Prihlásenie:     Vytlačiť stránku Pošli odkaz e-mailom

Články - DROM Spravodaj

I AM THE MUSIC, I AM THE FEEL present dj Big Apple

Popri Maťovi Haberlandovi sa v sobotu v Poprade predstaví aj dj Big Apple. Tentokrát vám ho predstavíme trochu ináč. Nech sa páči, rozhovor je tu..

Komentáre (0) | Odkaz e-mailom | Odkaz autorovi | Publikované: 23.03.2006 - 03:30


Popri Maťovi Haberlandovi sa v sobotu v Poprade predstaví aj dj Big Apple. Tentokrát vám ho predstavíme trochu ináč. Nech sa páči, rozhovor je tu..

Spišskonovoveský house dj a kormidelník menom Big Apple nám odpovedal na pár otázok. Dozviete sa okrem iného aj to, ako sa mu hralo na Pohode, alebo koho by najradšej poslal domov naučiť sa poriadnej roboty.. ;o)

Čaves. Čo máš nové? Počul som, že máš husté vyhliadky v rámci hrania v Čechách.. Ako to teda je?

UZ SA POMALICKY CHYSTAM. CAKA MA ZOPAR HRANI V PRAHE, TAK SA VELMI TESIM.
VSETKO JE UZ POTVRDENE A ZABEZPECENE, NO CHYBAJU ESTE PRESNE TERMINY HRANI.
CAKAM, KEDY MOZEM KONECNE VYCESTOVAT A UZIT SI TO :-)))
dj big apple
A hrania doma na Slovensku? Veľa kvalitných a pomerne známych djs ma hrania tak málo, že sa častokrát chytajú aj toho, čo by inokedy nie. Ako si na tom ty a ako vnímaš situáciu na našej klubovej scéne?

DOST TAZKA OTAZKA, PRETOZE VSADE JE TO CELKOM ODLISNE A STRIEDAJUCE SA A TO, ZE SA POMERNE ZNAMI DJS CHYTAJU AJ TOHO, CO INOKEDY NIE, S TYM BY SOM AZ TAK MOZNO NESUHLASIL. KAZDY DJ MA URCITE POZIADAVKU VEDIET O MIESTE JEHO VYSTUPENIA NEJAKE TIE ZAKLADNE INFORMACIE A KRITERIA, PRIPADNE POZIADAVKY. VACSINOU SA NA ZAKLADE TYCHTO VECI SAM ROZHODUJE KDE, KEDY A ZA KOLKO. VSETCI VIEME, AKO TO JE NA SLOVENSKU, SME PRILIS MALA KRAJINA NA TO, ABY JEDEN BOOKING KASLAL NA TEN DRUHY. SOM RAD, AK SI PROMOTERI A BOOKINGY NAVZAJOM POMAHAJU A SPOLUPRACUJU, ABY TO TU ASPON NEJAKO SCHOPNE FUNGOVALO. NO NIE ??? NECHCEM, ABY U NAS STALE HRALI ROVNAKI DJS. PACI SA MI, ZE JE VELA YOUNG DJS, LEN NECH JE TO O KVALITE A BUDEM SPOKOJNY. A ESTE K TEJ SCENE, MAM ZA SEBOU NAJNEGATIVNEJSI ZAZITOK VO SVOJOM ZIVOTE VOBEC. BOL  TO, PARADOXNE, PRAVE DAVID MORALES MINULY PIATOK V BRATISLAVE. KED UZ TAKY VELIKAN  HRAJE Z 15 KORUNOVYCH CDCIEK HOUSE MUSIC DEVATDESIATYCH ROKOV, JE TO NA ZAPLAKANIE … BOHUZIAL TO NIE JE SRANDA, ALE UPLNA REALITA. VIDEL SOM UZ VELKE HVIEZDY ZA MIXPULTOM, ALE TOTO BOLO TEDA UPLNE FIASKO :-)


Ako sa ti pozdáva hudobný vývoj vo svete? Slovensko svetové trendy zatiaľ veľmi neovplyvňuje.. možno raz, ale predsa, čo také ťa v poslednej dobe doslova fascinuje v rámci hudobného progresu?

VYCHADZA VELMI VELA DOBREJ, ALE AJ VELA ZLEJ MUZIKY. MAM SKOR POCIT, ZE VYJDE BUD DOBRA SKLADBA, ALEBO ZLA :-) ALE NIEKEDY SA NAJDE NEJAKY KREATIVNE ZAUJIMAVY STRED TYCHTO PROTIPOLOV. FASCINUJE MA VELA VECI ,HLAVNE NOVE NAPADY A CORAZ VIAC DOKONALEJSIA A KVALITNEJSIA PRACA TVORENIA HUDBY AKO TAKEJ. VELKU ROLU PODLA MNA ZOHRAVA TECHNICKY POKROK .

Na Slovensko začína cestovať čoraz viac zahraničných hviezd. Takéto osobnosti si vyžadujú hustú reklamu, veľké priestory alebo komerčné kluby.. Ako to podľa teba ovplyvňuje slovenského návštevníka a celkovo klubový život či pohľad naň?

MUSIME SI VSETCI UVEDOMIT, ZE V PRVOM RADE IDE SKOR O BIZNIS AKO O BOHATSI POCIT Z KULTURY, HLAVNE AK IDE O KOMERCNE ZNAME A ZAHRANICNE ''HVIEZDY'' TYPU TIESTO :-) DNES SU VELKE MENA HUDOBNEJ SCENY DOBRE SPENAZITELNYM ARTIKLOM. TERAZ JE TO ESTE FAJN, LEBO SA TO NA SLOVENSKU PRAVE ROZBEHLO.
ESTE MOZU BYT VSETCI VYSMIATI, NO POSTUPOM CASU TO BUDE O PREKONAVANI KONKURENCIE. ALE ZASA SA TO DELI DO DVOCH SKUPIN, NA TU KVALITU, ALEBO TEN KOMERCNY BOOM. MALOU VYNIMKOU SU NIEKTORE HUDOBNE FESTIVALY. MNA OSOBNE VELMI POTESILO, ZE ONEDLHO BUDU V BRATISLAVE ABOVE & BEYOND A SILICONE SOUL, NO PO SKUSENOSTIACH S DAVIDOM MORALESOM UZ BUDEM OPATRNEJSI, LEBO BOLO TO SKLAMANIE NA CELEJ CIARE :-))) ESTEZE SUPER LUDIA, S KTORYMI SOM BOL, MI SPRAVILI BOMBA NALADU. DNES UZ JE UPLNE BEZNE, ZE V KLUBOCH NA IBIZE NENAJDETE GRAMOFONY. DJ O TO MUSI POZIADAT VO SVOJICH PODMIENKACH, ABY ICH TAM MAL. VELA TAKYCHTO DETAILOV POMALY ZABIJA ZMYSEL TEJTO TANECNEJ KULTURY. V TOM VIDIM HLAVNY PROBLEM. SLOVENSKY NAVSTEVNIK JE NENAROCNY (PODLA REGIONU SAMOZREJME) :-) CASTOKRAT VIDI, ZE JE NIECO DOBRE, AJ KED TO JE UPLNE ZLE. ALE ZNAME MENO VZDY ZAVAZI, TAKZE HLADAME NIEKEDY ZBYTOCNY KOMPROMIS. JE TO KAZDOPADNE VELMI INDIVIDUALNE.

Na "I am the music, i am the feel" hráš pomerne často. Ako vnímaš túto party?

VASU PARTY VNIMAM VELMI POZITIVNE. KED HRAM NAPR. V BRATISLAVE PRE PAR TISIC LUDI, JE TO FAJN. ALE VSETCI DOBRE VIEME, ZE PUBLIKUM NA ZAPADE JE KLUDNEJSIE AKO NA VYCHODE … TU JE TO VIAC PESTRE! SPECIALNE I AM THE MUSIC I AM THE FEEL JE AKCIA S VELKOU BUDUCNOSTOU, PRETOZE LUDIA, KTORI ROBIA TUTO AKCIU, POZNAJU SPRAVNU KONCEPCIU ORGANIZOVANIA PARTY A TO JE VELMI DOLEZITE. NAVIAC SU TO MOJI SUPER PRIATELIA :-)

dj big appleČo si pre túto noc tentokrát pripravíš? Tvoj set bude iný ako obvykle..

HROZNE SA TESIM, PRETOZE BUDEM HRAT LIVE ACT… TENTOKRAT ZIADNE GRAMOFONY. LIVE SOM NEHRAL 2 ROKY, TAKZE SA PILNE PRIPRAVUJEM… STRIHAM,  VYTVARAM A KOMPONUJEM MNOZSTVO SAMPLOV, NAD KTORYMI SEDIM UZ 2 TYZDNE. PODLA MNA TO BUDE STAT ZA TO. BUDE AJ VELA BREAKBEATOV, AMBIENT, JUNGLE  A SAMOZREJME PORIADNE NASLAPANY HOUSE S MNOZSTVOM ZIVYCH SAMPLOV. BUDE TO LAHODKA :-))))))

Pred 2 rokmi si vydal svoje prvé a zároveň aj posledné EPčko. Všetci čakáme na to ďalšie. Kde je?

SAMOZREJME, ZE SA NA TOM PRACUJE.  VYDANIE PLATNE STOJI VELMI VELA PENAZI, CASU A PRISNE DODRZANIE ZVUKOVYCH NORIEM PRE VINYL :-))) VSETKO NOVE CO TVORIM, SI LUDIA MOZU ZADARMO STIAHNUT NA PEER2PEER SIETIACH. AK MA NIEKTO PROBLEM DOSTAT SA K TOMU, RAD POMOZEM OSOBNE. DALSIA PLATNA  BUDE VYDANA URCITE KOPRODUKCNE S NEJAKYM ZAHRANICNYM HOSTOM A LABELOM. ZATIAL PREZRADIM LEN TOLKO :-)))

Asi žiadny z djs nemá rád nedospaté noci a ešte ťažšie rána.. Prezraď tvoje najlepšie a zároveň to najhoršie ráno na aké si pamätáš v rámci tvojich dj-ských potuliek ;o)


TYMTO SI MA TEDA DOSTAL :-))) PO PARTY MUSI BYT ZARUCENY ODDYCH, ALE NAJKRAJSIE RANO MAM :-))) PRED 4 ROKMI SOM HRAL NA POHODE V TRENCINE RANO O 4:00 PO DAVIDOVI BOWLESOVI Z FRANCUZKA. PRAVE KED SOM ZACAL HRAT, VYCHADZALO OPROTI STAGU SLNKO. TO BOLO NAJKRAJSIE RANO, AKE SOM ZAZIL. BOLA TO NADHERA, KTORU NEDOKAZEM OPISAT NIJAKO. A NAJHORSIE RANO? NO NEVIEM. DROGY NEBERIEM, NEFAJCIM, PIJEM SEM TAM, TAKZE SOM NIKDY NEMAL NEJAKU DEPRESIU, ALEBO NIECO PODOBNE… RAD SA IDEM VYKUPAT, AK JE LETO… AK JE ZIMA, IDEM SA LYZOVAT A TAK :-))) RELAX + SPANIE + SEX :-)))

Ďakujem za rozhovor a teším sa na sobotu ;o)

TESIM SA AJ JA ! VDAKA. POZDRAVUJEM VSETKYCH PARTY PEOPLE V POPRADE.

(interview by cernoknaznik)

*       *       *

Pre zaujímavosť Big Apple Top 5 na tento mesiac:

Fresh & Low Productions - especiale
D.Ramirez - Venus & Mars (meat katie & d.ramirez remix)
Torre - corps a corps (claude monnet erodisco vocal mix)
Bongoloverz feat Ursula Cuesta - la esperanza (bongoloverz guitarra dub)
helen garcia - soul soothing sunshine (ian carey remix)

*      *       *

25.03.2006
I AM THE MUSIC, I AM THE FEEL #5
Zanzibar, Poprad


djs:
Martin Haberland (Benchmark, Ke
Big Apple (Raybeny, Sn - special "live" set!
Palko Facetku (Drom.sk, Pp

21.00 start
70 SK entry

;o)

i am the music, i am the feel 5

TOP - neprehliadnite!

Odporučte tento článok!

pošli na vybrali.sme.sk

Komentáre

Zatiaľ bez komentára, buďte prvý!

Nový komentár

Možnosť komentovať majú len prihlásení užívatelia.
Nemáte vytvorený účet? Vytvorte si ho, rýchlo a jednoducho!

Môj drom.sk

Pridať do obľúbených - registrácia

Mohlo by Vás tiež zaujímať ...

Archív článkov

  • 2016
    • január
    • február
    • marec
    • apríl
    • máj
    • jún
    • júl
    • august(1)
    • september
    • október
    • november
    • december
  • 2014
    • január
    • február(2)
    • marec
    • apríl
    • máj
    • jún
    • júl(1)
    • august
    • september
    • október
    • november
    • december

Aktuálne príspevky v diskusiách

Aktuálne príspevky v komentároch