Prihlásenie:     Vytlačiť stránku Pošli odkaz e-mailom

Články - DROM Spravodaj

Spoveď hriešnych – Spišská Nová Ves a Dj Big Apple vs. Dj Luck K

Tak dnes spúšťame rozhovory seriálovým štýlom, ktoré by vám mali trochu predstaviť jednotlivých promotérov, alebo inak významných ľudí v rámci svojich regiónov, kde sa podieľajú na tvorbe tanečnej scény. Predstavíme si teda „jadro“, základ dobrej tancovačky, festivalu, alebo koncertu. Začíname Spišskou Novou Vsou.

Komentáre (0) | Odkaz e-mailom | Odkaz autorovi | Publikované: 16.01.2007 - 23:39

Pýtali sme sa pánov, ktorí pôsobia pod dj pseudonymami Big Apple a Luck K. Dvaja dj-i, ktorí Spišškú Novú Ves obohacujú o tanečnú hudbu, každý však v inom období..

Big Apple

Zakladateľ labelu a bookingu RAYBENY, momentálne pôsobiaci v Írsku. Klubovej a elektronickej hudbe sa venuje od 13. rokov kedy začal ako producent až neskôr sa dostal k djingu. Vynikajuci producent a remixer. Mohli ste ho vidiet na popredných akciách v SR ako sú POHODA, BOOMERANG, BEE FREE, DISCO TV, kde si zahral po boku veľkých a významných mien.
Venuje sa House Music a skoro vsetkym podštýlom tejto kultúry.
- Set na
download tu

Luck K

Vynikajuci dj, ktory sa za gramofony postavil v roku 2004. Jeho sety su vzdy zarukou vybornych a kvalitnych rytmov plne latin a vocal house. Rad si zahraje aj tech house a progressive. Skvely vyber platni a zarucene vyborny feeling na tanecnom floore. Hudbe sa venuje par rokov no pred 2 mi rokmi zacal naostro roztacat vinyli.
Momentálne jediný pôsobiaci promotér house-ových parties  v Spišskej N. Vsi.
- Set na download tu


www.raybeny.com

luck k, big apple
(Luck K & Big Apple)

1, Tak ako páni? Čo Vaše záujmy? Niekto nám vycestoval, čo? ;o)


Luck K: Tak áno, kolega borec odcestoval, ale sme stále v kontakte a naše záujmy sa nezmenili - stále smerujú k hudbe a myslím že nás to bude držať niekoľko ďalších rokov..

Big Apple:  Áno, jediná zmena je to že som odcestoval, žijem a pracujem v Írsku ale hudbe sa naďalej venujem aktívne a v jeseni vyjde ďalší môj vinyl pod našim labelom Raybeny records.


2, Tvorba Slovákom chýba. Takže Big Apple v zahraničí nezaháľa? A Lukáš sa ako angažuje na doske?

Big Apple:
Pokiaľ viem, Lukaš hudbu zatiaľ nerobí, takže keď začne rad budem spolupracovať.

Luck K:  Vydanie dosky je iba z Paliho strany ja zatiaľ netvorím tracky aj keď už mam nejaké veci v hlave. Ja ho v tom podporujem. K tvorbe sa dostávam ako sa hovorí pomaličky ale isto :)

raybeny.com

3,  Lukáš, ty si prevzal po Big Apple-ovi štafetu v organizovaní tanečných parties v Spišskej. Robíš to pod hlavičkou Raybeny. Čiže Raybeny nieje iba label?

Luck K:  Raybeny records je label, stará sa o neho Pali a veci riešime medzi sebou. Presne ako si povedal Raybeny nieje iba label ale aj agentúra, ktorá ma svoj booking a dokáže organizovať party.

Big Apple:  Raybeny rozhodne nieje len label ale je to predovšetkým značka, ktorá prezentuje hudobný nosič ako aj parties, booking a djs.


4, Nemá vydavateľstvo, teda label, vydávať a predávať? Alebo sa dočkáme aj oficialného Raybeny rec. ?

Luck K: Raybeny je brané ako značka, nie čisto ako vydavateľstvo... napr aj Defected je vydavateľstvo a organizujú party a je takých omnoho viac. Aj prvá doska sa dostala do sveta, veď pred nedávnom sa dražila na ebay :) viac Pali..

Big Apple:  Distribuovať sa bude tato budúca doska do celého sveta. Tak ako prvá, len s tým rozdielom, že už nepôjde o promo, ktoré je rozdávane zadarmo, ale pôjde o distribúciu do klasického predaja. Prvá doska sa nepredávala zámerne, lebo to bol prvý kúsok.

dj big apple
(Big Apple)

5, A dnes dobre fungujúci digital releases? Budete sa orientovať týmto smerom tiež?

Big Apple: Čo sa týka digital release to je pre mňa osobne nepríťažlivá forma a niesom jej zástancom.


6, Prečo?

Big Apple:  Digital release existuje len preto, aby sa ešte viac nabalilo veľa chamtivých ľudí na duševnej práci niekoho iného.
Hudobný nosič, ktorý ide do predaja by mal byť predovšetkým hmotne vlastníctvo človeka ktorý si to zakúpi, nie len par megabajtov na harddisku v dobrej kvalite.


7,  A nové dj technologie, ktoré využíva dnes už skoro každý? Nieje to jedno ci si skladbu kupi na webe, alebo v shope  ako vinyl?

Big Apple:  Nieje to jedno, ako vravím, je to len špekulácia ako ešte viac zarobiť. Nove dj technológie sú jedna vec a obchod s hudbou je vec druhá.

Luck K:  Jedno to určite nieje ale kupovať veci kvôli tomu aby som hral z cd to nepodporujem. Je jasné že niektoré veci a obzvlášť aj iné verzie nevyjdú ani na vinyle ani na cd, preto sa to dá zakúpiť a na to je final (Final Scratch – pozn. redakcie)

dj Luck K
(Dj Luck K)

8,  Ok, vráťme sa naspäť. Raybeny je teda aj booking, agentúra. Budem sa pýtať na situáciu u vás v Spišskej a okolí. Pali, v akých podmienkach si začínal ty? Odhodlanie muselo byť veľké? ;o) A Lukáš, ty okolo parties robíš od kedy?

Big Apple:  Odhodlanie bolo veľké lebo keď som si chcel kúpiť gramofóny, každý mi klopal na čelo že či som v poriadku a všetci ma odhovárali že čo s tým ďalej. Ale našťastie som ich nepočúval a urobil som po svojom. Po pár pokusoch to prišlo a začali sme organizovať jednu z naj. party v Spišskej N. Vsi (Legenda), kde bol super život po dobu 3 rokov.  Avšak vtedy som sa s Lukášom ešte nepoznal..

Luck K:  Ja som začal spoluorganizovať s Palim koncom roku 2004


9,  Big Apple, aký máš názor na vývoj a trend hudby na Spiši a vo všeobecnosti?

Big Apple: Na to neviem odpovedať bohužiaľ, ja som odišiel zo Slovenska kvôli tomu že bol výrazný úpadok scény na celom Slovensku. Teraz neviem aké to je. Dúfam že v poriadku.


11, Lukáš tvoje začiatky boli aké? Ešte pred tým ako si sa zoznámil s Palim si bol nejako činný?

Luck K: Začiatky boli asi také, že ma chytila éra tanečnej hudby v telke v podaní Westbama a Africa Islam. Neskôr som videl nejaké zábery z party, myslím že to bol Mayday a Loveparade, ktorá vo mne zanechali nejaké čaro a potom som prišiel na to čo je to DJ.

Samozrejme prvé akcie boli komerčné no to ma až tak nechytilo a s Palim som sa zoznámil v dnes už zatvorenom clube Zio za starých dobrých časov :)

10, Kedy nastal vrchol Legendary Sounds? Ty Lukáš si tie party navštevoval?

Big Apple: Vrchol bol počas celých troch rokov. Stalo sa par krát že bolo na party menej ľudí, ale to je z 30 prípadov možno 3 krát. Vážne zlaté časy..

Luck K:  Ja som navštevoval kvôli mladému veku (nieže sa Pali urazí že je starý ;o) ) už len posledné party ktoré postupne strácali svoje čaro a dovolím si tvrdiť že nie organizátormi, ale veľa mladých ľudí odišlo a atmosféra upadla.

Djs Big Apple, Carlo, Luck K
(Big Apple, Carlo, Luck K)

12,  Myslíš že sa ešte niekedy zopakujú? Lukáš čo kluby na Spiši? Má sa vôbec kde elektronická hudba rozvíjať?

Big Apple: Opakovať sa to určite už nebude. Možno to bude niekedy podobne, za iných okolností a možno o 15 rokov.

Luck K:  Kluby na Spiši sú moc biedne, ale som rád že jediný momentálne fungujúci club Dancing Bar naše akcie podporuje a máme dobrú spoluprácu, čo niekde nebýva zvykom. Samozrejme sa bavíme o nízko-rozpočtových akciách, keďže ide o klub pre 250 ludi.
Samozrejme som rad že aspoň takouto cestou môžeme people priblížiť tanečnú scénu.

13, Myslíš že tu ešte budeš o 15 rokov ako dj, producent? Kde by si chcel byť o 15 rokov? ;o)

Big Apple:  No ktovie kde budem o 15 rokov, na Slovensku asi nie lebo u nás sa nič nepohýna a keď sa pohne tak nie dobrým smerom. Keď nebudem už hrať ako dj, tak pri produkcii ostanem asi stále. Uvidíme o 15 rokov :-)

Luck K:  No neviem čo bude o rok nieto ešte o 15 :) Či tu budem nezáleží len na mne a kde by som chcel byť to by sa prezrádzať nemalo lebo sa to nesplní. Ale hlavne aby som bol s priateľmi.

14,  Ok, posledná otázka: vaše najväčšie "disko-party-prehrešky"? ;o)

Big Apple: 2 ženy naraz a strašná „sekačka“ :-))))))

Luck K: Taká „pipa“.. tam kde som hral bola tma a blbý koberec, ktorý sa krčil. Niekto zaklopal na dvere a ja som akože šiel otvoriť. Potkol som sa na koberci, urobil som si bezdrôtové slúchadlá a stiahol mix tak, že vypadol master :)) Ale odposluchy fičali :))

Rozhovor by Mr. Kokpit

legenda pub
(Legenda 2005, Hive)

TOP - neprehliadnite!

Party: Svezarm Calling #22 POKE Festival 2013 SIGNALL_FM mieri na východ!

Odporučte tento článok!

pošli na vybrali.sme.sk

Komentáre

Zatiaľ bez komentára, buďte prvý!

Nový komentár

Možnosť komentovať majú len prihlásení užívatelia.
Nemáte vytvorený účet? Vytvorte si ho, rýchlo a jednoducho!

Môj drom.sk

Pridať do obľúbených - registrácia

Mohlo by Vás tiež zaujímať ...

Archív článkov

  • 2016
    • január
    • február
    • marec
    • apríl
    • máj
    • jún
    • júl
    • august(1)
    • september
    • október
    • november
    • december
  • 2014
    • január
    • február(2)
    • marec
    • apríl
    • máj
    • jún
    • júl(1)
    • august
    • september
    • október
    • november
    • december

Aktuálne príspevky v diskusiách

Aktuálne príspevky v komentároch