Prihlásenie:     Vytlačiť stránku Pošli odkaz e-mailom

Hudba & kultúra - články

Nudance Broken Therapy 8 profily DJs

Nudance Broken Therapy 8 profily DJs

Už najbližšiu sobotu sa v klube Rock Fabric v Poprade roztočia vinyli a cd nosiče plné kvalitného, našlapaného a atmosferického drum&bassu a dubstepu. V rukách to budú mať páni Slight, Bendhy, F@tSound, Le Flouriste, MC Remedy a slečna Hildush.

Komentáre (0) | Odkaz e-mailom | Odkaz autorovi | Publikované: 22.04.2009 - 00:35

Nudance Broken Therapy 8 profily DJs

drum&bass, dubstep, breakbeat party
25. apríl 2009 (sobota) klub Rock Fabric Poprad

S L I G H T (prosac.sk)
DJ Slight on Nudance Broken Therapy 8
DJ Slight on Nudance Broken Therapy 8


Slight sa DJingu začal venovať okolo roku 2003, no vzhľadom na jeho vkus hrával v tom čase prevažne house a techno. V roku 2004 prišlo pracovné presťahovanie sa z Bratislavy do Košíc. Postupom času začal v Košicicach organizovať svoje prvé akcie, nesúce názov - House It!.

Prelom prišiel na konci roku 2006, kedy sa spolu s budúcim kolegom a parťákom Bendhym rozhodol vyuziť svojich pár promotérskych skúseností a začal sa venovať štýlu, ktorý sa dovtedy v Košicach prílišnej popularite netešil - drumandbassu. V novembry spolu zorganizovali prvý DRUMOPHONIC. Návštevnosť, atmosféra, no hlavne pocity pri hraní a kontakte s ľuďmi Slighta úplne ohromili. Až natoľko, že od tohto momentu sa začal venovať výlučne iba drumnbassu, a to aj ako DJ, aj ako promoter.
Slight odvtedy prešiel vývojom a rastom, o ktorom predtým nemal ani tušenia. Z malej akcie s par čiernobielymi plagátmi sa stala najnavštevovanejšia dnb párty východného slovenska a so Slighta sa stal DJ, ktorý svojim štýlom, mixingom a charizmou výrazne dopomohol propagácii dnb na východnom slovensku. A čoraz vačšiu popularitu si získava aj mimo Košíc.
Za necele 3 roky si zahral s menami ako napr. Sub Focus, Ed Rush, J Majik, Culture Shock, Cyantific (UK), Muffler (FIN), Jade, SKC, Chris.SU (HU), L Plus (SK), Brooklyn (CZ), Shortz, MC Coppa (UK), C-Phone (No Money - CZ), celou českou a slovenskou spičkou... Spolu s Bendhym a kolegami z Prosac Crew: Snippahom a Duallom, majú organizačne či djsky prsty v každej dnb akcii na východnom slovensku. Od konca roku 2008 sa presťahoval nazad do Bratislavy, kde je rezidentom podniku Radosť na akciách Drum4Bass, a spolu s Olisom Bakulu stojí aj za prvou slovenskou dnb halovkou: Special Place.
Kluby: Studio54 (Praha, CZ), T&D hala, Subclub, Nassau, Radost Music Club (Bratislava), Stara Sladovna, Radical, Stars, Windigo, T-klub (Kosice), Pistol Pistol (Martin), Insomnia, Wave, Tune:l, Fisher (Presov), NO3 (Nove Zamky), Art Klub (Trnava), Reset (Partizanske), Endorphin, K&M, Panorama (Michalovce), Escobar (Prievidza), Mega (Humenné), Friends Club (Trebisov), Plesnivec (Strbské Pleso), Podzemie MSKS (Zlate Moravce), Ponorka (Kezmarok)
Radio appearances:Live sets on: 4 Elements (Radio_FM, 5. Jan 2007) , Club Zone (Radio Hornet, 23.11.2007 + 10.02.2008) other: Freeline (go.dj, 2006)
Obľúbení DJi/producenti:
Pendulum, Futurebound, Muffler, DJ Fresh, Drumsound and Bassline Smith, SKC, Sub Focus, Logistics, Cyantific, Shimon, DJ Die, Andy C, Ed Rush, Optical, Bad Company, Baron, Gabanna,...

B E N D H Y (prosac.sk)
DJ Bendhy on Nudance Broken Therapy 8
DJ Bendhy on Nudance Broken Therapy 8


Drumandbassu sa Bendhy aktívne venuje od roku 2003, ale s jeho zvukom sa stretol už koncom 90tych rokov vďaka jeho nestorom na Slovensku, Gabannovi a Galaghovi. Začiatok Bendhyho djskej dráhy bol v košickom T-clube, kde spolu s djom Zelom organizovali menšie party. Neskôr spolu s djom Ka-genom z dnes už neexistujúceho známeho bookingu Working-pro razia prvé začiatky drumandbass-u v Košiciach. Hrávajú v kluboch Kocka, Supalova, a Radical. Bendhy sa v tom čase zúčastňuje pomerne často na drumandbassových akciach v kežmarskej Ponorke, po boku tamojších djs Peka a Komara. Ale takisto aj v prešovskom Fisheri a Wave clube, kde spoznáva aj svojich súčasných kolegov Snippah-a a Duall-a. V roku 2006 Bendhy začína spolupracovať tak pri organizovaní akcií ako aj pri djingu s djom Slightom, ktorý medzičasom prešiel od housu k dnb. Zakladajú sériu úspešných parties Drumophonic a Liquidity, ktoré svojou návštevnosťou ale aj djmi ktorí na nich hrali, zdvíhajú laťku východoslovenského dnb pomerne vysoko. Na Bendhyho vystúpeniach ho veľmi často svojou lyrikou doprevádza jeho dvorný MC Tukan. Spolu takisto pod pseudonymom Beata DuBass občas zablúdia do vôd na Slovensku ešte málo známeho štýlu dubstep.
Obľúbení DJi/producenti:
Lomax, Spectrasoul, Marcus Intalex, Calibre, Icicle, Commix, Zero Tolerance, Atlantic Connection, Mosus, Nymfo, Proxima, Break, Survival, Alix Perez, Instramental, ...
Support djom: Nphect, Jade, Muffler, Shortz, SKC, Chris.su, Safair, Brooklyn, Push, Phillip TBC, Rudeboy, No Money, Elwira, Im Cyber, P.no, Basstien, MC Coppa, ...+ all Slovak djs

F @ T S O U N D (nudance, drom.sk)
F@tSound on NUDANCE Broken Therapy
F@tSound on NUDANCE Broken Therapy


S hudbou sa zblížil už v skorom detstve, kedy navštevoval umeleckú školu kde si zvolil hru na gitare. Útlm na rockovej scéne ho priviedol k elektronickej hudbe, kedy navštívil mnoho akcií a prešiel viacerými štýlmi až úplne podľahol čaru lámaných beatov (drum&bass, dubstep, breakbeat).
V súčasnoti dj a organizátor akcií  NUDANCE v Poprade. Hráva hlavne DnB, no čoraz viac dubstep a breakbeat. Počas hrania strieda melodické tracky s tvrdým, energickým a temným soundom. Snaží sa vytvoriť silnú atmosféru gradáciou, striedaním a prelínaním viacerých subžánrov.
Obľúbení producenti – Break, Cause4Concern, Prolix, Audio, Future Prophecies, Calyx, Teebee, Raiden, Allied, Jade, Evol Intent, Sub Focus, Commix, Chase&Status, Inside Info,  State of Mind, Excision, Aquasky, Caspa, Rusko, KPK, Noiz, DZ, Nero, NAPT, Crystal Method, ...

LE FLOURISTE (nudance.sk)
Le Flouriste
Le Flouriste


...je kreatúra a hrá sa na DJ-a od r.2006. Hrá!
Drum and Bassové začiatky už má dávno za sebou a otvára sa novým postupom a mutáciam zvukov. Krištáľovo čisté, mastrované sample robené 24-bitovými prevodníkmi syntentyzátorov, plné groove aj takto sa dajú v krátkosti charakterizovať iniciatívne zvuky zväčša pochádzajúce z Európy a Nemecka, ktoré nestoja na mieste, ale odkazujú na budúcnosť.
Nerád sa škatulkuje a uzatvára "krabice" hudobných štýlov. V jeho setoch môžete počuť minimalistické - elektroidné, rýchle i pomalé, dubové a dubstepové zvuky, ktoré však ostávajú v tanečnej rovine.
Výsledok?   Treba počuť!!!

H I L D U S H (analog-digital.sk)
Hildush
Hildush


K hudbe som inklinovala už od narodenia. Počúvala som rôzne štýly, no vždy to bolo v znamení lámaných beatov.
Výraznejšie som sa začala hudobne orientovať v čase príchodu na strednú školu, keď som prišla na to, že hip hop bol názov pre štýl, ktorý si ma úplne získal. Bol to skôr underground, ktorý sa ku mne náhodne dostával, ale aj hudba z amerických ulíc, hlavne oldschool štýl. Počúvala som a počúvala, neskôr začala tvoriť. Najskôr to boli texty. Išlo to. Veď už ako malá som skladala rôzne básničky a celá rodina bola nadšená.
Potrebovala som však nejakú hudbu, aby bolo do čoho rapovať :D a tak som začala vytvárať prvé hip hopové podklady. Vystúpila som na niekoľkých undergroundových hip hop akciách so všetkým, čo som vytvorila, lenže to ma dlho nebavilo...
Na jednej malej open airke som zistila, že ten rýchly štýl, ktorý som nepočula nikdy predtým a ktorý si ma začína získavať, je vlastne drum & bass. Boli sme dvaja. Dvaja ľudia vrátane mňa, o ktorých som vedela, že počúvame niečo také. A tak sme sa už tešili na ďalší rok na open airku hlavne na dnb.
Okrem breakbeatu, jazzu, rnb, soulu, dancehallu, funky štýlu, reggae a rôznych alternatív, ktoré som ešte nevedela pomenovať, patril už k mojim obľúbeným žánrom aj uk garage.
Po príchode do Bratislavy ma drum & bass uchvátil do maximálnej miery a spolu s ním som spoznala aj jungle a dubstep. Znova so počúvala a počúvala ako divá, navštevovala rôzne pártys, znova začala tvoriť hudbu, no hudbu viacerých štýlov a raz...
Bolo leto 2008 a vtedy prišla ďalšia chvíľa, ktorá ma ovplyvnila. U môjho kamaráta som mala možnosť len tak siahnuť si na gramce a na dosky a potom som chcela znova a znova! Ako drogu... Lenže leto skončilo a s ním aj možnosť sa hrať s hudbou.
V novembri som sa však znova postavila za gramce na jednej malej párty a chcela neskončiť, neprestať...
Najviac som si obľúbila jemnejší drum & bassový štýl, liquid funk, tanečný dnb plný leta, slnka a tepla, atmosférické skladby, raggajungle a aj temný darkstep.

MC R E M E D Y
MC Remedy
MC Remedy


Remedy sa venuje lámaným beatom už 6 rokov...najprv ako posluchač doma a o nedlho začal chodit po akciach...stal sa pravidelným učastníkom dnb.sk presents a iných akcií v jeho domácom Subclube.Ten bol aj dejiskom jeho prvych pokusov ako Mc-ho...skoro pred 3mi rokmi prišiel na chut dubstepu,ktorý ho dostáva stále viac a viac.<br /><br />
Oblubení producenti: Rusko, Benga, Skream, Kromestar, Subfocus, Pendulum, Wickedsquad, Soundphreakers, Shy FX, Ltj Bukem, Noisia, Caspa
Oblubení MCs: Demolition man,SkibaDee,Ragga Twins,General Levy,Daxta,Dynamite

NUDANCE Broken Therapy 8
NUDANCE Broken Therapy 8

Autor: Drom.sk

Zdroj: NUDANCE

TOP - neprehliadnite!

Party: Svezarm Calling #22 POKE Festival 2013 SIGNALL_FM mieri na východ!

Odporučte tento článok!

pošli na vybrali.sme.sk

Komentáre

Zatiaľ bez komentára, buďte prvý!

Nový komentár

Možnosť komentovať majú len prihlásení užívatelia.
Nemáte vytvorený účet? Vytvorte si ho, rýchlo a jednoducho!

Môj drom.sk

Pridať do obľúbených - registrácia

Mohlo by Vás tiež zaujímať ...

Archív článkov

  • 2016
    • január
    • február
    • marec
    • apríl
    • máj
    • jún
    • júl
    • august(1)
    • september
    • október
    • november
    • december
  • 2014
    • január
    • február(2)
    • marec
    • apríl
    • máj
    • jún
    • júl(1)
    • august
    • september
    • október
    • november
    • december

Aktuálne príspevky v diskusiách

Aktuálne príspevky v komentároch