Prihlásenie:     Vytlačiť stránku Pošli odkaz e-mailom

Články - DROM Spravodaj

Lokal Life 007 – rozhovor s Benepop Djs

Rozhovor s dvoma hlavnými aktérmi piatkového Drom.sk Partistanu v rámci tanečnej scény na festivale Lokal Life 007. Nech sa páči, Benco a Poprednny ako Benepop Djs v rozhovore pre nás.

Komentáre (0) | Odkaz e-mailom | Odkaz autorovi | Publikované: 18.07.2007 - 14:39

1, Ste nielen známa Slovenská djská dvojica, ktorá ponúka publiku modernú zábavnú tanečnú a inteligentnú hudbu, ale zrejme aj dobrí kamaráti. Kedy sa vaše vzťahy začali a ako sa vyvíjali?

Benco: Uf, myslíš že sa nato pamätám? Tuším raz v starom Účku na akcii Tripcore Boutique som si raz vytiahol z kabele jedného dja dosku  a spýtal sa ho, či si ju môžem pustiť. On nato že ano, ale až potom...Typický Pop.

Poprednny:  To je už bradatá história, poznáme sa vyše 10 rokov. Hrať sme spolu začali, keď som pozval Benca na svoju rezidentnú noc HAUZ v bratislavskom, vtedy ešte U-Clube. Podtitul dostala BenePop Edition a viac menej odvtedy, ak vystupujeme spoločne, tak hráme v drese BenePop DJs. No a samozrejme neskôr, keď sa z Účka stal Subclub, prišla na svet naša spoločná rezidentná noc s názvom BenePop Grooves, ktorá tento rok oslávi 2. výročie.

2, Benco – pseudonym vyjadrujúci v ostatných časoch zvuk techna, popri ľuďoch ako Dalo, Toky, Svetlux.. Ako to bolo a ako to je dnes?

Benco: Ako to bolo si prečítajte na mojom webe a ako to je? Ten nádych techna je umňa stále cítiť- či už vo výbere skladieb alebo v samotnej konštrukcii setu....Cítíš to tiež?

3, Poprednny alebo Mike Pop – kde je pravda? Tiež ma zaujíma, akými zmenami si prešiel ty za tie roky?

Poprednny: Stručne: Poprednny je môj dj nick, ktorý používam od začiatku a pseudonymom Mike Pop podpisujem moje sporadické producentské počiny. Dnes používam obe mená.
Začínal som s gitarou v garážovej kapele Doupě. Na gramafón som presedlal niekedy v roku 96 v klube Duna s rezidentnou nocou Trip Core Boutique. Mixovať som začal breakbeat, neskôr  sme Boutique presťahovali do U-clubu a začalo ma baviť hrať minimálnejšie, viac house, viac elektro, viac techno...  Dnes to volám groovyminimalretroeletrotechhauzdisco, je to pestré a stále sa to vyvíja...
 
4, Vaša Top 10 na tento mesiac?

Benco: Toto nerád dávam...Poviem ti aspoň producentov, ktorí ma za poslední čas oslovili:

Lee Wan Dowski
Stewart Walker
Loco Dice
Jeff Samuel
Alex Under

Poprednny:
sorry len Top 5:

Heartthrob - Baby Kate - Sascha Funke Remix / Minus
Einzelkind, Meat - Not A Musical Masterpiece / Get Physical Music
Mike Shannon - 8 Bit Rojo - Original Mix / Cynosure Recordings
Marc Antona - Io - Original Mix / Micro-Fibres
Martin Landsky - 1000 Miles - Loco Dice Remix / Poker Flat

Benepop Djs

5, A čo Slovenská tanečná scéna? Vy môžete porovnávať. Bolo to už „horšie“? ;o) Aký vývoj predpokladáte z polohy djs, producentov, parties a médií?


Benco: Sakra, zase tá otázka...Po poslednej skúsenosti na jednej nemenovanej party mám pocit, že sa vraciame na úplný začiatok- myslím tým veci hlavne po technickej stránke...
Z polohy djs- bolo už aj lepšie, čo sa aspoň honorárov týka. Z polohy producentov- to je asi jediné pozitívum, produkuje už dosť ľudí a to naozaj dobre. Z polohy parties- dolu vodou, česť výnimkám. Z polohy médiií- a akých prosím ťa? Veď tu žiadne okrem web sites a jednej  či dvoch reláciíí nie sú...

Poprednny: Slovenská scéna po desiatich rokoch vyzerá v podstate rovnako. Ak chceš hrať, najlepšie je, keď si všetko urobíš sám. Lebo médiá nie sú, kluby mimo Bratislavy v podstate tiež nie sú. Sú tu ale nadšenci, ktorí si všetko okolo organizácie akcií robia vo vlastnej réžii, veď ty sám by si najlepšie vedel o tom rozprávať. Ale aká taká scéna predsa len je...

6, Sledujete slovenské web stránky zapodievajúce sa tanečnou scénou? Čo im chýba?

Benco:
Skoro každý deň. Chýba originalita, všade je dennodenne 90 percent to isté....

Poprednny: Sledujem a myslím, že úplne najviac im chýba ich tlačená verzia...

7, Na festival Lokal Life si treba prísť pod Tatry. Čo si na nás chystáte?

Benco: Ja si tam prídem veľmi rád a nebude to prvýkrát ani naposledy. Chystáme groovy od Dunaja, žiadna príprava, čistá improvizácia. Vtedy zistíš kvalitu...

Poprednny: Kopec nových groovy trackov selected and mixed by BenePop djs.

8, Posledná otázka. Čo vás v poslednej dobe pobavilo asi najviac? ;o)

Benco: Ja som zistil, že sa treba baviť na niečom každý deň, inak by bol tento život dosť nuda, hehe

Poprednny: Nemenovaná svadobná kapela s pokusom zahrať Pink Floyd...
Svadobné kapely rulez...

Ďakujeme za rozhovor. Pýtal sa Kokpit.

Kto sú  Benepop Djs?

Poprednny  / StudioBratislava / SK

Hráva od roku 1996, kedy začínal ako breakový dj v zoskupení Trip Core Collective. Neskôr spolupracoval s agentúrami Bajkonur a Subtech, momentálne háji farby StudiaBratislava. Bol rezidentom bratislavského U-clubu i Spojky.  Vďaka osobitému prejavu a excelentnej technike mixu vystupoval na väčšiine domácich klubových či festivalových pódií. V roku 2003 obsadil tretie miesto v ankete dj roku čitateľov servera Bajkonur.sk. S úspechom vystúpil i v európskych kluboch Traffic (Dublin - Írsko), Les Viperes (Graz - Rakúsko) Teatro (Moskva) a ako jeden z mála djov z našich zemepisných šírok, tiež na house-stage legendárneho berlínskeho klubu Tresor. Hráva tvrdší groovy hauz, s estetikou minimalu. Produkuje pod menom Mike Pop.

Benco / Standa,Clublab /  SK

Prvý „dotyk“ s elektronickou hudbou mal vo veku 14 rokov. Svojráznemu razeniu si cesty mu asi najviac pomohlo začlenenie sa do prvého z profi booking agentúr na Slovensku – Subtech (dnes Standa), ktorému ostal verný od roku 1998 až dodnes. Ďalšou priečkou na dlhom rebríku bola rezidentúra v celosvetovo rešpektovanom U-Clube v Bratislave. Okrem klubov a festivalov na celom území Slovenska a Čiech sa mu podarilo prezentovať sa aj v Rakúsku, Maďarsku či v ďalekom Rusku. Svoju impozantnú techniku mixu (často z troch decks)  ale hlavne hudbu šíril  aj ako misionár v štyroch slovenských pod značkou Clublab, s ktorou to so svojim kolegom Galagerom v roku 2000 dotiahli u našich českých susedov na samotný vrchol s cenou Czech Dance Music Awards za najlepšiu  rozhlasovú reláciu.Taktiež sa mu v tom istom roku dostalo ocenenia za druhé miesto v ankete dj roku čitateľov web portálu Bajkonur.sk. Jeho vlastnú produkciu pod nickom Ahmed Cari môžte nájsť na niekoľkých CD kompiláciách. S ďalším kolegom dj-om Svetluxom sa objavujú na lajnapoch tanečných parties pod pseudonymom Benelux Djs.

Benepop Djs

Drom.sk Partistan na festivale Lokal Life 007 v Kežmarku (pôjde n o n  s t o p):

Piatok 27. júl
Benepop DJs (Benco a Poprednny a.k.a. Mike Pop), DJ Bo.dan (CZ), DJ Wicc (CZ), Milan Lieskovsky, Palko Facetku, Keče a Christian, Leffe, Gubo, Condor a Vairo

Sobota 28. júl
Wicked Squad - DJ Spaceant & MC Phile (AT), DJ L Plus a.k.a. Larry, DJ Lixx, DJ Hlavolam, DJ Rec, Ižďo a.k.a. Smokin’ Drummer, Komar, Peko, Jah Division Sound Gang feat. Zet.U.Zet.A.

www.lokallife.sk

Lokal Life 007


Ceny vstupeniek:
do 26.07.2007 - 329,-
na mieste oba dni - 399,-
na mieste len sobota - 299,-

Predpredaj:
www.ticket-art.sk a jeho predajných miestach.

Iné predpredaje:
Čajovňa na rohu, Stará Ľubovňa
Kníhkupectvo Alterego, Kežmarok
Klub Semafor, Spišská Nová Ves

TOP - neprehliadnite!

Party: Svezarm Calling #22 POKE Festival 2013 SIGNALL_FM mieri na východ!

Odporučte tento článok!

pošli na vybrali.sme.sk

Komentáre

Zatiaľ bez komentára, buďte prvý!

Nový komentár

Možnosť komentovať majú len prihlásení užívatelia.
Nemáte vytvorený účet? Vytvorte si ho, rýchlo a jednoducho!

Môj drom.sk

Pridať do obľúbených - registrácia

Mohlo by Vás tiež zaujímať ...

Archív článkov

  • 2016
    • január
    • február
    • marec
    • apríl
    • máj
    • jún
    • júl
    • august(1)
    • september
    • október
    • november
    • december
  • 2014
    • január
    • február(2)
    • marec
    • apríl
    • máj
    • jún
    • júl(1)
    • august
    • september
    • október
    • november
    • december

Aktuálne príspevky v diskusiách

Aktuálne príspevky v komentároch