Prihlásenie:     Vytlačiť stránku Pošli odkaz e-mailom

Hudba & kultúra - články

Palko Facetku je proste taká blbosť, že je to až dobré

V nasledujúcich riadkoch Vám prinášame aktuálny rozhovor s djom Palkom Facetku, v ktorom sa dozviete nielen to, prečo si už nehovorí Facet, ale napr. aj to, či pije priamo z fľaše alebo používa poldecák...:)

Komentáre (0) | Odkaz e-mailom | Odkaz autorovi | Publikované: 09.02.2007 - 14:05

Už po tretíkrát skalickú Orlovňu ovládne na jednu noc house music a akcia Back 2 Basics! Tentokrát s hosťom z divokého východu, djom Palkom Facetku. Čaká na Vás ako obyčajne kvalitný zvuk, svetlá, videoprojekcia, skvelí ľudia a kopec zábavy...

Bio:

Palko Facetku, alebo donedávna ešte zvaný „Facet“ sa na elektronickej tanečnej scéne pohybuje už nejaký ten čas. Pochádza z Popradu, kde aj pôsobí. Začínal už v roku ´98 ako mladý chalan, ktorému učaroval zvuk elektronickej tanečnej hudby. Postupom času prichádzali prvé hrania, vlastné akcie, menšie a napokon aj väčšie party po celom Slovensku. Štýlovo sa Palko Facetku pohybuje od minimal-electra, cez tech-house az po tech-electro a electro-pop.

DJ Palko Facetku aka Facet
DJ Palko Facetku aka Facet
Zahral si po boku takých djských mien akými sú Regis, Dj Rush, Jay Denham, Henrik B, Christian Smith, Takaaki Itoh a spolu s celou slovenskou a českou djskou špičkou (Lucca, Agent, Benco, Toky, Tráva, Tibor Holoda) na vačších (Stigma, Doubledecker) i menších akciách po celom Slovensku...

Palka Facetku tradične doplnia senickí Permonik, Deeds a BigFish. To všetko už v piatok 16.02.2007, Skalica - klub Orlovňa.

Interview:

Dj Palko Facetku aka Facet
Dj Palko Facetku aka Facet
1.Prvá otázka smeruje samozrejme k tomu ako sa máš, čo práve porábaš a aké predsavzatie si si dal do nového roku?

Facetku : Mám sa fajn. Konečne som si stihol trochu oddýchnuť. Predsavzatia? Žiadne!.. ;o)

2.Dokázal by si stručne charakterizovať hudobný štýl, ktorý je práve v tomto čase Tvojmu srdcu najbližší? Zaujímalo by ma tiež, čo Ťa nasmerovalo z techna do housu?? Vek? Žena? ;)

Facetku : Hohou, začnem od konca... ;o) Ženská to nebola (bodaj by) a vek možno.. ale skôr by som tú zmenu definoval ako spontánnu vec, ktorá prišla sama od seba. Dobrého techna začalo v obchodoch ubúdať, tak sa percento kupovanej hudby na platniach obrátilo v prospech houseu. Doteraz však na dobré techno nedám dopustiť.. A štýl ktorý hrám? Ja som taký trochu rozdvojený, vlastne ako vždy ;o) Ako dj inklinujem k minimal electro houseu, teda k tej temnejšej stránke elektr. tanečnej hudby, ale aj k pravému opaku toho istého- dobrej electro progressive diskotéke.. hm ;o) Vždy sa snažím hrať tie menej "obkukané" veci.. V oboch pripadoch, jedinečnosť je pre mňa dosť dôležitá..

3.Čo Ťa viedlo k tomu, že si djské meno Facet zmenil na Palko Facetku a prečo tie zdrobneniny, nie si predsa malý...:)

Facetku : Pozri, Faket, Fejset, Fejsit, Fejs Tí a ja neviem ešte čo iné...to ma ubíjalo. A úprimne, nedivím sa tým skomoleninám. To slovo priam chce, aby sa tak rôznorodo čítalo ;o) Potom taká podobnosť s Dj Face.. tiež to celé prišlo zo dňa na deň...A Palko Facetku je proste taká blbosť, že je to až dobré..Nech to tu máme trochu pestrejšie ;o)

4.Nedávno sa na servery www.partyzona.sk rozbehla diskusia o budúcnosti elektronickej tanečnej hudby, resp. o súčasnej sitúacii okolo klubov a akcií na Slovensku..Nechceš sa pridať? Zaujímala by ma situácia práve na východnom Slovensku..

Facetku : Kluby? ;o) Niekde je to ozaj na zaplakanie. Je ale dobre vidieť, kde sú ľudia čomu naučení. Slovensko je malé a všetko záleží na jadre, teda na ľuďoch, ktorí v danom regióne či meste pôsobia a čo tlačia. Ak budú tlačiť disco house, iné tam len ťažko bude mať šancu. Podľa mňa je dôležitý pestrý a kvalitný výber line-upu a naozaj dôkladne predstavovať ten ktorý style, samozrejme postupne a citlivo. A zahraničné hviezdy nechajme na veľké mestá, na veľké diskotéky.. Ľudia si ľahko zvykajú na "nadštandard" a potom tie naše kvalitné djské mená vlastne ani menami nie sú. A že kam sme sa to potom dostali?

5.Čo si myslíš o anketách časopisov, ktoré sú do určitej miery mienkotvorné, v ktorých pravidelne vyhrávaju v kategórii Top Dj už dlhé roky stále tie isté mená, prevažne trancoví dj z Nemecka a Holandska?


Facetku : Toto je vec, ktorá ma veľmi nezaujíma. Sú to ankety pre zahraničný trh a dúfam, že nie tak skoro pre ten náš. Je to všetko o peniazoch, promotion, marketingu, o tom sú hviezdy a ich popularita. Je však pravda, že mnohí z "top 100" udávajú naozaj tempo a smer, akým by sa scéna mala hýbať (v každom štýle), pretože majú omnoho bližšie k "novej" hudbe, ktorú budeme my, bežní dj smrteľníci, hrávať tak o pol roka ;o) A prečo je to trance? Podľa mojho subjektívneho pohľadu to bude najskôr preto, lebo tie najvačšie eventy sú práve tranceové a okrem toho má trance dosť blízko k dušiam disco people a je to maximálne pocitová hudba.. ;o)

Dj Palko Facetku aka Facet
DJ Palko Facetku aka Facet
6.Aký je Tvoj vzťah k novým technológiam v djingu? Vinyl lives forever? Alebo?


Facetku : Na nové technológie čas ešte len príde. Nechcem sa silou mocou tlačiť do niečoho, čo mi zatiaľ nechýba. Ja mám vinyl rád, baví ma, teší ma... V tomto mi vyhovuje tá tažšia cesta dj-ingu- skutočná a hmatateľná. Baví ma zhánať platne a baví ma aj slovenská pošta ;o) O nové technológie zakopnem až vtedy, keď začnem s produkciou..

7.Ak by si mal tú možnosť, s kým by si si rád zahral spoločne na akcii?

Facetku : Nad tým som ešte nepremýšlal. Rešpektujem mnohých, raz si hádam zahrám so všetkými! ;o)

8.Tvoja top doska za rok 2006, label, dj, akcia? Nemusí byť práve v tomto poradí..:)

Facetku : Akože čisto pocitovo:
- akcia: Shaka Experimental 2006 (Ilava) a rezidentné eventy I am the music, I am the feel (Poprad sa konečne rozhýbal)
- dji resp. skôr producenti: R. Babicz, J. Dahlback, S. Bodzin
- label: mnoho
- doska: je ich viac, avšak "Fedex feat. Peewee- Broken (Jussi Pekka’s Superglue & Stickytape Remix)" má zvuk, ktorý ma bude baviť ešte dlho..

9.Tvoje meno je spojené s internetovou stránkou www.drom.sk Mohol by si prezradiť viac?

Facetku : Drom.sk vznikol z projektu Technodrom.sk a môjho Hardbeating, čo bol kvázi booking, alebo presnejšie "značka", pod ktorou som robil akcie. Kedže sa navzájom všetci poznáme a aj Technodrom.sk bola stránka z tunajšieho regiónu, dali sme sa pod jednu strechu. Okrem toho robí web človek, ktorý web robiť vie. Takže teraz je na svete infoweb, zároveň "agentúra", zároveň "booking". Úvodzovky preto, lebo všetko ešte len dostane svoj zmysel.. chýba nám len čas...

10.Aký je Tvoj obľubený drink- dorážač? Preferuješ pitie priamo z fľaše alebo pekne z poldecáku? ;)


Facetku : Oba spôsoby vyhovujú ;o) Dobrý dorážač je malina, alebo hruška .. hmm ;o)

11.V spoločnosti kolujú rôzne chýry a polopravdy o djoch.. Jedným z nich je aj tvrdenie, že djom padajú krásne ženy do náručia…

Facetku : Fuu :o) Ak nepadajú krásni chlapi, tak je všetko ok a ani sám všemohúci nám to pred nebeskou bránou nemôže vyčítať ;o)

12.Nejaký special odkaz pre Skalicu a Orlovňu a ľudí ktorí sa na Teba prídu pozrieť??

Facetku : Jasné, že to bude special ako vyšitý! Teším sa!!! ;o)

Ďakujem Ti za Tvoj čas a rozhovor a teším sa na stretnutie na Back2Basics...

Pýtal sa BigFish

Back 2 Basics - Orlovna, Skalica

Zdroj: facet

TOP - neprehliadnite!

Party: Svezarm Calling #22 POKE Festival 2013 SIGNALL_FM mieri na východ!

Odporučte tento článok!

pošli na vybrali.sme.sk

Komentáre

Zatiaľ bez komentára, buďte prvý!

Nový komentár

Možnosť komentovať majú len prihlásení užívatelia.
Nemáte vytvorený účet? Vytvorte si ho, rýchlo a jednoducho!

Môj drom.sk

Pridať do obľúbených - registrácia

Mohlo by Vás tiež zaujímať ...

Archív článkov

  • 2016
    • január
    • február
    • marec
    • apríl
    • máj
    • jún
    • júl
    • august(1)
    • september
    • október
    • november
    • december
  • 2014
    • január
    • február(2)
    • marec
    • apríl
    • máj
    • jún
    • júl(1)
    • august
    • september
    • október
    • november
    • december

Aktuálne príspevky v diskusiách

Aktuálne príspevky v komentároch