Prihlásenie:     Vytlačiť stránku Pošli odkaz e-mailom

DROM Spravodaj

Novinky od 1.4.2011 do 30.4.2011

29.4.2011
piatok

Videotip! Ikonika - Video Delays (Hyperdub 2010)

08:26

Typická variacia na 8bit & dubstepovú tému je z albumu Contact Want Love Have a na bizárnom klipe sa podielal režisér Adam Csaszi a módna navrhárka Klara Kalicz.

NA LIPTOV MIERI NOVÝ TANEČNÝ FESTIVAL

08:15

Na Liptov mieri veľký tanečný open air festival WELCOME SUMMER 2011! Dňa 17. júna 2011 tak budú mať nielen Liptáci možnosť privítať tohtoročné leto v naozaj veľkom štýle - pri tanci.

Profil: Tomas Drex

08:07

Tomas Drex se začal o hraní zajímat již v roce 1998, kdy postupně prošel hraním z počítače, CD přehrávačů, až se v roce 2000 dostal ke gramofonům. Po několika měsíčním trénování a postupném hraní na menších parties začíná pořádat vlastní akce a tím pomáhá.

Brisker & Magitman – Sofa Surfing EP, Incl. remixes by Alex Di Stefano and Meat Katie

07:43

Po skvělých ohlasech na produkci izraelského dua Brisker & Magitman přinášíme zbrusu nové EP obohacené o exkluzivní remixy italské techno star Alex Di Stefano a break/tech producenta z Britských ostrovů Meat Katie. Přejeme příjemný poslech.

4 Elements - rádio_ FM v piatok 29.4.2011

07:36

Nadchádzajúce 4 Elements_FM vás opäť nenechá na pochybách, ktorý smer je v piatok večer ten správny pre natočenie vaše anténky na vašom rádiu. Vďaka tomu budete môcť počuť nadupané remixy od viacerých slovenských producentov, ale I to čo vás čaká od elity housových vydavateľstiev ako Urban Torque, alebo Vapour v budúcich týždňoch.

MP3: Minimatica vol.207 mixed by DJ Cole

07:27

Sofistikovaný výber jemnej tanečnej a listeningovej elektroniky je obsiahnutý v sľubnom zastúpení tvorcov, medzi ktorými sa nájdu rastúce hviezdy ako turecký Evren Ulusoy, Talian Matteo Spedicati alebo Holanďania Estroe a Wouter De Moor.

28.4.2011
štvrtok

Párty: UNITY NIGHT VOL.5

22:28

Už piate pokračovanie sérii akcii od Natty Youth Sound opäť v klasickom prevedení čize polka večera pod reggae polka pod dnb.

Noisecut budú mať koncertnú prestávku, speváčka je tehotná

16:30

Kapela, ktorá v minulosti predskakovala na koncerte legendárnych Nine Inch Nails, bude napriek koncertnej pauze pokračovať v práci na štvrtej štúdiovke.

 

Maratón Music:Affair pokračuje. Ideme do Bratislavy!

15:51

Netradične sobotu sa stretneme opäť v kvalitnej zostave djov. Tí prinesú do Bratislavského Empire clubu 8hodín elektronickej hudby v rôznych podobách. Kvalitný zvuk umocní tento zážitok a tak bude pre vás pripravená ideálna pôda na sobotný večer.

micro.Wilsonic začína už dnes

12:22

Miestom konania tohoročného micro.Wilsonicu je Kultúrne centrum Dunaj, kde nám organizátori počas 28. a 29. apríla - ponúknu to najlepšie z domácej elektronickej scény spolu s najlepšou svetovou produkciou značiek ako Ninja Tune či Warp. Všetko speje k tomu, že je táto hudobná udalosť aj predzvesťou dlho očakáveného festivalu Wilsonic.

26.4.2011
utorok

Open air stage na festivale Let It Roll Czech

19:40

Predstavujeme program open air stage letného festivalu Let It Roll. Dominujú mu DJ Friction, Aphrodite, Netsky a Camo & Krooked. Už čoskoro zverejníme čerešničky z dvoch ďalších pódií. Samotná torta potom bude chutnať ako nikdy, ale nepredbiehajme...

Cena vstupeniek na festival LET IT ROLL sa bude zvyšovať!

19:40

Už len necelý týždeň zostáva možnosť zakúpiť si vstupenky na jedinečný d‘n‘b festival LET IT ROLL Slovakia, ktorý sa odohrá 24.-25. Júna 2011, za najnižšie možné ceny...

DUBFLEX Mini vo štvrtok v Randali

16:06

Šestica djov to za gramcami poriadne roztočí. Zvuk masívny, atmosféra pohodová, čapované pivko či chutné panáky a hudba svieža, pestrá, poriadne tanečná.

Nemecká elektronika s remixami od Damolh33 a Ika Sali

12:09

Ďalší zo série releasov s remixami nemeckej elektroniky, po remixovom ep DJ Flusha (shitkatapult) prinášame Die Einen a remixi od miestnych Ika Sali a Damolh 33.

Videotip: Beastie Boys - Sabotage (Woodstock 1999)

00:00

Záznam skladby Sabotage od Beastie Boys z festivalu Woodstock z roku 1999. Všimnite si veselého pianistu.

Čokovoko, Bene & Stratasoul už zajtra v rámci Kofola Sessions v žilinskej Staničke

00:00

Podivná poetika dvoch obyčajných dievčat s prvými vráskami: Adély a Zuzany. Dva akordy a pravda, hovorené slovo, primitivizmus, absurdita, trhaný tanec a láska k humoru čiernemu ako anýzové vajce. Čokovoko nie sú pre každého, možno ani pre každého druhého, možno ani nie sú hudbou, ale málokoho nechajú ľahostajným, podobne ako štrajk železničiarov.

25.4.2011
pondelok

Druhé číslo magazínu Wave bude venované festivalu LET IT ROLL!

12:31

Jediný slovenský magazín zameraný na tanečnú a klubovú scénu - Wave pripravil svoje druhé vydanie v úzkej spolupráci s blížiacim sa festivalom LET IT ROLL open air Slovakia.

24.4.2011
nedeľa

» Mini info

23.4.2011
sobota

Ďeň Zeme a pokračovanie v Groteske po celý víkend!

00:00

Včera bol Deň Zeme a popradská umelecká kaviareň Groteska "zbúchala" výlet na Vodopády Studeného potoka. Posilnený rannou kávou sme sa 20ti vydali s mladou borovicou pod pazuchami a odpadkovými vreciami za pekného jarného počasia do Tatier.

22.4.2011
piatok

Micro.Wilsonic je späť!!!

13:40

Synonymom pre clubbing budúcnosti sa na Slovensku stal Wilsonic. Malý brat veľkého festivalu, ktorý nesie označenie micro, po ročnom pátraní po zvukových inováciách roztancuje KC Dunaj 28. a 29. apríla.

21.4.2011
štvrtok

Párty: Let°s do it STRAIGHT

00:00

Košice po dlhšom čase zažijú kvalitnú rovnobeatovú underground party so zaujímavým lineupom. Celé sa to odohrá na Hlavnej ulici č.22 v podniku Zebra!

20.4.2011
streda

Dubstepová žúrka pod Tatrami na Veľkonočnú nedeľu

20:11

Miretz, Marino69, Dubshoock, Pat a Streetroll sú zárukou skvelej dubstepovej párty v Rock Fabricu Poprad. Nenechajte si újsť toto mimoriadne stretnutie dubsetperov pod Tatrami.

Na Easthetic festivale aj poľská skupina Kamp! a domáca Para

20:00

Letný Easthetic festival, ktorý sa tento rok uskutoční 5. - 6. augusta na Zemplínskej šírave, zaokrúhľuje počet potvrdených interpretov na desať. Najnovšími kapelami v zozname sú Kamp! z Poľska a bratislavská skupina Para.

SVEZARM CALLING #12 with Noosestroke.nl sa blíži

15:26

Veľká noc sa blíži, s ňou aj kopec párties, my Vás chceme upozorniť na dvojstaegový SVEZARM CALLING #12, ktorý chlapci zo Spišského Podhradia organizujú v spolupráci s Noosestroke.nl a predstavia na nej naozaj špeciálnych hostí.

PERFECT-né reggae z Jamajky

14:55

Karibik sa koncom leta ukáže v plnej svojej kráse na bratislavských Zlatých pieskoch. O zaručene najlepšie ukončenie festivalového leta sa postará festival Uprising a jeho ďalšia posila z Jamajky - Perfect Giddimani!

19.4.2011
utorok

Fotoreport z Two in house by Speedy

16:47V Chillout Clube sa konala žúrka Two in house, na ktorej zahrali žilínský DJs October a Caterpillar.

Nudance 024 @ NEONLIGHT (Germany) @ 16.4.2011 Zanzibar Poprad

15:01Drum & bass party - liquidfunk, deep, rockwell sound, dancefloor, neurofunk N E O N L I G H T (Germany) Ero Drummer F@tsound Streetroll

Pjoni & Ink Midget vydávajú split vinyl v troch podobách!

13:30

Už od 20. apríla je na digitálnych a čoskoro aj na tých fyzických pultoch ešte teplý, krásne zabalený debut dua Pjoni & Ink Midget.

Erick Morillo na Slovensku!

00:00

Priamo z horúceho Miami, najlepších klubov New Yorku a Ibizy, prichádza na Slovensko PÁN house music Erick Morillo.

15.4.2011
piatok

Nádielka setov na víkend VI

11:19

Na tento víkend som vybral Laurenta Garniera, Adventov podcast Electronic deluxe, další podcast Svena Wittekinda a Greena Velveta z januárového Awakeningsu.

QUANTUM s John B, Neonlight, Exorcist, F@tsound

10:37

Konečne už nastal ten deň, čas, kedy Quantum party ovládne Metro, kedy VY vdýchnete tejto akcii život!!!

4Elements - Radio_FM 15.4.2011

00:00

Večer plný tanečnej hudby vám opäť naštartujeme od 22. hodiny na frekvenciách Rádia_FM aj so singlami od Funkagendu, Axwella alebo Stefana Noferiniho.

14.4.2011
štvrtok

Videotip: Nový klip od skupiny Žena s ovocím k skladbe Kavárenský typ

19:52

Vo videoklipe Kavárenský typ účinkujú okrem členov kapely Žena s Ovocím aj ich kamaráti – hudobníci, ktorí sa istým spôsobom podieľali na výrobe aktuálneho albumu, z ktorého pesnička pochádza.

NEONLIGHT už v sobotu na Nudance 024 v Poprade

01:45

Po anglickej delikatese menom Audio prichádza pod Tatry ďalší kvalitný drum and basový náklad lámavých beatov, ktorým je špeciálnym hosťom Neonlight !

13.4.2011
streda

USE THE ELECTRIC CITY - Eastern Clubbing

14:57

Na veľkonočnú nedeľu pre sme pre vás pripravili skvelú veľkonočnú párty na 2 tanečných pódiách a to v štýle Electro/Progressive a Drum and Bass/Dubstep. Akcia sa bude konať v zaujímavých priestoroch: Kasárne/Kulturpark a okrem iných hostí sa predstaví český top dj Marcus Cooper tentokrát sprevádzaný živými bicím v podaní Kobylky.

Japonský “freak-folk” v Bratislave!

14:36

Po dvoch vypredaných koncertoch francúzskych Nouvelle Vague chystá Samé ucho ďalšiu lahôdku v podobe koncertu japonského multiinštrumentalistu Shuga Tokumaru. Stane sa tak v sobotu, 16. apríla v novom kultúrnom centre Dunaj~.

Biomin H – Galactic Center (Djset)

13:17

Biomin H je nový Slovenský hudobný projekt, ktorý tvoria traja štúdioví maniaci Ján Tlamka aka JTBIG, Keče a Jozef "Caco" Matejka.
Každý z nich už je členom iného projektu, JTBIG sa taktiež skrýva za aliasmi DJTproject a LMT, Keče je súčasťou dua Sensoreal a Caco je gitarista v New Metalovej formácii "Quareling Men".

12.4.2011
utorok

Mladý pes, Koloman Kocúr aj labutia nevesta na Voices Live

08:07

Multižánrový mix hudby, literatúry a fotografie bude osviežený o dve premiéry krátkych filmov z produkcie Voices.

Febiofest 2011 v Poprade - Začína už dnes

00:05

Medzinárodná prehliadka filmu, televízie a videa aj v Poprade od 12. do 15. apríla 2011. Ponúkame program Febiofestu 2011 v kine Tatran, kde si pozriete filmy Imaginárne lásky, Utorok po Vianociach, Strýko Búnmí a Bunny a býk.

11.4.2011
pondelok

Fotoreport z párty Cranktime vol.17 DnB B-day Natali Session by Speedy

12:19Ako sa zabávalo v žilinskom podzemnom klube, aké boli pocity a hlavne, kto tam bol zmapoval náš Speedy so svojou fotografickou mašinkou. Za gramcami sa vystriedalo veľa mien ako Ero Drummer, Knight & Ramirez, Soundnbeats, Furibund, Desire, Jema,, Sacrifice +Live Saxophone session.

Na Easthetic festivale vystúpia aj Midi Lidi a The Uniques

08:23

Na Easthetic festivale, ktorý sa tento rok bude konať 5. a 6. augusta 2011 na Zemplínskej šírave, vystúpi česká elektronická skupina Midi Lidi a košická formácia The Uniques. Organizátori o tom informovali na svojej oficiálnej webovej stránke easthetic.sk.

Pozvánka: Rock for People 2011

08:08

Už 17. ročník českého festivalu Rock for People sa uskutoční od 02. do 05. júla 2011 v areály Festivalparku v Hradci Králové. A programovo opäť silnejší...

Videotip! Foreign Beggars & Noisia - No Holds Barred (Excision Remix)

07:59

Hudobná kombinácia na dnešný deň patrí tracku No Holds Barred v podaní Nosia a Foregin Beggars, ktorý je zremixovaný dubstepovým producentom menom Excision.

9.4.2011
sobota

Festival LET IT ROLL Slovakia prinesie aj známe dvojice

00:00

Už teraz skvelý line up slovenskej verzie drum&bass festivalu LET IT ROLL nie je ešte stále uzavretý. K doposiaľ zverejneným menám totiž pribudli ďalšie stálice svetovej scény, tentoraz však vo forme dvoch silných producentských tandemov.

8.4.2011
piatok

Million Marihuana March 2011

Million Marihuana March 201100:00

OZ dekriminalizácia.sk vyhlasuje v roku 2011 osvetu konope v úsilí o dekriminalizáciu marihuany na Slovensku akciou Million Marihuana March 2011 v Bratislave 7. mája na Námestí Slobody. Príďte podporiť svojou účasťou.

Trilogic – LIR open air Slowakia Warm-up

14:09

16. apríla predstaví Dj Kato po krste projektu Katoclysma ďaľšie pokračovanie akcie Trilogic v JAZZ ROCK clube v Partyzánskom. Lineup je pestrý a ponúka počas večera nie jedno príjemné vystúpenie.

Griningov záznam setu z Japantech edit

13:54

Prinášame Vám Griningov set zo Subclubu z Japantech edit, kde zahral aj Takaaki Itoh.

Profil: DJ Redboss

00:00

Je jedným z predstaviteľov kysuckej elektronickej scény a patrí medzi najmladších členov v severnom regióne. Elektronickej hudbe sa venuje od roku 2005.Od roku 2009 sa začal naplno venovať svojej produkcii u ktorej nezanevrel dodnes.

4Elements - Radio_FM 8.4.2011

00:00

Štart víkendu a vášho príjemného jarného večera si môžete I tento krát o čosi viac spríjemniť s 4 Elements.

7.4.2011
štvrtok

Dj: Neonlight (Nemecko)

12:26

Neurofunkové duo z Nemecka a ich profil pripravila Mery. Dozviete sa o nich všetko dôležité pred čoskorým vystúpením na Slovensku.

Nemecký dubstep live v Subclube už tento piatok

12:15

Už tento piatok sa v Subclube uskutoční dubstepová párty Dubflex, kde zavíta špeciálny hosť, nemecké duo Bulldogs, ktorí odohrajú masívnu temnú live dubstep show.

Videotip! SpectraSoul - Lost Disciple

07:53

Dnes v rámci videotipu ponúkame SpectraSoul a ich novinku Disciple. SpectraSoul sú dvaja producenti z anglického Brightonu - Dave Kennet a Jack Stevens a dnes sú považovaní za jedných z priekopníkov novej vlny drum&bassu.

Headlinerom festivalu Kozel Žákovic Open bude Arrested Development. Dvojnásobný víťaz Grammy Awards

00:05

Na Slovensko opäť zavíta slnečná hip-hopová kapela Arrested Development z Atlanty. Dvojnásobní víťazi Grammy Awards vystúpia na letnom festivale Žákovic Open, ktorý sa koná 22.- 23. júla v Trenčianskych Bohuslaviciach.

» Mini info

6.4.2011
streda

Bažant Pohoda 2011 - Klasická hudba bude znovu silná a nádherná

00:05

Hneď deväť predstavení klasickej hudby zverejnili organizátori letného multikultúrneho festivalu Bažant Pohoda 2011. Nechýba filharmónia, symfonický orchester, súčasná hudba, zbor ani workshopy pre deti.

5.4.2011
utorok

Párty: Eat that beat

17:55

Naši lokal djs sa tlačia do najväčšieho mesta východu a my im držíme palce.. Na párty sa môžte tešiť na Kelsa, ktorého môžte poznať z párties Svezarm calling alebo ako hosťa z relacie signal_FM, a tiež na CoVa ktorý už neaký čas spolupracuje s party Košice...

Videotip: DNA s novým videoklipom k skladbe Restart

14:31

Skladba Reštart je raperova výpoveď o tom, čo všetko ho na svete štve. Vytáčajú ho najmä ľudia, ktorí sa hrabú za mocou a idú pritom cez mŕtvoly, za sebou nechávajú chudobných a ich utrpenie.

Pozvánka: Snowbombing festival 2011

00:05

Ako ináč sa dá rozlúčiť s lyžovačkou, ak nie v spojení s parádnym festivalom, ktorý sa koná v Rakúsku v meste Mayrhofen 4. - 9.apríla 2011, v jednom z najväčších a najvyššie položených lyžiarskych stredísk v Európe.

Moby ponúka nový singel The Day!

00:05

Moby ponúkol nový singel, ktorý bude súčasťou pripravovaného albumu Destroyed a dátum jeho oficiálneho vydania sa plánuje na 9. mája 2011.

Žákovic Open vyhlasuje prvú súťaž o lístky na festival

00:00

Organizátor festivalu Žákovic Open Tomáš „Yxo“ Dohňanský vyhlásil prvú súťaž o lístky na festival. Súťažiaci majú uhádnuť meno headlinera festivalu, ktoré bude známe už v stredu.

4.4.2011
pondelok

Z prostredia Open Jazz Festu unikli interné informácie

19:28

Spustením predpredaja permanentiek na štvrtý ročník festivalu Open Jazz Fest unikli interné informácie.

Videotip! Munk - Rue de Rome

12:03

Len 1. apríla ponúkol Munk svoj nový singel Rue de Rome, ktorý obsahuje remixy od Mickey Moonlight (Ed Banger), Cécile (Gomma), Black Strobe a Nasser...Singel pochádza z albumu The Bird and the Beat.

3.4.2011
nedeľa

Krst albumu Light Bulb od Foolka

15:13V piatok sa priamo v popradskej Groteske udial krst čohosi "experimentálneho", hudobne veľmi pestrého a melodického. Po viac ako roku ponúka Foolk EP Light Blub a konečne aj popradské publikum ulahodilo svojej náročnej duši. Krstným otcom sa stal Facet.

Fotoreport z párty Darkness 8 by Speedy

09:00Fotoreport z hardtechno párty Darkness 8 v legendárnom undergroundovom Metroklube, kde si štafetu hrania medzi sebou posúvali zahraniční hostia Destruction Derby aka Hexor & Tommy Rockz, Instigator, Golpe a Skais. A domáci páni Tronic vs. Lenzy, Sepromatiq a Hogar.
1.4.2011
piatok

Aprílová Leporelo_FM párty predstaví Dapayk solo naživo...

14:32

Aj v aprílovom programe môžete nájsť akciu Leporelo_FM párty a po masívnej marcovej žúrke sa znovu môžete tešiť na top žúrku...

HOSPITALITY night na festivale LET IT ROLL Slovakia !

14:24

Momentálne najprestížnejšia drum and bass party značka Hopitality po prvý krát zavíta aj na Slovensko a to práve na festival LET IT ROLL. Jeden večer na jeho hlavnom pódiu bude totiž patriť práve početnej partii djs reprezentujúcich vydavateľstvo s nemocnicou v logu.

 

Red Bull Music Academy 2011 sa konať v Tokiu nebude!

14:17

Sme v každodennom spojení s našimi japonskými kolegami a priateľmi od strašného zemetrasenia a tsunami, ktoré ich zasiahli 11. marca 2011 a vyústili do viacerých problémov v jadrovej elektrárni Fukushima. Po celkovom zhodnotení situácie sme sa rozhodli presunúť tohtoročnú Akadémiu, ktorá sa mala konať na jeseň v Japonsku.

Videopozvánka: Foolk - Krst EP Light Bulb

00:00

Dnes sa krstí Light Bulb od Foolka v popradskej Groteske pri kruháči. Krstným otcom je popradský DJ Facet, ktorý zahrá aj svoj set. Bude plnka? Prídte podporiť dobrou náladou, nadšením a potleskom. Na inšpiráciu track Bells od Foolka na živo v klube A4.

APOKALYPSA odtajňuje svoj podtitul: ALL STAR GAME

00:00

34. Apokalypsa s podtitulom All Star Game sa uskutoční 25. novembra 2011         v pavilóne P, v Brne.

4Elements - Radio_FM 01.4.2011

00:00

Piatkový večerný štart víkendu si odpálime singlami od Booka Shade, alebo Jorisa Voorna. V našom playliste sa opäť objaví aj niekoľko titulov z renomovaných vydavateľstiev, ktoré by ste ešte márne hľadali na hudobných portáloch.

Zvoľte požadované obdobie

  • 2016
    • január
    • február
    • marec
    • apríl
    • máj
    • jún
    • júl
    • august(1)
    • september
    • október
    • november
    • december
  • 2015
    • január
    • február
    • marec(1)
    • apríl(1)
    • máj
    • jún
    • júl
    • august
    • september
    • október
    • november
    • december

Podporujeme

Aktuálne príspevky v diskusiách

Aktuálne príspevky v komentároch