, takisto sa posúva aj vystúpenie českých WWW, okrem nich by sa však nemal piatkový program zmeniť. Ako dnes na tlačovej konferencii uviedol Michal Kaščák, zatiaľ všetko prebieha bez problémov... Až na technické výpadky počas vystúpenia Miss Platnum, ktorej sa však diváci poďakovali obrovským potleskom a silnou podporou. A odkaz pre Vás všetkých.. Pohoda má ešte stále k dispozícii niekoľko sto lístkov...

Fotoreport: Bez ladu a skladu, Jana Kirschner, Kazety, Ian Brown, Midi Lidi

Piatok 09.07.2010 - 12.00

Ako zhodnotiť prvý štartovací večer na Bažant Pohode 2010? Plný emócii...Na jednej strane bolestná spomienka, sviečky na mieste tragédie od návštevníkov Pohody, Štátna filharmónia Košice + Zbor.sv Cecílie s nádherným dielom Requiem od Mozarta, či výborne spracovaný dokument Pohoda 13 Marcela Nevína, pri ktorom sa mi fakt tisli slzy do očí.. A tá druhá tvár Pohody, novej Pohody, to bolo vystúpenie Chór važských muzikantov nabitý silnou a nestarnúcou energiou. Ďalej The Stranglers a na záver, vôbec pre mňa najväčšie prekvapenie, Ink Midget a Pjoni. Mladí chalani s obrovským potenciálom. Teší ma, že na Slovensku rastie nová generácia, ktorá prináša svoje vlastne emócie a myšlienky do hudby...

Fotoreport: The Stranglers, Ink Migdet a Pjoni, Štátna filharmónia Košice a Zbor sv. Cecílie

Bažant Pohoda 2010 - Spomienka
Bažant Pohoda 2010 - Spomienka

Štvrtok 08.07.2010 - 20:00

A sme tu:) Špeciálny vlak Bažant Pohoda dorazil pred pár hodinami do Trenčína. A musíme uznať, že tento rok to bolo o čosi komornejšie. Menej ľudí nastupovalo na staniciach, menej ľudi vo vlaku.. No nebolo to naškodu:) Čo sa týka samotného areálu festivalu, trochu nás prekvapil inováciami. Pár stageov sa presunulo, pár sa vynovilo, Pohoda kráča v pred:) Dnes nás čaká The Stranglers a slovenskí INk MIdget a Pjoni.. See you tomorrow.

Bažant Pohoda 2010 - Cesta vlakom
Bažant Pohoda 2010 - Cesta vlakom

 

Štvrtok 08.07.2010 - 10:00

Dnes to vypukne. Časť našej redakcie o chvíľu odchádza na festival a tešíme sa halvne na cestu špeciálnym vlakom priamo do Trenčína. Fotky čakajte už v piatok na našom portály.

Okrem iného Ticketportál dnes oznámil, že k dispozícii je len posledných 922 lístkov na Bažant Pohodu 2010. Ak sa predajú festival bude oficiálne vypredaný...

A čo odporúča Michal Kaščák v rámci štvrtkového programu? (Rozhovor pre sme.sk)

Streda 07.07.2010 - 11:00

V utorok sa po víkende naplno rozbehla príprava, ktorá však bola prerušená kvôli dažďu. Ako uvádza oficiálna stránka pohody, začal sa stavať EUropa stage, podlaha O2 Stagea, tribúny Garinier Arény... Aj keď ešte dnes hlásia dosť chladné počasie od štvrtka sa vraj môžeme tešiť na teplé a bezoblačné festivalové dni...

Dnes areál letiska v Trenčíne opäť ožíva a postupne vyrastajú ďalšie pódia, stany a ostatné časti areálu. Nedočkaví navštevnici už doma balia stany, spacáky, pochutiny a dalšie veci nevyhnutné na spokojné prežitie náročného víkendu...

Bažant Pohoda 2010 - Prípravy areálu festivalu
Bažant Pohoda 2010 - Prípravy areálu festivalu

Autor: spracovala: Redakcia (Z)

Zdroj: Drom.sk, pohodafestival.sk

Foto: Marcus

Bažant Pohoda 2010

TOP - neprehliadnite!

Party: Svezarm Calling #22 POKE Festival 2013 SIGNALL_FM mieri na východ!

Odporučte tento článok!

pošli na vybrali.sme.sk

Komentáre

[+] Pridať komentár

zichus zichus, 20:44, 8.7.2010 (štvrtok) [13 rokov]

už sme tu

už sme tu, čakame len na vás :)
pohoda 2010 je parádna, všetci chytro sem ...jup

Felski Felski, 10:17, 9.7.2010 (piatok) [13 rokov]

Re: už sme tu

uz sme na ceste... SD karty prazdne, vaky plne :))) vidime sa kolem 15.00!

facetku facetku, 17:05, 8.7.2010 (štvrtok) [13 rokov]

fotky, video, bazant pohoda 2010, trencin, ..

bude kopec fasa materialu ktory natocime, pofotime, .. vidime sa! :)

marcus marcus, 15:39, 7.7.2010 (streda) [13 rokov]

live panorama video z Pohody

Naozaj, ten priamy prenos z bažant pohody 2010 je super. Fajne že sa našiel partner ako metoo.sk čo to umožnil.
Tak už idem baliť aj ja.. jucháá

kofola kofola, 11:33, 7.7.2010 (streda) [13 rokov]

Pohoda je tu

Super video z Bažant Pohody. Hneď som začal baliť...
..už sa teším fest.

Nový komentár

Možnosť komentovať majú len prihlásení užívatelia.
Nemáte vytvorený účet? Vytvorte si ho, rýchlo a jednoducho!

Môj drom.sk

Pridať do obľúbených - registrácia

Mohlo by Vás tiež zaujímať ...

Archív článkov

  • 2016
    • január
    • február
    • marec
    • apríl
    • máj
    • jún
    • júl
    • august(1)
    • september
    • október
    • november
    • december
  • 2014
    • január
    • február(2)
    • marec
    • apríl
    • máj
    • jún
    • júl(1)
    • august
    • september
    • október
    • november
    • december

Aktuálne príspevky v diskusiách

Aktuálne príspevky v komentároch