Prihlásenie:     Vytlačiť stránku Pošli odkaz e-mailom

Tlačové správy - máj 2013

Tlačové správy od 1.5.2013 do 31.5.2013

28.5.2013
utorok

Official UKF Slovakia show už 31.5. v Bratislave!

Official UKF Slovakia show už 31.5. v Bratislave!17:01

Na 31.5. vám Nudance Music v spolupráci s UKF Music prináša štvrtú oficiálnu UKF show na Slovensku. Tentokrát to bude edícia s dôrazom na dubstep, drum and bass a najmodernejší štýl trap.

21.5.2013
utorok

POHODOVÝ NICK CAVE – FILMY, KLIPY A HUDBA 25. MÁJA 2013 – A4, BRATISLAVA

POHODOVÝ NICK CAVE – FILMY, KLIPY A HUDBA 25. MÁJA 2013 – A4, BRATISLAVA18:40

Posledná májová sobota bude v bratislavskom Centre pre súčasné umenie A4 - nultý priestor patriť jednému z najznámejších interpretov (nielen) tohtoročného letného festivalu Bažant PohodaNickovi Caveovi. V júli vystúpi na trenčianskom letisku so svojou skupinou The Bad Seeds, v Bratislave ho organizátori festivalu predstavia aj v iných umeleckých polohách. Premietnuté budú filmy Vražedný návrh a Zem bez zákona, ku ktorým Cave písal scenáre, nebude chýbať prierez jeho videoklipmi aj s prednáškou Petra Konečného a na záver bude hrať Gešo z agentúry Pohoda Festival nielen skladby Nicka Cavea, ale aj jeho priateľov i hudobníkov, ktorých má Austrálčan rád.

PEACHES, DRE SKULL, N.O.H.A, LEMON BUCKET ORCHESTRA AJ SILNÁ DOMÁCA ELEKTRONIKA NA BAŽANT POHODE 2013

PEACHES, DRE SKULL, N.O.H.A, LEMON BUCKET ORCHESTRA AJ SILNÁ DOMÁCA ELEKTRONIKA NA BAŽANT POHODE 2013 18:32

Ďalšie silné mená pribudli do programu letného multižánrového festivalu Bažant Pohoda 2013. Na trenčianskom letisku vystúpi aj speváčka a hudobníčka Merrill Beth Nisker, známa ako Peaches. Kanadská umelkyňa je obľúbená najmä v LGBT komunite pre svoje silne sexuálne podfarbené texty s gender tematikou a vyzývavé koncerty, plné sexuálnych narážok, sarkazmu, kostýmov a tanca. Peaches je však predovšetkým skvelá elektroclashová či synthpunková hudobníčka, na svojom konte má päť albumov, v roku 2010 získala Independent Music Award v kategórii Elektronický umelec roka.


KATE NASH NA FESTIVALE BAŽANT POHODA

KATE NASH NA FESTIVALE BAŽANT POHODA18:25

Program letného multikultúrneho festivalu Bažant Pohoda 2013 rozšíri ďalšie zaujímavé meno – na trenčianskom letisku vystúpi aj špičková anglická speváčka Kate Nash. Rodáčka z Londýna má na svojom konte Brit Award pre najlepšiu speváčku vo Veľkej Británii za rok 2008, jej debutový album Made of Bricks sa vyšplhal až na vrchol UK Charts. Kate Nash a jej príjemné a hravé popové pesničky očarili nielen Britániu, úspešne bodovala v hitparádach po celej planéte, zahrala si po celom svete.

Jej posledné nahrávky však dokazujú, že Kate je dnes viac, ako len popová princezná. Už v roku 2009 naznačila, že má blízko aj k hlučnejším žánrom, keď vystupovala spoločne s punkovou kapelou The Receders. A naplno to dokázala svojím zatiaľ posledným albumom Girl Talk, o ktorom server All music napísal, že „je to skôr DIY debut novej indie rockovej skupiny, než tretia nahrávka uznávanej pesničkárky“. A treba to brať ako kompliment, Kate pritvrdila, už nehrá príjemný pop, ale špinavé indies. A táto poloha jej svedčí, najmä keď spolu s ňou vystupuje čisto dievčenská kapela.

 

ŠPECIÁLNE SPIATOČNÉ AUTOBUSY NA FESTIVAL BAŽANT POHODA 2013 11. A 14. JÚLA 2013 - LETISKO TRENČÍN

18:18

Organizátori letného festivalu Bažant Pohoda 2013 aj tento rok zabezpečia špeciálne autobusy, ktoré návštevníkov dopravia z troch slovenských a dvoch českých miest rovno k bránam trenčianskeho letiska a po jeho skončení ich zase odvezú pohodlne a bezpečne domov.

B-COMPLEXOVA ÚDERKA NA BAŽANT POHODE 2013 – NAIBU, INSIDE INFO, FEINT, AZE A INSO 11., 12. A 13. JÚLA 2013 – LETISKO TRENČÍN

B-COMPLEXOVA ÚDERKA NA BAŽANT POHODE 2013 – NAIBU, INSIDE INFO, FEINT, AZE A INSO 11., 12. A 13. JÚLA 2013 – LETISKO TRENČÍN18:12

 

Drum and bass je tradičnou súčasťou programu festivalu Bažant Pohoda. Kurátorom zastúpenia tohto žánru v roku 2013 je jeho najrešpektovanejší slovenský zástupca Matúš Lenický alias B-Complex. Jeho pozvanie do Trenčína prijali Francúz Naibu, Angličania Inside Info a Feint, český producent Aze a domáci Inso.

 

Mohlo by Vás tiež zaujímať ...

Archív tlačových správ

  • 2015
    • január
    • február
    • marec(1)
    • apríl(1)
    • máj
    • jún
    • júl
    • august
    • september
    • október
    • november
    • december

Aktuálne príspevky v diskusiách

Aktuálne príspevky v komentároch