Prihlásenie:     Vytlačiť stránku Pošli odkaz e-mailom

DROM Spravodaj

Novinky od 1.7.2011 do 31.7.2011

31.7.2011
nedeľa

Svezarm Calling Open air [part 1]

Svezarm Calling Open air [part 1]09:31Fotoreport z minulotýždňovej tancovačky organizovanej svezarmom, noosestroke.nl, a biyabassom. Za originálne fotky ďakujeme Flemimu, ktorý tam pobehoval so svojím analógom.
30.7.2011
sobota

Profil: Tomin Tomovic

00:00

Jeho profesionálna hudobná kariéra sa začala v roku 2004, počas štúdia na pražskej Vysokej škole ekonomickej. Po strohých skúsenostiach začal v metropole Česka operovať na vlastných akciách v klube Exit a neskôr aj v známej Mecce, či v Radosti FX.

29.7.2011
piatok

Free Your Mind Open Air @ TOKY na lodi

01:54

Toky a ďalší sa stretnú v auguste na Dunaji a odohrajú hustú tanečnú párty priamo pod šírim nebom.

VIDA G – ROLLING EP

00:00

Dvanáste pokračovanie na Breaks.sk patrí maďarskému producentovi Vida G. So svojim trackom Why sa prebojoval do prvej päťdesiatky rebríčka Beatport Breaks.

4Elements - Radio_FM 28.07.2011

00:00

Ani dnes nezabudneme naštartovať váš piatkový večer z Rádia_FM chytľavou tanečnou hudbou. Či už ako originálny interpreti, alebo v úlohe remixérov sa vám počas prvej hodiny predstavia Monika Kruse, D Nox, Slam, alebo Gui Borrato. Po nich vás osvieži svojimi skvelo pulzujúcimi rytmami holandský fenomén Joris Voorn, ktorého live set z festivalu, Exit odhohrávajúceho sa v Srbsku vám prinesieme v druhej hodine.

» Mini info

  • 10:36BeeFree 2011 Dnes na letisku v Piešťanoch začína festival BeeFree, ktorý je oslavou tanečnej hudby na Slovensku. Svoje brány otvára všetkým zadarmo a predstaví špičku sloveneskej tanečnej scény po boku nastupujúcej generácie Djs. Vidíme sa tam ;)
  • 00:00BROKEN MINDS with IM3 & Streetroll (Nudance) Hustý DNB a tučný DUBSTEP si príďte užiť aj v Auguste ! o túto nádielku sa postarajú reprezentanti dvoch crew
28.7.2011
štvrtok

Videotip! The TV Theme Medley by Fredde Gredde

00:35

Vynikajúca zmes z kolekcie televíznych seriálov. Ktorú nahral jeden talentovaný chlapík menom Fredde Gredde.

MP3: Minimatica vol.220 mixed by DJ Cole a.k.a. Hyricz

00:00

Príjemný vánok neokukanej elektronickej hudby prichádza aj tentokrát na rád. V novej Minimatice nájdete skladby od prevažne neznámych producentov, ktorí sú však zárukou kvality a vy sa o tom môžete hneď presvedčiť.

27.7.2011
streda

WARM UP NA PROGRESSION THE OPEN AIR FESTIVAL

10:13

V poradí šiesty Warm Up event k pripravovanej Progression The Open Air, navštívi aj Vysoké Tatry, konkrétne notoricky známy klubu s názvom Plesnivec.

Savage pre Vás chystá živelnú show

10:11

Je rezidentom na Therapy Sessions v Maďarsku, organizuje svoje akcie, uvádza vlastnú rádio show a v pohode zvláda aj tri gramce. Na SIGNAll_FM FESTIVAL 2011 do Bojníc pricestuje aj Savage, aby vám predviedol svoju živelnú show. Je o ňom známe, že sa nebojí začať v príjemnejšom tempe, no ak si to situácia vyžaduje, je pripravený poriadne vás rozsekať!

PARTYLIFE & COD CREW OPEN AIR

00:00

Letné mesiace nám utekajú ako dni a čoskoro bude mat väčšina zainteresovaných opäť hlavu plnú povinností ale aj príjemných zážitkov z letných open airov.

Festival Bažant Pohoda 2011 v číslach

00:00

Festival Bažant Pohoda 2011 je už nejaký čas minulosťou, no organizátori postupne zbierajú zaujímavé čísla v súvislosti s pätnástym ročníkom tohto multikultúrneho podujatia. Už 10 dní pred jeho začiatkom bolo jasné, že sa naplnila kapacita 30 000 návštevníkov, festival bol totiž prvý raz v histórii vypredaný už v predstihu. K tomuto číslu treba pripočítať 853 detí do 12 rokov, ktoré majú na festival vstup zdarma.

26.7.2011
utorok

Súťaž o 4 vstupy na akciu Debercha Project: Episode III

19:18

Portál Drom.sk v spolupráci s organizátormi eventu Debercha Project vyhlasujú súťaž o 4 vstupy. Akcia sa koná už 6.8.2011 na prírodnom amfiteátri Deberča v Čajkove.

 

Sziget 2011: Festival otvorí Prince!

00:00

19. ročník najväčšieho stredo a východoeurópskeho multikultúrneho festivalu Sziget v Budapešti otvorí svoje brány a prístavy návštevníkom presne o dva týždne 8. augusta. V deň 0, teda 9. augusta, bude hlavné pódium patriť americkému hudobníkovi menom Prince.

Set na download Peala

00:00

Set od Peala z letného vydania nepravidelnej Standy, ktroá sa konala 23. júla v Subclube.

» Mini info

25.7.2011
pondelok

Fotky z Bažant Pohody - Santigold, We Have Band, Micachu and The Shapes

21:35Posledný fotoreport z festivalu Bažant Pohoda 2011 ponúka Santigold, We Have Band a Micachu and The Shapes...

Fotky z Bažant Pohody - Tokyo Ska Paradise Orchestra, Molotov a atmosféra festivalu

21:16Ďalší fotoreport z Bažant Pohody 2011 zachytáva atmosféru v party "vagóne", ktorý bol súčasťou špeciálneho vlaku vypraveného z Košíc do Trenčína... Aký bol piatok na Pohode? Ponúkame pár záberov..

Fotoreport z Elektronic Music Marathonu by Kataklyzma

20:11Za hrsť fotečiek z Elektronic Music Marathon od Kataklyzmy!

Videotip! Vitalic - Second Lives

07:41

Klip Second Lives z albumu Flashmob. Čo všetko sa dá robiť na záchode kancelárskych priestorov?

Párty: Electronic dance music

00:00

V novootvorenom clube55 sa predstaví legenda slovenskej tanečnej scény dj SCHIMEK (PL) uz 6. augusta! Akcia pod názvom EDM dj SCHIMEK je prvá svojho druhu v clube55 a zároveň jedna z mála akcií kde máte možnosť prežiť klubový večer s dj-om ktorý je v poslednej dobe hlavne aktérom velkých parties a festov.

Ore Pole v októbri: Parov Stelar, Belleruche aj Čokovoko

00:00

Electroswingová úderka Parov Stelar Band, bluesovo-triphopoví Belleruche aj alternatívne hiphopové dievčenské duo Čokovoko - tak vyzerá októbrový program koncertov agentúry Ore Pole. Parov Stelar Band zahrajú 24. októbra v bratislavskom Majestic Music Clube, britskí Belleruche o dva dni nato v Kultúrnom centre Dunaj, a na rovnakom mieste sa už 15. októbra predstavia aj Čokovoko.

24.7.2011
nedeľa

WWW.SVEZARMCALLING.DROM.SK

23:55

Web chalanov zo Spišského Podhradia, ktorý sa začne plniť materiálom z uplynulého open airu a tiež infom čo sa deje na Spiši a v Košiciach.

23.7.2011
sobota

MP3: Dj Viki - Trance feeling 3

08:45

Ďalší tranceový set od dj-a Viki je k dispozícii na download.

Svezarm Calling Open Air už DNES!

01:45

Amfiteater zahura, Spišské Vlachy začína fungovať dnes už od 14tej !
Svezarm Calling
Noosestroke.nl
Biyabass.sk

deep house / deep D&b / techno / minimal / liquid

Tanz/Bar @ Subclub

00:00

Štvrtky v Subclube sa tešia celkom slušnej návštevnosti a tak v júli stíhame ešte jednu tanečnú elektroniku, tentoraz v pomalšom, no nemenej tanečnom rytme (house/techhouse/minimal). Po úspešnom júnovom vydaní sa chystajte na ďalší Tanz/Bar, kde sa predstaví djane Mayla, Liquid, Mimo a Pepo.

22.7.2011
piatok

Videa z Love Family Park 2011

Videa z Love Family Park 201100:09

Prvú júlovú nedeľu sa konal v nemeckom Hanau open air Love Family Park. Tu je pár oficiálnych videí z tohto roku, kde podali skvelé výkony Sven Väth, Ricardo Villalobos, Luciano, Loco Dice, Marco Carola, Karotte...

Fotky z Bažant Pohody - Portishead a Magentic Man

07:37Ponúkame fotoreport z najsilnejšieho a pre nás aj najkrajšieho ročníka festivalu Bažant Pohoda 2011. Medzi tie "najluxusnejšie" zážitky považujeme koncert Portishead. Na druhej strane vynikajúca atmosféra v O2 stane, o ktorú sa postarali Magnetic Man...

Kozel Žákovic Open začína už dnes. Okrem hudby budú aj Silné reči

14:12

Festival Kozel Žákovic Open načne ďalšie desaťročie svojej existencie už dnes. Podujatie je známe svojou rodinnou atmosférou a najmä slovenskými a českými interpretmi.

Írsky talent Daniel Cummins na Soluble Recordings

11:14

Hoci na scéne pôsbí od roku 2007, Daniel Cummins patrí medzi najuznávanejších Írskych producentov. Ako 19-ročný zaujal jedným zo svojich prvých trackov renomovaného Amerického producenta Marka Farinu ktorý ho následne zaradil na svoju kompiláciu "Live In Tokyo" pre label OM Records.

Seta label presents: AVE ASTRA - Moda EP [SET063]

11:08

Slovenskému deep house vydavateľstvu Seta to sype aj počas uhorkovej sezóny. V poradí 63. release je od čoraz známejšieho tureckého producera Ave Astra.

Dj Teef: Trance je o eufórii

09:10

Dnes večer otvorí svoje brány bratislavský Empire klub trance-u! Party Euphorica vás bude baviť už po tretíkrát spolu s DJs Teef, RiTic, Kizzah a NapheX.

Nedostatkový tovar aj do zásoby!

08:53

Na Slovensku skutočne vzácny matroš a nedostatkový tovar - jungle, raga jungle, tekk, happycore, rave, oldschool či drum and bass si teraz môže každý nabrať aj do zásoby! Stačí sa zastaviť v sobotu 23.7.2011 v Subclube...

4Elements - Radio_FM 22.07.2011

00:00

Aj dnes večer vám naštartujeme začiatok ďalšieho prázdninového víkendu nadupanou tanečnou hudbou. Napriek upršanému počasiu, alebo práve kvôli nemu vám v prvej hodine nadelíme pánov ako Moby, Umek, alebo Jon Rundell v skvelých tech housových rytmoch plných energie. Tú si prenesieme i do druhej hodiny avšak v oniečo zasnenejšej podobe júlového promo setu od top izraelského dja a producenta Guya J.

21.7.2011
štvrtok

MP3: Minimatica vol.219 mixed by DJ Cole a.k.a. Hyricz

09:43

Dnešný deň si môžete v plnej miere spríjemniť aj najnovšou časťou relácie Minimatica, kde si na svoje prídu priaznivci ľubozvučných tónov, medzi ktorými sa objavia skladby od Andreho Detoxxa, Westboya, Hakana Lidba, slovenského projektu Sensoreal, Atapyho a všetkým známeho Maura Picotta. Viac ako 60 minút príjemných melódií a beatov je pripravených na vaše vypočutie!

Videotip! BORGORE LIVE 2010! (HD)

00:00

Minuloročný HD záznam zo dňa 11.10.2010 na Catalyst party v Californii v Santa Cruz, kde si zahral aj pán Borgore.

Mekki Martin - Vidlicka (U.Recordings)

00:00

Právě vyšel další kousek českého DJe producenta Mekki Martina na jeho vlastní značce U.Recordings. Nový singl má název „Vidlicka" a obsahuje moderní progressive sound s groovy basovou linkou.

20.7.2011
streda

7 statočných

7 statočných14:40

Za 7 horami a 7 dolami, kde sa voda sypala a piesok lial žilo 7 statočných.
Pravdepodobne takto by sa začínala nejedna rozprávka, na ktorú sme zvyknutí už od detstva. Odhliadnuc od markantnej nelogickosti, sa práve vďaka rozprávkovým 7míľovým čižmám môžeme a chceme ocitnúť za hranicou reálneho sveta a uletieť až za horizont.

Kapela Mig 21 chce vzbudzovať rešpekt a smiech zároveň

20:11

"Prvá zvuková skúška vo vzduchu ukázala, že sa chlapci navzájom nepočujú," píše sa na oficiálnej stránke pražskej skupiny MIG 21. Odkedy kapela na čele so spevákom a zároveň známym hercom Jiřím Macháčkom vznikla, uplynulo takmer trinásť rokov.

POOL TOOL Open Air Festival

15:00Premýšľala som, ako popísať následujúci fotoreport. Úvahy som ukončila jednoduchým záverom: "popis nie je potrebný". Zvážte sami..

Pokyny pre účastníkov Svezarm Calling open air-u

09:44

Zopár užitočných informácií pre ľudí, ktorí sa v sobotu chystajú na open airku do Spišských Vlách. Autobusy, vlaky, mapy všetko čo potrebujete aby ste vpohode trafili ;)

Electrify Your Mind: Depeche Mode special!

00:08

Po dlhšej dobe uvádzame Depeche Mode party. Dôvodom je nový remixový album REMIXES 2 81-11 na ktorom nájdete remixy od Digitalism, UNKLE, M83, Röyksopp, ale aj od bývalých členov, Alana Wildera a Vince Clarka.

 

Videotip! B Complex - Beautiful Lies

00:00

Stojí za to byť pripravený, tvrdí slovenský drum and bassový talent B Complex. Ako prvému slovenskému producentovi sa podarilo prekonať hranico milionov pozretí na Youtube. K dispozícii sú dve verzie skladby - okrem tej základnej aj tzv. VIP. Desať miliónov pozretí skladba Beautiful Lies zaznamenala za dva roky pri súčte prvých 14 videí na YouTube a to v klasickej i VIP verzii.

Standa: Info pre tých, čo možno nevedia.

00:00

Toky (Rumenige), Loktibrada, Boss a HU, či už spoločne alebo samostatne, fungujú na svetovej techno scéne postupne od roku 1998. Svoje vlastné veci vydali a vydávajú na vinyle a digitálne hlavne na domácich značkách Antidandruff, Palicavonzvreca, Olga+Jozef, Numb, LFB, Dole-Gate a Backstage.

Macho má nove mixované sety

00:00

Macho ponúka dva nové mixované sety. Prvý hodinový ako aktuálne júlové promo a druhý miniset, ktorý odznel ako guestmix v relácii Dance Exxtravaganza na rádiu Europa2.

Get Deep With SDJS na júl mixovali Tomm-e & DJ Face (aka Myclick)

00:00

Keďže neleníme ani v týchto horúcich, letných mesiacoch, do zbierky pribúda nová epizóda nášho pravidelného podcastu, ktorá je k dispozícii na vypočutie aj stiahnutie!

19.7.2011
utorok

DEBERCHA PROJECT: Episode III

00:05

Ako sa už posledné 2 roky stalo zvykom, aj toto leto sa môžeme tešiť na jedinečný mini-fest elektronickej hudby, DEBERCHA PROJECT, tentokrát s podtitulom Episode III.

Vinylized vol.1: Kompilácia undergroundovej elektronickej hudby zo Slovenska!

00:04

Kedysi dávno, milý môj vnúčik sme spolu s tvojou starou mamou počúvali vinylové platne. To boli časy, ej bisťu! V osemdesiatych rokoch ich však vytlačili kompaktné kazety a walkmany a tieto neskôr ešte kompaktnejšie disky. A dnes ... no ako sa to, mptrojky?

Benga - Smack Your Bitch Up (Official Video)

00:00

Bengov výtvor, kde názov tracku sa nápadne podobá na ten od Prodigy. Skvelé prevedenie v démonickom čiernobielom videoklipe.Bengov výtvor, kde názov tracku sa nápadne podobá na ten od Prodigy. Skvelé prevedenie v démonickom čiernobielom videoklipe.

MP3: Decibel 109 from Last Joint Records

00:00

Stodeviate vydanie relácie Decibel sa nieslo v sobotu éterom Techno.FM najmä v letných rytmoch funky techna, hardgroove, s príchuťou acidu a zaznelo aj zopár bootlegov mainstreamových hitoviek.

Signall_FM festival 2011: LSB. Liquidfunk s dušou v lete v Bojniciach!

00:00

Na prvý pohľad nenápadný, no sympatický chlapík so zmyslom pre humor v sebe skrýva obrovskú studňu hudobných nápadov. Miluje samplovanie a jeho veci sa objavili na značkách ako Bingo Beats, Deep Soul Music, či Spearhead. Luke Beavon robí krásnu hudbu a vy si ho vypočujete v auguste na druhom ročníku drum&bassového SIGNAll_FM FESTIVALU v Bojniciach.

Seta label presents: The Best of Seta vol. 6 + free download

00:00

Šiesta výberovka "najväčších hitov" slovenského deep & tech house vydavateľstva Seta label je na svete a stiahnuť si ju môžete aj úplne zadarmo!!!

Happy Hippy a slečna, ktorá rada experimentuje

00:00

Za ten správny pomer originality, pestrosti a zábavy sa 23.7. v Subclube zaručí jeden z najpovolanejších, rakúsky junglový guru - Spaceant. O tvrdšie nátury sa postará druhý headliner, rakúska divožienka Miss Shina. Viac v profile...

XV International treffen GWCPL by hudri

00:00Trochu z iného súdka: V rekreačnej oblasti Hucisko blízko Myszkówa sa konal 15-tý zraz fandov a hlavne majiteľov legendárnych cestovných motoriek typu Honda Goldwing. Stretlo sa tam cez 250 prevažne dvojkolesových originálov asi z každej európskej krajiny. Osadenstvo motozrazu malo prevažne sivšie vlasy (alebo redšie), veľkosti kombinéz boli najmä 3XL a vyššie, ale napriek tomu úsmev, optimizmus a nadšenie pre takéto stroje bolo cítiť navôkol až do ranného balenia stanov a cesty naspäť.
18.7.2011
pondelok

Eelement music club Prievidza vysiela naživo

00:07

Online streamové vysielanie z klubu si veľmi rýchlo našlo hojný počet divákov. Prostredníctvom portálu ustream.tv sa už niekoľkokrát vydaril živý videoprenos priamo zo stageu vo výbornej video a audio kvalite.

17.7.2011
nedeľa

Video teaser: Svezarm Calling Open Air

11:48

Chalani zo Svezarm Callingu spolu s noosestroke.nl pripravujú na nadchádzajúcu sobotu Open air party pri jazere Zahura neďaleko Spišských Vlách s pestrým lineupom, ktorému headlinuje Facet & Geenko!

15.7.2011
piatok

Mini video dj Grininga zo Svätojánskej noci

Mini video dj Grininga zo Svätojánskej noci13:21

Drom.sk prináša príjemné videjko dj Grininga zo žilinskej Svätojánskej noci, ktorá sa konala 24. 06. 2011 na Vodnom diele.

Marc Eleanor – Columbuss Sail!

12:35

Současný deephouse zvuk s příjemnými melodiemi a snivou atmosférou, to je doména autora jménem Marc Eleanor. Na českém nezávislém labelu Naked Records nedávno vyšlo jeho EP Columbuss Sail, které se vine přesně v tomto rytmu a neuniklo uším DJs po celé planetě.

Nu:Tone v MMC predstaví nový album, podporí ho B-Complex

12:23

Nový album Words and Pictures, ktorý recenzenti hodnotia ako jeden z najodvážnejších počinov na britskej drum n bassovej scéne, prichádza do Bratislavy predstaviť Nu:Tone, ktorý bude headlinerom sobotňajšej akcie Krankenhaus v Majestic Music Clube. Na Krankenhause, akcii venovanej londýnskemu drum n bassovému vydavateľstvu Hospital, vystúpi počas 11 hodín okrem Nu:Tona napríklad aj Furlonge zo spriateleného labelu Viper, ako aj asi jediná hudobná hviezda svetového mena pochádzajúca z Bratislavy - B-Complex.

Nudance open air: Line up!

00:56

Už v sobotu o 16tej hodine sa na Dunaji spustia dva soundsystémy, ktorých membrány sa budú vrtieť v rytmoch dnb, dubstep, bass, drumstep, reggae či grime.

Standa @ Subclub

00:00

V piatok 22.júla bude v Subclube techno. Pripravené je, vo svojom obore, svetoznáme dj combo: Toky, Loktibrada & Boss, + ďalší DJs. Leto neleto, treba búchať..

Lomcovák z bicích, basov a dredov!

00:00

Máš aj ty pocit, že dobrý jungle, raga jungle, tekk, happycore, oldschool či drum and bass sú nedostatkový tovar? V sobotu 23.7.2011 sa to v Subclube pokúsime napraviť a necháme tento podpultový materiál zalomcovať hradnou skalou.

» Mini info

14.7.2011
štvrtok

Fotoreport: Eat That Beat @ Optima, Košice

00:26Prvý deň prázdnin patril párty Eat That Beat pri košickej Optime, ktorú drom.sk spoluorganizoval. Počuť ste mohli Dolyx & Rema, Streetrolla, the Funk Junkiez, Kelsa, Spanqa, Dirtfunk!a a Reusa!

TECHNO UP 5 LINE UP

14:54

Ten, kto nezachytil doteraz hlavné info, pripomíname, že Techno Up 5 sa uskutnočni v Ružomberskej športovej hale Koniareň 22. Októbra 2011. Treba sa poriadne pripraviť, tri mesiace ubehnú ako voda!

MP3: Minimatica vol.218 mixed by DJ Cole a.k.a. Hyricz

14:23

Spojenie slnka, vody, dobrej nálady doplní aktuálny diel Minimaticy, ktorý vám prinesie aktuálne letné skladby. Uvoľňujúce rytmy, ktoré ulahodia vaším ušiam, spestria najnovšie skladby od producentov ako sú Yura G Dm, Agust, Lovebirds, The Selph a Copag. 218-tý diel Minimaticy čaká na vaše vypočutie.

13.7.2011
streda

Na Easthetic festivale 14 spisovateľov, 3 divadlá i filmy z festivalu Áčko

Na Easthetic festivale 14 spisovateľov, 3 divadlá i filmy z festivalu Áčko00:09

Easthetic festival je multikultúrnym podujatím a i keď väčšinu programu budú tento rok tvoriť koncerty, priestor dostanú aj iné druhy umenia. Od 5. do 6. augusta predstavíme na Zemplínskej šírave 14 spisovateľov, predstavenia odohrajú tri divadelné súbory, uvedieme ocenené snímky študentského filmového festivalu Áčko a Peter Konečný z Kinema.sk bude mať na našom podujatí dve prednášky týkajúce sa, ako inak, filmu a hudby.

Na júlovej Leporelo_FM Party v Nu Spirit Clube zahrá newyorský DJ TJ Hicks

00:00

Už túto sobotu sa môžete prísť do bratislavského Nu Spirit Clubu zabaviť na júlové vydanie Leporelo_FM Party. Show Leporelo_FM s Milosom a Skankom môžete počúvať každé dva týždne na Rádiu_FM, takže už určite viete, že hrať sa budú hlavne deephouse, techhouse a tak trochu aj minimal a techno.

Michael Burian a Michal Poliak majú nove realesy

00:00

Michael Burian feat. Victoria - Secret (Bohemian Recordings)

Na značce „Bohemian Recordings" právě vyšel nový singl Michaela Buriana s názvem „Secret". Na spolupráci k tomuto singlu si Michael pozval zpěvačku, která pochází z Jižní Afriky a říká si Victoria. Celý release obsahuje čtyři verze v podání Michaela Buriana (Original Mix, Sunday Morning Vocal Mix, Sunday Morning Instrumental Mix aRadio Edit).

Last info Beach Tech 2011 už tento piatok

00:00

Prípravy na Beach Tech 2011 pomaly finišujú a areál Disco Hangáru Divín sa už tento piatok zmení na tanečný event plný elektronickej hudby. Začíname už od 14:00 hod. a počas celej party na vás okrem elektronickej hudby čakajú stánky s občerstvením, skvelé maškrty na grile, veľa tekutých nápojov a čľapkanie v Ružinskej priehrade pri Lučenci.

DJ Marky v piatok v Prahe!

00:00

Věčně usměvavý, přátelský, spontánní a humorný, to vše je jenom krátký výčet vlastností, které charakterizují Brazilského DJe Markyho. Přestože někdo může namítat, že tuto legendární postavu drumandbassu není snad netřeba nějak více představovat, přeci jen si jeho biografii trochu připomeneme.

Camping Rudava: Ladies Night Party with Strawberries + Prvá záhorácka Garden party už tento víkend!

00:00

Už tento piatok sa uskutoční v znovuotvorenom Campingu Rudava pri Malých Levároch prvé podujatie v rámci programu Leto na Rudave, ktoré prinesie počas letných prázdnin aj Retro party, rôzne športové turnaje otvorené pre kohokoľvek, zaujímavé stretnutie karavanistov, česko-slovenskú hitovú party, Rio Karneval, koncert českého rapera s gitarou XINDL-X, hip-hopovú formáciu A.M.O. and Banana Band, rudavského miláčika - Hudbu z Marsu či uleteného Hafnera s jeho družinou.

Bollo a Remo zahrajú spolu na Soluble Sessions

00:00

Už tento štvrtok sa v Bratislavskom NuSpirit Clube odohrá a odtancuje prvá oficiálna klubová noc Slovenského underground house labelu Soluble Recordings s príznačným názvom Soluble Sessions.

12.7.2011
utorok

Rozhovor so žilinským dj a organizátorom Octoberom

Rozhovor so žilinským dj a organizátorom Octoberom14:02

Prinášam aktuálne informácie zo zákulisia pripravovanej Open air párty - Elektronic Music Marathon od organizátora a dj v jednom - Octobera, ktorému som položila pár, dúfam, že interesantných otázok.

Dnb vs. dubstep túto sobotu na lodi v Bratislave?

16:21

Áno, práve tieto dva obľúbené hudobné štýly sa stretnú v priamom súboji túto sobotu na Dunaji. Na dvoch stageoch sa vystrieda dvadsiatka djov aby odohrali to najlepšie čo sa v ich vynilovej zbierke nachádza.

Profil: DJ Anfree

00:00

DJ Anfree, vlastným menom Miroslav Nevolný, ktorý pochádza z Považskej Bystrice sa za gramce postavil prvý krát v roku 1999 a odvtedy im totálne prepadol. Je odrastencom teraz už neexistujúcej Vrtule v Považskej Bytrici.

11.7.2011
pondelok

Bažant Pohoda 2011 - Ďakujeme!

10:27

Pätnásty ročník letného multikultúrneho festivalu Bažant Pohoda sa skončil v nedeľu ráno tradičným vítaním slnka a následnou ekumenickou bohoslužbou. Od štvrtkového večera do nedele rána vystúpilo na festivale vyše 200 účinkujúcich, ktorých sledovalo 30 tisíc návštevníkov. Na trenčianskom letisku vystúpili kapacity ako Moby, Pulp, Portishead, M.I.A., Lamb či Madness.

Nemecký hudobník Apparat sa 15. októbra vráti do Bratislavy

00:11

Tridsaťtriročný spolumajiteľ vydavateľstva Shitkatapult records sa predstaví v Majestic Music Clube na podujatí Electronic Beats.

Predpredaj na Krankenhaus len do utorka, potom až na bráne

00:09

Predpredaj vstupeniek na akciu Krankenhaus, ktorá sa uskutoční už túto sobotu v bratislavskom Majestic Music Clube, bude prebiehať len do utorka 12. júla. Ďalšie lístky sa budú dať kúpiť aj v sobotu na bráne, tie však už budú o dve eurá drahšie.

Music:Affair pokračuje aj v lete. Open Air edícia prinesie opät kvalitu!

00:09

Počas celej klubovej sezóny ste sa mohli zúčastniť tzv. „ music affair tour" . Stretli sme sa 5krát a vždy v inom klube. Začali sme tam, kde to všetko vzniklo. Držiteľ značky Music:Affair a jej zakladaťel dj Lukashenko vytvoril premierovú akciu vo svojej rodnej obci Horná Ždaňa. Pokračovali sme v Kremnici cez Žilinu a Trenčín až do Bratislavy. V lete sa vrátime na miesto činu do Hornej Ždaňe, ktorá 16. júla privíta 11 djov na jednom stage v areáli futbalového ihriska.

Vrbovské Vetry

00:00

Tento ročník Vrbovských vetry sa uskutoční tak ako minulý rok po Pohode, čiže začneme 11.7.2011 kinom a programom zadarmo, ktorý bude až do piatku 15.7. A 16.7 sa stretneme už tradične na štadióne vo Vrbovom.Tí, ktorí navštevujú naše priateľské stretnutia vedia, aké nebezpečné je strieľať z dela smerom na Prašník a aké to malo už dvakrát následky. Túto časť programu v roku 2011 vypúšťame. Všetci vieme, že sa snažíme dodržať bezpečnosť pri zábave v čo najväčšej miere.

Profil: Tanya

00:00

DJane TANYA vlastným menom Tatiana Šuláková, pochádza z malého veľkého mesta Trnava. Na obyčajnú cluberku sa jedného dňa usmialo šťastie a vďaka Anfreemu mala možnosť nazrieť do útrob djingu a parties. Po asi roku sprevádzania Anfreeho po rôznych eventoch.

10.7.2011
nedeľa

DJ Sense na Soluble Sessions!

11:06

Prvá oficiálna klubová noc Slovenského underground house labelu Soluble Recordings sa odohrá už vo štvrtok 14.07.2011 v Bratislavskom NuSpirit klube. Okrem zakladateľa labelu Bolla ktorý odohrá svoj deephouseový mix v sprievode trubkára Rema sa Vám predstaví aj český Dj Sense ktorý produkuje a vydáva na Soluble Recordings pod aliasom Munchies.

8.7.2011
piatok

Exkluzívny set Dj Caterpillara.

Exkluzívny set Dj Caterpillara.12:52

Prezývka Caterpillar je takpovediac ekvivalentom kvality a vkusu. Ide o magické prepojenie talentovaných rúk a uší spolu s osobnosťou Caterpillara, notebookom a externou zvukovou kartou. Momentálne sa venuje nielej dj-ingu ale aj vlastnej tvorbe. Takto by som predstavila na úvod tvorcu setu, ktorý vám teraz ponúkame.

Videotip: Moby Pohoda 2011

18:13

Jedno z prvých videí, ktoré rozprúdilo tohto ročnú Bažant Pohodu 2011. Moby nesklamal a zahral svoje najznámejšie skladby.

Summer Beat 2011

11:17

Summer Beat 2011 s podnázvom Whirlwind Clouds akoby predpovedal strhujúcu, energickú hudobnú bombu, ktorú odpália skúsení djs o týždeň na vodnom diele v Žiline.

London Electricity - Yikes Remixes

00:05

Nedávny album Yikes headlinera slovenského LetItRoll-u a Dobrého Festivalu - London Electricity nasleduje remixové dvoj LP.

Párty: NO MORE CHILLOUT 15

00:00

V piatok 15.7 kedy sa konajú v Spišskej Novej Vsi tradičné "spišské trhy" sa v Interactiv clube udeje žúrka s lákavými menami.

Eat That Beat @ OC Optima [KE]

00:00

Uplynulý piatok sa v Košiciach servírovali beaty. Drom.sk pomáhal organizovať a tak by bola škoda ak by sme si akciu nezrekapitulovali ;)

Beach Tech 2011 – open air party – Areál Disco Hangár Divín (Ružiná pri Lučenci)

00:00

Najkrajšie obdobie roka je tu. Leto, to je slnko, oddych pri vode a kopec zábavy s priateľmi pod holým nebom. Je to tiež čas festivalov a hudobných zážitkov, jeden taký sme pre vás pripravili aj my. Vaše obľúbené rekreačné stredisko Ružiná už 15. júla privíta tanečnú open air party pod názvom Beach Tech 2011. Máte sa na čo tešiť, lebo hrať vám bude až 14 djov a neminú vás ani rôzne sprievodné atrakcie.

7.7.2011
štvrtok

Párty: SIGNAll_FM FESTIVAL 2011

00:00

Zábava pod bojnickým zámkom pokračuje aj tento rok! Rádio_FM a Codered Crew pre vás pripravujú druhý ročník drum&bassového SIGNAll_FM Festivalu. Čaká vás lepší zvuk, lepšie svetlá a skvelý lineup, z ktorého si určite vyberiete!

MP3: Minimatica vol.217 mixed by DJ Cole a.k.a. Hyricz

11:16

Dnes vám ponúkam na vypočutie čerstvý výber, ktorý zastrešuje relácia Minimatica. Vo svižnom tempe predvediem svoj hudobný vkus v podobe desiatky hlbokých euforických skladieb. Anthony Collins, Steve Bug, Marek Hemmann alias Marian, Gabriel Ananda, Gorge. Títo známi, ale aj ďalší neznámi producenti vám dnes predstavia svoje skvelé novinky. Príjemné počúvanie!

Nudance open air Bratislava "Save the vinyl night"

02:11

Na sobotu 16teho júla pripravuje zaujímavú dvojstageovú párty na lodi ...

Párty: THE ALTERNATIVE SOCIETY vol. 00. /SVEZARM CALLING OPEN AIR WARM UP/

00:00

Máte chuť na minimal, techhouse,techno či deephouse? Nech sa páči..niečo pre vás!!! Zahrajú vám Kesho, Deepsoul, Combaq a Maro.

Párty Krankenhaus

00:00

16.7 v Majestic music clube v Bratislave sa koná žúrka Krankenhaus pod taktovkou Nu:Tone, Furlonge, B-Complex, Olis Bakulu, Gabanna, Trilo a DJ Plastelina.

SIGNAll_FM MINI BASS - New generation 2011

00:00

Venuješ sa dnb djingu nejaký čas, no nemal si ešte možnosť prezentovať sa na párty pred ľuďmi? Alebo si začal len pred mesiacom a už máš pocit, že by si to na párty poriadne odpálil bez toho, aby si si urobil hanbu? :) Ak áno, určite čítaj ďalej. Toto je šanca pre teba, ktorá stojí za to!

DJ Liquid na download - MINIMAL PRIVILEGE (VOL.3)

00:00

Hey pípl! Asi 2 x do roka sa mi podarí vypustiť na svet dj set. Tretí z tejto série, prevažne v mnml beatoch je zložený zo starších aj novších trackov a je vždy hudobným odkazom toho, čo sa mi nechce rozprávať. Enjoy!

6.7.2011
streda

Soma Records oslávi svojich 20 rokov kompilačkou

Soma Records oslávi svojich 20 rokov kompilačkou00:00

Bude to už 20 rokov, čo glasgowská dvojica Slam založila svoje vlastné vydavateľstvo. Vydávali na ňom nielen vlastné veci ale aj material od Daft Punk, Silicone Soul, či Funk D'Void.

 

Bažant Pohoda 2011 - Festival začína už zajtra

11:31

Už zajtra sa začína pätnásty ročník multikultúrneho festivalu Bažant Pohoda. Festival sa po prvý raz v histórii vypredal už v predstihu a na mieste sa už vstupenky predávať nebudú – platí to o permanentkách, jednodňových lístkoch na sobotu aj lístkoch pre držiteľov preukazov ZŤP a ZŤP-S.

Americký producent Distortion na Soluble Recordings

00:09

Americký producent James Myatt aka Distortion je novým objavom Soluble Recordings. Napriek tomu že s elektronickou hudbou sa po prvýkrát zoznámil pred pätnástimi rokmi a odohral nespočetné množstvo parties v Chicagu, produkovanie si poprvýkrat vyskúšal až v roku 2010. Zakrátko na to vydal svoje prvé EP na Belgickej značke Coincidence Records, neskôr v tom istom roku remix na labeli Connaiseur Recordings a teraz do zoznamu pribudol aj jeho nový release na Soluble Recordings - "This Things Of Ours".

Yacube na download - Wavetune mix 09

00:00

Mesiac jún a v poradí už deviaty Wavetune mix vyšiel tentokrát na moju maličkosť. Vybrať z tej kopy trackov, ktoré vychádzajú každý deň nie je ľahké a nebude to len preto že ich je veľa....

Techno up hlási piate pokračovanie

00:00

Po dlhom období pôstu a nekonečného odriekania to prichádza zas. Zas nás zachváti megalomanské šialenstvo, ktoré vyvrcholí 22. októbra na piatom pokračovaní megaparty Techno Up.

5.7.2011
utorok

Macho má vonku nové remixy

Macho má vonku nové remixy00:00

The Prodigy, Macho, Raveart Records, Vim Records, Breaks.sk... Ako to všetko spolu súvisí ? Čítajte ďalej a dozviete sa viac.

Foreign Beggars – partička s najenergickejšou šou v Európe

20:06

Foreign Beggars, partička ktorá rozhýbe Bratislavu. Títo Angličania totiž neprídu na Uprising iba koncertovať, privezú sem veľkú párty, po ktorej sa ešte dlho budete spamätávať. Na hudobnej scéne sa pohybujú už 15 rokov a po každom z ich koncertov pribudne veľké množstvo fanúšikov závislých na ich muzike a energie z nej.

 

Djane Flea má nový set

00:09

Brnenská djane Flea namiešala na júlové leto svoj nový mix.

Program Subclubu na mesiac júl

00:00

Čo sa bude diať v "učku" tento mesiac? Krátky prehľad nájdete tu.

Furlonge sa už teší na Bratislavu, podporí Nu:Tona

00:00

V rámci akcie Krankenhaus, ktorá sa uskutoční už 16. júla v bratislavskom Majestic Music Clube, vystúpi okrem iných aj Londýnčan Furlonge, jedna z hlavných akvizícií známeho drum n bassového labelu Viper. Furlonge si v poslednom čase skôr užíva život a vystupuje málo, hranie v Bratislave je jeho jediným zverejneným termínom v najbližších týždňoch. Krankenhaus, kde okrem Furlonga vystúpi aj ďalší Londýnčan Nu:Tone či B-Complex, bude pre Furlonga celkovo druhé vystúpenie na Slovensku a vôbec prvé v Bratislave.

4.7.2011
pondelok

Fotoreport z Summerbeach Rudava 2011by Cirokes

Fotoreport z Summerbeach Rudava 2011by Cirokes10:27Absolvovali sme prvý letný festival na Rudave, naše rozpálené telá túžiace po zábave trošku chladilo počasie, ale neodradilo skalných fanúšikov ani predajcov pív a párkov. Nechýbali starí známi hudobní hedlajneri ako Hudba z marsu, Chikilikitua a pre babenky vynikajúci Gladiator. Na druhom stage sa konala párty pre kolesových fanúšíkov.

Dj T Mike so svojím setom

12:11

Je tu čas poriadnych letných parties a žúrok pod holým nebom, pri ktorých nesmie chýbať ani dobrá clubová hudbička. Dj T Mike preto pre vás pripravil v poradí tretí originálny set z edície Fuck The Disco. Celý set je plný energie, aj keď by ste si mysleli že k letu patrí pohodová muzička, T Mike opäť všetkým naložil v štýle tech house, minimalu a techna.

Nifra remix na anglickom vydavateľstve Enhanced music!

12:02

Po remixe holandského producenta Juliana Vincenta na subvydavateľstve Armady - S107 som bola oslovená majiteľom Enhanced music, Willom Hollandom, na remixovanie vokálovky od producentského dua, ktorí si vravia Lang & Yep. Andrus Lang & Viljo Jõela, pôvodom z Estónska, vyprodukovali v spolupráci s holandskou vokalistkou Manon Polare track s názvom "Nevertheless" a okrem tohto vynikajúceho originálu a môjho remixu, release obsahuje takisto remix od holandskej rising star Juventy.

Jupí - Menu EP part 5 + liveset na download!

11:53

Bratislavský producent schovaný za prezývkou Jupí nedávno vydal už piatu časť Menu EP na značke Last Joint Records. Obsahuje štyri variabilné techno tools, každý v trochu inom rytme, doplnené bonusovým piatym, určeným prevažne len na špeciálne príležitosti. Aby toho nebolo málo, môžete si vypočuť aj nový liveset v podaní autora, nahraný exkluzívne pre Thatswecalltechno Podcast #7. Príjemný posluch!

DJ Bruno from Ibiza príde na Slovensko kvôli pivu!

11:48

BRATISLAVA - Svetoznámy hudobník, DJ a producent Bruno from Ibiza pricestuje 7. júla 2011 do Bratislavy. Muzikant, ktorý vystupoval aj s Lionelom Ritchiem, podporí uvedenie svetoznámej značky piva Singha beer na slovenský trh.

3.7.2011
nedeľa

Joe Syntax a jeho Sólo debut na MedSchoole

17:34

Budúci týždeň dorazí do predaja dvanásťpalec z labelu MedSchool s poradovým číslom 24, ktorý má tentokrát na svedomí Joe Syntax !

2.7.2011
sobota

Festival: DUB IN FIRE 2011 - underground festival

Festival: DUB IN FIRE 2011 - underground festival16:57

Po úspešnom prvom ročníku multi žánrového underground open airu/festivalu DUB in FIRE prichádza jeho ďalšie pokračovanie, ktoré sa uskutoční cez víkend v piatok a sobotu a necelú nedeľu v dňoch 15-16-17.7.2011 v tom istom priestore na Strelnici pod Bikošom (Marakaňa) v Prešove.

DUB IN FIRE 2011 - underground festival

12:00

Po úspešnom prvom ročníku multi žánrového underground open airu/festivalu DUB in FIRE prichádza jeho ďalšie pokračovanie, ktoré sa uskutoční cez víkend v piatok a sobotu a necelú nedeľu v dňoch 15-16-17.7.2011 v tom istom priestore na Strelnici pod Bikošom (Marakaňa) v Prešove.

Open Air Festival 2011 - Odhalil obriu športovú a adrenalínovú zónu

11:36

Open Air Festival športovú a adrenalínovú časť programu. A atrakcíí je toľko, že by sme mohli kľudne festival premenovať na Sport Adrenalin Festival.

 

Harmonogram festivalu Kozel Žákovic Open je kompletný!

11:19

Fanúšikovia festivalu Kozel Žákovic Open sa konečne dozvedia, kedy vystúpia ich obľúbení interpreti.

 

Bažant Pohoda 2011 - Festival je vypredaný

11:00

Desať dní pred začiatkom ohlásili organizátori, že festival Bažant Pohoda 2011 je vypredaný. Lístky sa už nedajú kúpiť v predpredaji, samozrejme sa nebudú predávať ani na mieste. Platí to o permanentkách na celý festival, jednodňových lístkoch na sobotňajší program aj pre lístky pre držiteľov preukazov ZŤP a ZŤP-S.

1.7.2011
piatok

Videotip! PPE - Ďobkanie

19:31

Kapela Puding pani Elvisovej dnes predstavila oficiálny videoklip k skladbe Ďobkanie. Režisérom je Martina Slováková, ktorá mala na starosti aj scenár, strih a kameru.

Djane Dolyx

09:01

Slovenská d&b scéna je na djky akosi skúpa, vidieť hrať djane je ešte stále raritou, aj keď raritou na ústupe. Ak to dáma za mixákom navyše vie, tak je o zážitok postarané. Jednou z takýchto slovenských úkazov je djane Dolyx! Dnes sa predstaví spolu s trúbkarom remom pred košickou Optimou na open air-y Eat That Beat. Dont miss it!

Zvoľte požadované obdobie

  • 2016
    • január
    • február
    • marec
    • apríl
    • máj
    • jún
    • júl
    • august(1)
    • september
    • október
    • november
    • december
  • 2015
    • január
    • február
    • marec(1)
    • apríl(1)
    • máj
    • jún
    • júl
    • august
    • september
    • október
    • november
    • december

Podporujeme

Aktuálne príspevky v diskusiách

Aktuálne príspevky v komentároch