Prihlásenie:     Vytlačiť stránku Pošli odkaz e-mailom

DROM Spravodaj

Novinky od 1.10.2011 do 31.10.2011

31.10.2011
pondelok

Piate číslo Wave je na svete!

00:00

Začneme hneď zhurta a podľa titulky už asi viete, čo bude obsahom hlavného článku, v ktorom samotný Fedde Le Grand odpovedal na naše, ale najmä vaše otázky, ktoré ste nám napísali na našu facebook stránku. Samozrejme, že to nie je jediný rozhovor, ktorý vo Wave nájdete...

Party: Palicavonzvreca with Radial

15:00

25.11. to bude pod hradnou skalou opäť búchať, do Subclubu sa vracia občasná party Palicavonzvreca. Zahrať prídu Radial (NL), Kr!z (BE) a nebudú chýbať ani rezidenti Loktibrada, Boss či Peal..

Radosť: Program na mesiac November!

00:00

Prinášame vám program bratislavskej Radosti na mesiac November. Tešiť sa môžete na akcie ako Beat Garden, Desperado s eklektickou rukou, Liquid Beatz, Techhouse.sk, Basspressure, Bassline

NuSpirit: Program na mesiac November!

00:00

Bratislavský Nu Spirit oslavuje druhé narodeniny a preto je novembrový program fakt pestrý. Na stageoch sa tentoraz predstavia mená ako Jamie Woon, Dub FX, Hardfloor, Sun Glitters, David Sanborn & Joey DeFrancesco, Flower Fairy, Hybris a mnoho ďalších..

Do Popradu pricestuje ambient-dubstepový mág Solitude (UK)!

00:00

Už ste počuli o Slovenskom projekte Subliminal? Skupina nadšencov stvorila večer, ktorý pravidelne dáva priestor zaujímavej elektronickej hudbe, ktorá vás chytí za srdce. Žiadne blikajúce stroboskopy a divoký ošiaľ. Naopak - pohodové posedenie v príjemnej atmosfére a množstvo zvukov, do ktorých sa ponoríte až po uši. V novembri sa v Poprade predstaví ambient-dubstepový mág Solitude (UK).

30.10.2011
nedeľa

Party: [MIE] with Simon Baker

16:00

Všetci nadšenci kvalitnej House music sa môžu tešiť na novembrové Music Is Everything, na ktorom sa predstavý dj a producent Simon Baker. Ak Simonovu produkciu nepoznáte, skúste sa započúvať do jeho debutového albumu Traces ktorý vyšiel vo februáry 2011 na vydavateľstve 20:20 Vision. Party sa bude konať 25.11. v Nu Spirit klube a pravdaže nebudú chýbať ani Haberland & Glaubic!

8-bitový zvuk atari počítača od pána GWEM-a !!!

13:06

GWEM z labelu Shitkatapult je 8bitový muzikant a heavy metalový gitarista pôsobiaci v Londýne. O jedinečnosti jeho hudobného vkusu a štýlu niet pochýb. Check it out!

29.10.2011
sobota

Stroboskop: V/A – All Slovak Guitar Heroes In The House vol.2

00:00

Oslovili sme opäť gitaristov zo Slovenska, aby nám venovali nejakú nahrávku svojho gitarového umenia. My sme každú posunuli dvom producentom elektronickej hudby, ktorí dotvorili zvuky gitár na výsledný track podľa svojich predstáv. Od každého gitarového sampla tak vznikli dva tracky a vy máte možnosť porovnať ktorému z producentov sa podľa Vás podarilo lepšie popasovať s danou témou.

MP3: Damolh33 - I Love Minimal part 3

00:00

Hyperaktívny bratia Damolh33 nahrali nový hodinový setík na ktorom si zgustne každý minimalista a aj neminimalista..

28.10.2011
piatok

Práve vychádza Stroon - Smithereens EP - Prvý SK release na USB!

00:00

Kinematický post-dubstep. Charakteristický synth-fi zvuk s všemožnými presahmi. Korene hlboko v klubovom zvuku aj v súčasnej klasike. V rámci tunajších zemepisných šírok môže byť reč len o jedinom producentovi.

Pohoda Indoor Camping Festival - Špecialita v programe

00:00

Okrem výnimočného stanovania v temperovaných halách pripravili organizátori prvého ročníka Pohoda Indoor Camping Festivalu aj ďalšiu špecialitu, tentoraz v programe – okrem zavedených mien tanečnej scény na čele s B-Complexom sa v úlohe DJov predstavia aj muzikanti zo známych slovenských skupín a obidva festivalové dni budú vždy po koncertnom programe púšťať svoje obľúbené skladby.

Partyreport z festivalu Bonusz 2011 od Mira

00:00

Do Budapešti sme dorazili niečo po deviatej. Krásne vysvietené mesto, zahalené do tmavého závoja pripomínalo skôr romantiku Benátok a my s našou gondolou sme si to mierili rovno do Hungexpo arény kde sa Telekom Bónusz festival konal...

MP3: Minimatica vol.233 mixed by DJ Cole a.k.a. Hyricz

00:00

Dávku najnovšej tanečnej hudby so svojim vnútorným šarmom vám ponúknem k vypočutiu aj dnes. Začaté pekne od podlahy a končiace hutným hudobným vrcholom, to je Minimatica a jej desiatka skladieb pre tento týždeň. Mnohé skladby už som stihol vyskúšať na mojich predchádzajúcich vystúpeniach a môžem len dodať, že skladby fungujú výborne. Príjemne a uvoľnené počúvanie prajem!

Roni Size na LET IT ROLL winter Slovakia !

00:00

Na zimnej verzii festivalu LET IT ROLL winter Slovakia, ktorá sa uskutoční 17. decembra na výstavisku Expo Center v Trenčíne, vystúpi aj jedna z najzásadnejších postáv svetovej tanečnej scény...

4 Elements @ rádio_FM v piatok 28.10.2011

00:00

O úvod počas ďalšieho piatkového večera s elektronickou hudbou na Rádiu_FM sa postará čisto Slovenská produkcia na skvelej úrovni. V tejto budeme pokračovať aj vďaka spoločnosti nášho hosťa. Tento je okrem svojich nekonečných teoretických hudobných vedomostí, skúsený na poli djingu či produkcie. Hosťom dnešného večera vo 4 Elements bude Dj Cole.

27.10.2011
štvrtok

Wilsonic club už tento piatok!

16:00

Ďaľší Wilsonic Club rozvibruje priestory KC Dunaj v Bratislave už tento piatok 28. októbra. Tentokrát bude patriť výsostne domácim dídžejom. Zahrajú Junior, Teapot, Inso a Tibor Holoda.

Spiral 38 - drum&bass night už zajtra

16:00

Prinášame vám lineup 38. pokračovania drum&bassovej noci Spiral, ktorá sa uskutoční už zajtra 28.októbra v zvolenskom klube Hospital (ex. Casablanca).

MP3: Geenko - Level 00 (22.10.2011)

14:50

Nový Geenkov set na download je k dispozícii.

Časový a line up na Drumatique Session!

00:00

Soulful groovy drum'n'bass v Nu Spirit Club-e už túto sobotu 29. októbra. Drumatique Session prináša "one and only" - UTAH JAZZ.

Hard Temptation vol.11

15:00

Už tento piatok dňa 28.10 sa opäť stretneme na obľúbenej party Hard Temptation v Považskej Bystrici. Na 11 pokračovaní ťažkého zvádzania v klube Clip Dance sa rozoznejú lámané beaty nie len pre priaznivcov drum and bass-u, ale taktiež aj dub step-u.

Biele Kocky 15- Last info

10:46

Piatok sa blíži rýchlosťou svetla a sním aj už 15 pokračovanie jedinej drum and bassovej párty v Martine, Biele Kocky!!!

Vypočuj si novú výberovku od Seta Label-u!

00:00

Na virtuálnych regáloch Beatportu sa dnes objavila nová výberovka od slovenského vydavateľstva Seta Label - Grooveland vol 2. Release obsahuje šmakový house od interpretov ako Karol XVII & MB Valence, Dub Resort, Maxxa či Sensoreal.. Po kliknutí si možeš všetky tracky vypočuť a tlačovka časom asi tiež bude..

KrankenHAUZ -Tradičná helovínska tancovačka v rytme house music

00:00

Do klubu pod trenčianskoku hradnou skalou zavítajú tentokrát ako hostia naši kamaráti z rakúska NATASZA a OSCARSIX. To že bude v Krankenhause skutočne "Rock In Da HOUSE" dokazujú aj ďaľšie mená interprétov ktorý sa s Nataszou a Oscarom budú počas piatkovej noci striedať za mixpultom.

26.10.2011
streda

L Plus má nový set

00:00

L Plus má vonku svoj čerstvý set, kde okrem jeho tvorby sú tracky aj od Mobyho, Johna B, Dja Fresha, či Funk D'Voita.

Party: Drumatique Session with Dub Phizix & Hybris

16:00

Novembrová Drumatique Session prináša hneď dvoch headlinerov. Manchester-ský sound príde reprezentovať Dub Phizix, o ktorého kvalite svedčia releasy na značkách ako Soul:r, Exit, Critical, Creative Source, Ingredients, Commercial Suicide či Dispatch. Druhým hosťom je Hybris, Američan žijúci v Česku, ktorý nedávnym debutom na Metalheadz potvrdil, že patrí medzi svetovú dnb špčicku.

U nás si premiérovo zaexperimentuje aj Es.tereo z Berlína!

15:00

Jeho domovským mestom je Berlín, čo sa značne podpísalo aj na jeho hudobnej tvorbe. Ovplyvnený technom a ambientom produkuje Es.tereo progresívnu 170 bpm bass music, s ktorou cestuje po celej Európe. Krásne plochy, hlboké tóny, abstraktné melódie modernej elektroniky predvedie po prvýkrát na Slovensku práve na SIGNAll_FM NIGHT! Kto to vlastne je?

CityGrooves v Unique Clube.

15:00

Tie pravé houseové groovy do tvojho mesta prinášame v podobe klubovej noci CityGrooves. V priestoroch Bratislavského Unique Clubu si v piatok 28.10.2010 môžeš prísť vychutnať zvuk pravej nefalšovanej House Music vychádzajúcej z pôvodnej kultúry, kde DJ hrá výlučne z gramofónov.

Ceny vstupeniek na Let It Roll Winter Slovakia sa budú zvyšovať!

15:00

Už len pár dní bude možnosť zaistiť si účasť na najväčšej indoor drum'n'bass udalosti v slovenskej histórii za aktuálnu najpriaznivejšiu cenu. Už po 31. októbri totiž pôjde cena vstupeniek na LiR winter Slovakia smerom nahor

Videotip: Three 'N One - Reflect

00:00

Na Reflect si už asi veľa ľudí nespomenie.. Je to Trance track z roku 1997, ktorému sa v kluboch až natoľko darilo že mu spravili aj video ktoré rotovalo na Mtv či Vive. O dosť pozdejšie, v roku 2003 sa sám Westbam rozhodol vydať tento track ešte raz na svojom vydavateľstve Low Spirit. Ak očakávate nejaký sladký vokál a vygélovaného dja vo videoklipe tak ste mimo :)

Oldschool drum&bass v Subclube!

00:00

V piatok od 22hod sa rozozvučí hradný soundsystém aby celých 7 hodín masíroval kvalitný, rokmi overený drum&bass od velikánov ako Ed Rush & Optical, Black Sun Empire, Bad Company, Noisia, High Contrast, Kemal, Rob Data, London Electricity, Nu Tone, Future Prophecies, Teebee, Calyx, Stakka či Skynet..

25.10.2011
utorok

Sťahuj free track od Gold Panda!

17:00

31.10. vychádza na vydavateľstve !K7 Records pravidelná mixovaná kompilácia DJ-Kicks, o mix a výber trackov sa tentoraz postaral Gold Panda. Pri tejto príležitosti sa label rozhodol k free downloadu jedného z trackov od chlpatého majstra. Track sa volá An Iceberg Hurled Northward Through Clouds, stačí len zadať svoj mail a track máte behom pár sekúnd v schránke :)

Signall_FM Night - Objavte s nami novú hudbu!

17:00

Soft liquidfunk, deep drum&bass, autonomic a experimentálnejšie formy drum&bassu. To je zameranie novej klubovej noci SIGNAll_FM NIGHT, ktorá chce všetkým hľadačom zaujímavej elektronickej hudby ponúknuť aktuálne a alternatívne trendy v drum&basse.

IMPRESSION: Biela Labuť Lučenec – 28.10.2011

17:00

Undergroundové hudobné akcie pod vedením bookingu Techron.sk už zažilo nejedno mesto, nejeden klub na Slovensku. Mesto Lučenec v tomto zozname nemôže chýbať, preto sme si pre vás pripravili presne v piatok 28.októbra event s názvom Impression night v priestoroch zariadenia Biela Labuť.

Drumatique Session with Utah Jazz (UK): Rozhovor

17:00

Už túto sobotu 29.októbra sa na Nu Spirit Club-e predstaví britský DJ, producent a remixér UTAH JAZZ. Pri tejto príležitosti sme mu položili niekoľko otázok..

Videotip: Documentary about Richie Hawtin

00:00

Pozrite si 70 minútový dokument o Richie Hawtinovi - dozviete sa zaujímavé veci o jeho živote, kariére, Plus8, Minus či o Plastikman-ovi.. Vo videu kecajú aj jeho rodičia, brat, Sven Väth, Derrick May či Magda. Link opäť funguje :)

Wavetune Mix 13 by AFRO.gramm

00:00

Trináste pokračovanie každomesačnej tradície v podobe mixovaného setu v réžii Wavetune crew je opäť tu, tentokrát pod taktovkou dubničana s pseudonymom Afro.gramm.

Trashold #7: Halloween Edit

00:00

V Subclube bude na Halloween burácať siedmy Trashold. Za mixom sa vystriedajú mená a štýly už charakteristické pre trashové večery:

24.10.2011
pondelok

Festival súčasného umenia Intermedia.bb

10:44

Intermedia.bb je medzinárodný festival súčasného umenia so zameraním na intermediálne a interdisciplinárne presahy, ktorý vznikol v roku 2008 v Banskej Bystrici. Jeho hlavným organizárotom je občianske združenie Laputa so sídlom v Banskej Bystrici.

DJ AT WORK 2011

09:52

DJ AT WORK 2011 poctia opäť noblesní DJ-i CHEEBA a NOOKIE

Mp3: Spigl - TechnoDJset (15.10.2011)

10:14

Záznam techno setu z Ostravského Klubu Bogota od dja Spigla.

Clubber In The House smeruje pod Tatry!

09:50

Po dlhej dobe sa Clubber In The House premiestni do podtatranského mesta Poprad. Krásnu a štýlovú kaviareň FlashBack otvára človek, ktorý si zakladá na príjemnej House Music a oslovuje ThomasaDeXtera, aby zavítal aj sem a priniesol tie najlepšie platne z radov Vocal, Funky, Groove, Jazzy, Soulful a Deep Housu.

Robyn Chaos na narodeninách DNB League

09:28

Robyn Chaos - americká DJka, producentka a pořadatelka Therapy Sessions dorazí na 6. narozeniny značky DNB League do Matrixu. A další dvě dobré zprávy: 1) Víkend začína již touto akcí ve čtvrtek 27. 10. díky pátečnímu státnímu svátku. 2) Pro návštěvníky oblečené do DNB League svršků je vstup na party zdarma!

Face2bass - Special Halloween edition

00:00

Face2bass crew si na halloween, čiže 31.10. (1.11. je sviatok) pripravila špeciálnu párty pre obyvateľov Trenčína. V novom priestore Boogie Bar-u sa vám ako prvý predstaví Wychitawacs , ktorý si nachystal selekciu balkánskych rytmov a breakbeatu.

CrankTime Session vol.22 @ Boonker Žilina

00:00

11.11.2011 tento magický dátum nám prinesie ďalšie pokračovanie Žilinskej drum and bass - ovej akcie, ktorú poznáte pod názvom CRANKTIME, bude to 22. pokračovanie.  Prinesie Vám veľmi nabitý Line up : INSIDEINFO, ten priletí z Londýna a roztrasie Boonker Club v základoch...

23.10.2011
nedeľa

ATTENTION: DJ contest by EatThatBeat

14:37

Si d&b/dubstep dj a hľadáš spôsoby ako sa posunúť ďalej?

22.10.2011
sobota

Videotip! Monome/Battle Mixer

02:06

Prototyp midi mixáku, ktorý je z polovice "monome" a z polovice "battle". Okrem tohto videa vo videotéke nájdete aj ďalšie zaujímavé novinky.

Gergaz Netlabel: Jimmy Pé - The Passengers EP

16:00

Už ubehli 2 roky odkedy jeden zo zakladateľov Gergaz Netlabel-u, Jimmy Pé vydal svoj debut Road To Unknown EP. Jimmy sa vrátil s novým The Passengers EP, ktoré vyšlo na Brooklynskom Outlier Recordings a na našom domácom Gergaz Netlabel. EP obsahuje dva tracky "Passengers" a "I Wanna Get.." voľne na stiahnutie.. check in

21.10.2011
piatok

Tretie pokračovanie relácie EVOLUTION

00:00

Tretie pokrčovanie relácie evolution na gluuu.tv sa venuje hlavne uplynulému SIGNALL_FM festivalu v rozhovoroch s Technicolour&Komatic a Xilentom a tiež nadchádzajúcemu SPECIAL PLACE_FM indoor festivalu v podobe kecačky s Olis Bakulom.

Nádielka setov na víkend IX

00:00

Na tento víkend som naservíroval sety od djane Miss Kittin a djs Juan Atkins, Surgeon a Ian Pooley.

Výsledky Dj Mag Top 100

07:00

Pobavte sa na tohtoročných výsledkoch ankety Dj Mag Top 100, niekto si môže aj poplakať :) Prvé miesto asi neprekvapí nikoho..

Party: Clubber In The House (Live)

00:00

Sobota 22. októbra sa mnohým z Vás zapíše do spomienok!!! ThomasDeXter namieša vynikajúcu a originálnu zmes House Music. Tak, ako by sme ju máli chápať vo svojej podstate, v doprovode s LIVE hudobníkmi Jakubom Čulíkom(Funky Gitara) a Petrom Kocianom (Bass Gitara).

MP3: Minimatica vol.232 mixed by DJ Cole a.k.a. Hyricz

00:00

V deň mojich narodenín bolo odvysielané v poradí 232.vydanie relácie Minimatica, v ktorej si našli svoje miesto naozaj výborné tanečné skladby. Už pri spomenutí osvedčených producentských mien ako sú Audiofly X, Rodriguez Jr., Patrick Zigon, Rainer Weichhold alebo Robert Dietz môže byť mnohým jasné, že je o záruku kvality postarané. Pridajte sa ku poslucháčom relácie a vychutnajte pred víkendom tučnú hudobnú dávku.

[[[TRIDENT91 "just continue" // posledné info + line-up !

00:00

Už túto sobotu 22. októbra sa v Partizánskom odohrá 91. pokračovanie kultovej party [[[TRIDENT, ktorá sa vrátila na scénu po viac ako polročnej prestávke. Navyše ako úplne prvý WARM UP indoor festivalu LET IT ROLL winter Slovakia...

Spiral 38: 28.10.2011@ Hospital - Zvolen

00:00

28.októbra hlási pokračovanie drum&bassová noc Spiral. Noc s poradovým číslom 38. prináša line-up so 7. účinkujúcimi na čele s priekopníkom Drum&bassu na Slovensku djom Gabannom. Pozývame vás na noc plnú zlomených beatov do zvolenského klubu Hospital (ex. Casablanca).

Special Place_FM: Kúp si permanentku v predpredaji a ušetri!

00:00

Drahé zlomené hlavy, už zajtra vypukne najväčšie slovenské indoor drum and bassové šialenstvo, preto je čas zhrnúť si to najpodstatnejšie, čo vás zajtra čaká.

Nudance Oldschool Vynils v Subclube!

00:00

Všetkých srdečne pozývame na broken beats párty do Subclubu. Posledný piatok v mesiaci október bude patriť oldschoolovému dnb. Pozvaní DJs majú pekné zbierky kvalitných dnb dosiek a práve v túto noc ich dotiahnu do Subclubu, aby sme sa spolu previezli desatročnicou svetového dnb.

Nucleon: Line up + Info!

00:00

Tak a je tu ten deň, na ktorý mnohí z vás čakali. Dlhší čas avizovaný dátum a to 21.10.2011 je tu a s ním aj informácie, ktoré sú určite veľmi potrebné. Podstatné je uviesť, že akcia zostáva stále v tom istom klube len s pozmeneným názvom a to Fiesta (byvalý Oceán).

Na indoor festivale LET IT ROLL vystúpi aj AUDIO [uk] !

00:00

Aby bol záber subžánrov drum and bassu na LET IT ROLL winter Slovakia, ktorý sa odohrá na trenčianskom výstavisku 17. Decembra, padol výber ďalšieho headlinera na dj a producenta s umeleckým pseudonymom AUDIO...

Breaks.sk Records: Metha - Dark Smile

00:00

Ďalší release Breaks.sk Records je už v prvej stovke Beatport Breaks a pochádza z dielne top maďarského dja – Metha. Remixami prispeli Sam Hell The Lucky 23. Techno + breakbeat = techfunk !

4 Elements @ rádio_FM v piatok 21.10.2011

00:00

V sychravý piatkový večer nie je lepší spôsob ako si zvýšiť hladinu endorfínov v tele ako zapnúť Rádio_FM a tanečný program 4 Elements! O vašu náladu sa postarajú producenti ako Guy J, Jim Rivers, Max Freegrant, ale i domáci Toxic Language. Práve za týmto pseudonymom sa skrýva náš hosť a djský matador Pablo Facet, ktorý vás občerství svojim aktuálnym setom, namiešaným exkluzívne pre náš program.

20.10.2011
štvrtok

Klip DJ Luccy bol nominovaný na cenu MTV videoklip roku 2011

00:00

Animovaný videoklip DJ Luccy Japan Sugar bol ako jediný klip z oblasti tanečnej hudby nominovaný na klip roku MTV v rámci Českého Slávika 2011.

Party: Dread the Undead

17:31

V piatok v SNV zaujímavá dnb-dubstep párty s hosťami z košickej Broken Base crew a Nudance crew.

Techno Up 5 - Info a Line Up!

00:00

Konečne ste sa dočkali. Už túto sobotu sa v nových priestoroch, v ŠPORTOVEJ HALE KONIAREŇ, uskutoční už kultová party Techno Up 5. Dnes si prečítajte všetky informácie, ktoré by ste mali vedieť...

Play Remix, alebo čo s načatým večerom?

00:00

...rovné aj zlomené beaty, jazzy, funk aj groove a živý nástroj k tomu. To všetko je v ponuke na piatkovú noc ak sa ju rozhodnete stráviť s nami v príjemnom a štýlovom prostredi Remix baru priamo v historickom centre Bratislavy.

LOOP INC. prvýkrát v Metroklube

00:00

Nič vám tento názov nehovorí? To asi preto, lebo ide o úplne nový žúr v šalianskom Metroklube. Nič vám tento názov nehovorí?

Islandská čelistka Hildur Guðnadóttir sa vracia do Bratislavy!

00:00

Meno islandskej čelistky a skladateľky Hildur Guðnadóttir je najčastejšie spájané s projektom múm a s menami ako Ben Frost, Fever Ray, Throbbing Gristle či Derek Jarman. Nie sú to však len kolaborácie, ktoré robia z Hildur jednu z najzaujímavejších postáv na súčasnej Islandskej scéne.

Clubber In The House Live – Jakub Čulík

00:00

Nová Baňa sa môže pochváliť malebnou prírodou, pokojným štýlom života no a v neposlednom rade Cagramom. Cagram od svojho vzniku ponúka inteligentnú tanečnú hudbu.

19.10.2011
streda

Fotoreport z Electronic Beats by Kataklyzma

Fotoreport z Electronic Beats by Kataklyzma00:00Prinášam pár záberov nafotených v dave hudobných "labužníkov" zo sobotného Electronic Beats v Bratislave..

Dnes sa v Košiciach začína festival Moonride

14:56

Festival Moonride je prehliadkou súčasnej tvorby v oblasti výtvarného umenia, divadla, tanca, hudby, literatúry a architektúry z krajín Vyšegradsej štvorky. Festival prezentuje výber z diel vytvorených počas predchádzajúceho roka v Poľsku, Maďarsku, Čechách a na Slovensku.

Party: Policy Of Techno with Christian Wünsch

00:00

11-teho novembra sa budú opäť otriasať základy Metroklubu v Šali. Pravidelná techno party Policy Of Techno prináša tentoraz 2 kvalitné zahraničné mená a štyroch známych techno harcovníkov zo Slovenska..

Yo Check Dizz SPECIAL Line Up Bro!

00:00

Je to tu! Konečne sa nám podarilo definitívne zabezpečiť všetky detaily a s pokojom v duši vám prinášame line up víkendového Special Place_FM! Iste sa už nemôžete dočkať, aby ste si tento vrchol slovenskej DnB sezóny mohli precízne naplánovať, takže nech sa páči:

CLUBOWICA vol. 4 s djom TLAMA (JTBIG) – 22.10.2011 / Penzión Mýtnik

00:00

Babie leto nám skončilo, pomaly ale isto prichádzajú ďalšie obdobia roka, farebná jeseň a biela zima. Open air akcie máme za nami, nočný život sa pomaly presunul do teplých , vnútorných priestorov barov a klubov.

18.10.2011
utorok

Bon Finix vydává na labely Marcela Woodse Musical Madness

21:47

Bon Finix má další single na světě, tentokrát na holandském labelu Musical Madness, který vlastní znamý DJ a producent Marcel Woods! Jedna se o debutový společný počin s norským kolegou Loresem, se kterým v minulosti již spolupracoval na různých remixech. Tento track, který spojuje svět těchto dvou producentů, dostal název ‘Atlas'.

Techno Up: Rozhovor Clodagh

00:00

Prečítajte si rozhovor s Clodagh ktorá vystúpi už túto sobotu na Techno Up-e v Ružomberku...

Kultová d’n’b party [[[TRIDENT pokračuje !

00:00

Vyše pol roka mala najstaršia pravidelne fungujúca d'n'b noc na Slovensku prestávku, aby sa mohla vrátiť s o niečo novým konceptom avšak v plnej zbroji s úctyhodným poradovým číslom 91.

Chicago House Classics by ThomasDeXter

00:00

Myslím, že práve teraz je tá vhodná chvíľa, aby som sa podelil o nové kúsky vo svojej zbierke platní a zároveň Vám priblížil, akým smerom sa uberá môj hudobný vývoj...

17.10.2011
pondelok

Zväčšujeme kapacitu kempingu - Pohoda Indoor Camping Festival

00:00

Prvý ročník Pohoda Indoor Camping Festivalu sa teší veľkému záujmu o vstupenky a rovnako aj o miesta na stanovanie. Práve stanovanie v halách je špecialitou nového podujatia, ktoré sa uskutoční 25. a 26. novembra 2011 v priestoroch Výstaviska Expo Center v Trenčíne.

StreetArtCommunication na festivale Easthetic 2011

14:55Vonku sa nám trocha ochladilo brrr, vráťme sa do prvého augustového weekendu kedy sa konal druhý ročník Easthetic festivalu, kde sa okrem iných predstavilo aj o.z. StreetArtCommunication.

Stroboskop: Ivek – Morning Song EP

00:00

Netlabel Stroboskop vypustil nový release od Slovenskej djane a producentky Ivek. EP obsahuje štyri tracky incl. remixy od Le Flouriste a Mahuriana Dance Band...

Special Place_FM predstavuje: Slovenské stálice Soundphreakers

00:00

Dvojčlenná formácia Soundphreakers vzniká v období, keď začína na Slovensko prenikať nový hudobný smer zlomených beatov z Anglicka. Vo svojich prvopočiatkoch sa producenti Nois a Neon venujú skôr iným žánrom elektronickej hudby, ale silný vplyv junglu a drum & bassu ich zaujal natoľko, že už ich prvý album Just Meat z roku 1998 obsahoval prvé junglové skladby.

14.10.2011
piatok

TECHNO CODE @ UNIQUE CLUB BRATISLAVA

00:01

Nebude to prvá technoparty, nebude jediná a nebude ani posledná. Ak máte záujem, tak hudbu akou je aj techno nájdete kedykoľvek, kdekoľvek, s kýmkoľvek a z rôznych dôvodov. Jednou z možností je 22. október v Unique klube. Prísť môžeš aj ty s kýmkoľvek bez rozdielu na vek, pohlavie, národnosť, vierovyznanie, rasu či štýl obliekania. Dôvody si snáď nájde každý sám.

Už si zažil tučnú dubstepovú terapiu? Brainpain je na ceste.

00:00

Poľský producent a dj z Wroclawi Brainpain, ťa presvedčí, že tučná dávka tvrdšieho, tanečného a temného dubstepu pôsobí blahodárne na telo aj dušu. Preto najsmeruj svoje kroky dňa štvrtého novembra do klubu jediného, klubu undergroundového, klubu stvoreného pre tento účel, do Subclubu.

Synthesia: posledné informácie

00:00

Dnešný večer v Subclube bude v znamení neobyčajne príťažlivého progressive a tech housu, ktorý prevetrá kondičku každého z nás. Večer začne rezidentná dvojka pmc & Tomin, od polnoci nás na parket bude lákať Breeth, od poldruhej budeme unesení do ríše zvanej Guy J a definitívne nás dorazí Quintax aka Styller.

Októbrový Fat Beat s M4y4

00:00

Piatok 14. Októbra a ďalšie pokračovanie noci Fat Beat v bratislavskom music clube Radost tento kár s hosťom spoza rieky Morava.

Matrix & Futurebound na DNB Rodeu v Matrixe

00:00

V pátek 14. října do pražského Matrixu dorazí příznačně Matrix a jeho kolega Futurebound. V rámci turné k aktuální kompilaci Worldwide se představí na dalším díle oblíbené klubové party DNB Rodeo. Kromě britských hvězd zahrají i čeští DJs Pixie, Bifidus Aktif, Rudeboy, Meikos, Azawakk a Ozone.

Festival LET IT ROLL winter Slovakia zverejňuje ďalšie dve mená!

00:00

Odhaľovanie headlinerov najväčšieho indoor drum’n‘bass eventu slovenskej histórie pokračuje dvoma djmi, ktorí reprezentujú diametrálne odlišné vody tohto populárneho tanečného štýlu. LET IT ROLL Slovakia tentoraz rozširuje line-up každého zo svojich stage-ov...

BASSMISSION 15.10.2011 @ Wood Pub

00:00

V štýlových priestoroch Wood Pubu bude sobotná noc patriť zlámaným beatom. Po mesačnej prestávke sa opäť hlási indoorové, 27. vydanie drum and bassovej BASSMISSION.

4 Elements @ rádio_FM v piatok 14.10.2011

00:00

Večer s tanečnou hudbou na Rádiu_FM vám nakopnú majstri ako Alex Kenji, Robert Babicz, alebo Jerry Ropero. K nim sa pridá v našom hosťovskom kresle i mixe ostrielaný djský borec a majiteľ klubu Dj Antena. Šikovným dáme opäť možnosť potešiť sa lístkom na renomovanú párty, ktorou bude tento krát Apokalypsa v Brne.

13.10.2011
štvrtok

Lístky na Special Place za neuveriteľných 4.90 eura!

15:00

Už sme si nemysleli, že sa dohodneme ešte pred týmto SPECIAL PLACE_FM , no nakoniec sa to podarilo. Festival SPECIAL PLACE_FM má nového generálneho sponzora, ktorým je spoločnosť ENEREGETICKÉ CENTRUM.

České EP na METALHEADZ

10:22

Na Goldieho labely Metalheadz vychádza EP, ktoré má na svedomí dvojica Rido & Hybris! Vnútri nájdete tracky a aj zopár slov od samotného Rida ;)

Street Art Communication O.Z. výzva

12:51

Podporte to čo je dobré!!!

 

MP3: Minimatica vol.231 mixed by DJ Cole a.k.a. Hyricz

07:00

S novým týždňom vám prinášam ďalší z mojich hudobných pohľadov v podobe rádio show Minimatica. Dúfam, že vás milo prekvapia určite novinky, ktoré sa zmestili do tohto najnovšieho výberu. Ak ste ich náhodou nepočuli vo včerajšej vysielanej epizóde, dnes si ju môžete stiahnuť. Príjemné počúvanie!

Special Place warm up už tento piatok

07:00

Nič náročné, nič zložité! Večer o dobrej hudbe, priateľoch a na príjemnom mieste, presne tieto predsavzatia si dáva Special Place warm up party. Ten sa bude konať už tento piatok a tak trocha netradične na novom mieste....

Insomnia: Line up!

07:00

Nový hlavný stage je už pripravený na piatkovú party Insomnia. Za tradične nízke vstupné 3€ si užijete 8hodín kvalitnej muziky na dvoch stageoch v podaní 9 Djov.

Bratislavský koncert Parov Stelar Band vypredaný

07:00

Koncert rakúskej formácie Parov Stelar Band, ktorý sa uskutoční 24. októbra v bratislavskom Majestic Music Clube, je už do posledného miesta vypredaný. Ešte do utorka existovala možnosť zapísať sa na poradovníka na uvoľnené lístky, aj v tom je však už momentálne vyšší počet čakateľov ako lístkov, ktoré by sa mohli uvoľniť.

12.10.2011
streda

Junior Boys DJ SET /CND/ + Supports @ Moonride 6

11:28

Matthew Didemus (Junior Boys), ktorý je obľubeným dídžejom v európskych kluboch od Lisabonu po Bukurešť, predstaví svoj tanečný set aj v Košiciach na záver šiesteho pokračovania multižánrového festivalu Moonride, ktorý Vám prináša Tabačka KulturFabrik.

NEW AGE vol.14

16:46

28.október sa blíži a s ním aj štrnáste pokračovanie NEW AGE party, ktoré predstaví dámy IM CYBER a DOLYX, IDEON-a a mnohých ďalších. Viac infa má pre vás New Age crew v nasledujúcej tlačovke ;)

TECHNO UP 5: Presents Djs

07:00

Dvoch hlavných headlinerov tohtoročnej „Techno Up - ky" sme Vám už predstavili, a tak nechceme ostať dlžní aspoň krátky refresh o pánoch, bez ktorých by slovenská klubová scéna nebola úplná.

Slovenský label Leporelo má vonku svoj 15. release

07:00

Ak vám niečo hovoria hudobné štýly ako minimal, techhouse alebo deephouse, určite by ste mali svoju pozornosť upriamiť na slovenský label Leporelo. Toto malé vydavateľstvo vzniklo v roku 2009 v Los Angeles a dnes má v katalógu už 15 releasov.

Dj Marky na festivale Special Place_FM

07:00

DJ MARKY za vyše dvadsať rokov, ktoré si odkrútil za gramofónmi pozdvihol DJing a produkciu hudby na úplne nový level.

11.10.2011
utorok

Guy J v Košiciach na Nuform Festivale

00:00

Aj tento rok je tu multižánrový hudobný NUFORM FESTIVAL, ktorého štvrtý ročník sa uskutoční už v piatok 28. októbra v priestoroch Historickej radnice na Hlavnej ulici 59 v Košiciach od 20:00hod.

Párty: Clubber In The House (Live)

14:14

Už názov napovedá, že to bude LIVE! Ale o čo pôjde? Samotná myšlienka spojenia DJ hrajúceho v doprovode živých hudobníkov, prípadne celou kapelou, bola inšpirovaná anglickou značkou Defected, ktorá robí vydarené vystúpenia Defected In The House Live.

Bónusz festival v Budapešti už túto sobotu

12:41

Už túto sobotu na výstavisku Hungesxpo v Budapešti prebehne najväčší maďarský indoor festival elektronickej hudby. Na štyroch stageoch sa predstaví 40 medzinárodných umelcov. Njväčším lákadlom je Richie Hawtin v projekte Plastikman.

Ben Westbeech vystúpi v decembri v Bratislave

11:49

V bratislavskom Kultúrnom centre Dunaj sa v decembri predstaví Ben Westbeech, hudobnou kritikou ospevovaný britský umelec, ktorý kombinuje soulový spev s elektronickou tanečnou hudbou a jazzovými podkladmi. Rodený Bristolčan príde do Bratislavy 11. decembra aj s šesťčlennou kapelou predstaviť svoj nový album There's More To Life Than This.

Videotip! Dubioza kolektiv - Kokuz

10:43

Dubioza kolektiv nahrala svoj nový videoklip k aktuálnej téme globálna kríza. Veselá muzika i keď na ťažšiu tému.

 

10.10.2011
pondelok

Pohoda Indoor Camping Festival 2011

15:00

Prvý ročník Pohoda Indoor Camping Festivalu sa uskutoční 25. a 26. novembra 2011 v priestoroch Výstaviska Expo Center v Trenčíne. Program sa bude odohrávať na štyroch scénach, špecialitou podujatia bude možnosť kempingu priamo v temperovaných výstavných halách. K dispozícii budú priestory na vlastné stany, no v ponuke bude aj stanový hotel Kempingski.

Videotip! Modestep - Sunlight

11:17

Dubstep v podaní livebandu Modestep zo zaujímavým klipom. Kto si vie svoj dôchodok predstaviť takto? :)

Smola a Hrušky prekvapili v Poľsku!

21:19

Kapela Smola a Hrušky má za sebou víkend v Poľsku a prvé tri koncerty v rámci svojho medzinárodného turné, kde sa prestavili po boku legendárnej poľskej kapely Farben Lehre, ktorá oslavuje 25 rokov na scéne.

V Bratislave zahrajú britskí Plump DJs!

16:00

Novembrový program koncertov v Bratislave obohatí aj exkluzívny dovoz z britských ostrovov, houseovo-breakbeatoví zvukoví experimentátori Plump DJs. Jedno z najvplyvnejších mien britskej elektronickej tanečnej scény uvidíme po prvýkrát na Slovensku 26. novembra v Kultúrnom centre Dunaj.

Insomnia: Rozhovor Dj Schimek!

16:00

Prečítajte si rozhovor s djom Schimek-om k party Insomnia, ktorá sa uskutoční 14.10. vo Vegas Clube Hriňová...

Synthesia: Guy J

15:00

Guy J je dj, remixér a producent pochádzajúci z Izraela a žijúci v Belgicku. Je to hlavný headliner tohtotýždňovej Synthesie a tento článok by vám mal priniesť prehľad jeho tvorby, úspechov, zoznam všetkých možných aj nemožných labelov, na ktorých vydával, kontinentov, kde hral a všetky ostatné fakty a reči, ktoré sa opakujú pri každom zahraničnom hosťovi.

Raper DNA s novým klipom Scifi žena

10:51

Raper DNA využil leto a nakrútil nový videoklip k pesničke z jeho aktuálneho albumu Revolucionar. Výber padol na skladbu Scifi žena, v ktorej hosťuje aj Peter Kotuľa.

Techno Up: Bas Mooy - Biography + Rozhovor!

00:00

Rotterdamský dj a producent Bas Mooy (1976) bol aktívny na viacerých frontoch techno scény už od roku 1999. Silno ovplyvnený mestom, ktoré dýcha industriálnou silou 24 hodín denne sedem dní v týždni, postupne nachádzal vlastnú cestu k tvorbe unikátneho temného zvuku, ktorý ho doviedol na popredné miesta európskej techno scény.

Nový release: Bollo feat. Susie Palmer - Morning Star

00:00

Do pozornosti vám prinášame aktuálny track od Slovenského house producenta Bolla, ktorý nedávno vyšiel na Španielskom labeli Kings Of Groove. "Morning Star" je klasická soulful houseová skladba s funky basou a príjemným letným feelingom , autorkou vokálov je Škótska session vokalistka Susie Palmer.

Electronic Beats hlásia týždeň vopred vypredané!

00:00

Putovný festival Electronic Beats sa na Slovensko vráti po dvojročnej pauze. Aktuálne podujatie ohlásil T-Mobile na 15. októbra v klube MMC v Bratislave. Návrat slovenských fanúšikov očividne teší. Lístky sú už v tejto chvíli beznádejne vypredané.

9.10.2011
nedeľa

MP3: Knight & Ramirez - Smashout

14:59

Na príjemné nedeľné popoludnie si pre vás pripravili Knight & Ramirez dávku neurofunku, techstepu a hardstepu. Nech sa páči, SMASHOUT!

8.10.2011
sobota

LIPTRIP vol.5

15:21

V piatok 14.10/11, zavíta  DJ Chucky z Trnavy pod naše krásne Tatry. Rovno Pod lipou sa roztočia gramce aj ked je tu už pomaly zima, nám bude horúco, príďte sa zohriať. O dobrú hudbu sa postará aj Geenko s Facetom a dobrý fernetik Vám naleje fajn personal, budeme sa na Vás tešiť!

Videotip! HighContrast vs. Tiesto vs. Underworld

13:00

Label Hospital na svojom youtube kanáli predvčerom zverejnil videoklip k tracku z pripravovaného High Contrastovho albumu.

Special Place predstavuje: D Kay

00:00

D Kay - to je polovička viedenského dua Ill Skillz, ktoré spolu s ním tvorí kolega Rawfull. Na rakúskej a svetovej scéne sú Ill Skillz pojmom a stálicou. Ich postavenie je definitívne zaslúžené a s kľudom môžeme tvrdiť, že práve Ill Skillz zohrali dôležitú úlohu pri formovaní žánru nielen na domácej pôde, ale spôsobili značný rozruch ako kriticky oslavovaní tvorcovia hutného a vysoko návykového tanečného soundu.

Sologroove: Mlady Bulwa - Interview On The Block EP

00:00

40.release netlabelu Sologroove je skutočná housová špecialita od Mladeho BulWu z Trenchtownu. Za posledné 4 roky aktívneho dídžejovania dokázal kvalitne nasať, a prefiltrovať všetko to deepové z kvalitného klubového prostredia....

7.10.2011
piatok

B-Complex v exkluzívnom rozhovore pre Special Place: Zaspal som na vavrínoch

00:00

Matúš Lenický aka B-Complex je jedným z mála slovenských DJs a producentov, ktorému sa splnil sen, jeho hudba prekročila hranice našej krajiny a dostala sa snáď na všetky svetové strany. O tom, či ho muzika živí, ako sa pozerá na domácu drum and basovú scénu a prečo je momentálne v miernom tvorivom útlme, sa s ním porozprával Aktiff.

Nové EP: Martin Greenland - Don't Lie

17:00

Na Slovensku máme čoraz viac kvalitných producentov ktorý sa venujú nemaistreamovým odnožiam house music. Medzi nové tváre patrí aj Martin Greenland z Popradu ktorý za krátku dobu stihol vydať pár zaujímavých kúskov na labeloch ako Seta či Sajgon. Jeho najnovší počin vyšiel na Sound Academy Records a obsahuje 3 tracky s deep housovou príchuťou..

MP3: Minimatica vol.230 mixed by DJ Cole a.k.a. Hyricz

00:00

V októbrovom vydaní Minimaticy opäť pôjdeme na plné obrátky, kde sa pre vás skombinujú najnovšie pohľady na undergroundovú deep a tech-house music. Okrem toho trošku osvieženia do toho vnesú aj niektoré technoidné skladby. Viac k tomu vám napovie tracklist a celú postupnosť skladieb si vypočujte kliknutím na link. Príjemný hudobný zážitok!

4 Elements @ rádio_FM v piatok 7.10.2011

00:00

Príjemný večer v spoločnosti tanečnej hudby môžete stráviť počas piatkového večera opäť spolu s nami na vlnách Rádia_FM. V nadchádzajúcom vydaní vám okrem tanečných singlov rôznorodej chute, bude robiť spoločnosť aj exkluzívny hosť..

6.10.2011
štvrtok

Broken Minds with Exorcist

14:22

Po poslednej vydarenej žúrke s Dephzacom, sme sa rozhodli pokračovať v nasadenom trende. Do Košíc sme pozvali Exorcista (HU), ktorý 14.10.2011 vymetie každú stenu nášho domovského klubu Deja Vu . Nebude to žiadny postarší pán pripravený bojovať s démonmi v nás, ale mladý chalan z Budapešte pripravený prečistiť sluchovody každého klubera.

Profil: Draxter

00:00

Nový profil bol pridaný do encyklopedií djov, tentoraz s informáciami o Draxter-ovi ktorý sa venuje najmä štýlu dubstep. Prvý krát na seba upozornil s Folkstep EP (Melodica Netlabel) a na internete sa od neho povaluje plno zaujímavých remixov či mash-upov..

5.10.2011
streda

SVZRM CLLNG DJs TOP CHARTS

16:32

Hľadáte tip na hudbu? Skontrolujte čerstvé októbrové DJs top charts na našej subdoméne www.svezarmcalling.drom.sk. Stačí kliknúť sem!

Videotip: Abnormal & Interior Sounds_profile

16:00

Pozrite si 5 minútové video, v ktorom sa vám predstaví producent, live act a organizátor eventu Interior Sounds - Abnormal...

Profil: Gabanna a Dolyx (Drumatique)

00:00

Už o necelé dva týždne sa v Prešove predstaví známa dvojica GABANNA a DOLYX z Drumatique crew. V nasledujúcich riadkoch prinášame ich krátke profily, ale aj odkazy na najčerstvejšie mixované sety, aby ste vedeli na čo sa môžete tešiť na Bass Kick-u 38. Nech sa páči.

4.10.2011
utorok

Profil: Dj Level

16:00

Dnes pribudol v našej encyklopédií nový profil dnb dja Level-a.. Info o tom kto je a čomu sa venuje zistíš po kliknutí..

3.10.2011
pondelok

Párty: Black & White

00:00

Po dlhšej odmlke sa nám Jazierko bude opäť natriasať v rytmoch techno, minimal, techhouse, trance. Povinnou výbavou samozrejme čierno-biele ošatenie. ;)

Párty: DnB Fusion vol.2

00:00

Ahojte všetci. Prinášame Vám druhé pokračovanie akcie nazvanej DnB Fusion. Dúfame, že sa Vám na prvej párty lúbilo. Tentokrát nám dojde zahrať dj zo Senca, ktorý už ako 15ročný dostal do ruky gramce. Odvtedy už uplynulo pár rokov a začal aj s produkciou. Volá sa Dj Toudy a jeho tvorbu a umenie mixovať si budete môcť vypočuť už 14.10. vo Vinyl music Pub-e naživo. Spolu s ním do Nitri zavítá ďalší zástupca Zoo Crew, organizátor prvých Therapy Sessions na Slovensku, promotér a dj Balu.

2.10.2011
nedeľa

Čerstvý fotoreport zo včerajšieho svezarmu

22:19Včera sa v Spišskom Podhradí uskutočnilo 13. pokračovanie párty Svezarm Calling. Organizátor hosťovali: Deepsoula, Funkjackers a Lyckaha. Ani nie 24 hodín po začatí párty vám prinášame fotoreport. Nech sa páči

Profil: PLUSplus

14:00

Nové profily djov a zaujímavých projektov pomaly pribúdajú.. Tento raz prinášame profil dvojice PLUSplus z okolia Dunajskej Stredy. Duo sa hudobne venuje hlavne technu a housu no nerobí im problém zájst aj do vôd breaku či indie elektroniky. Pravidelne ich počuť v Radosti kde majú svoju rezidentnú noc, tento rok hrali aj na Beefree a sem tam sa vyskytnú aj v Maďarsku...

Videotip: Daniel Dexter - No House For Old Men

00:00

No House For Old Men vyšlo 28.9. na vydavateľsve Poker Flat Recordings, ktoré už v minulosti vydalo veľa úspešných tech house/minimal trackov. Najnovší release od Daniela Dextera obsahuje 4 tracky a ten najzujímavejší dostal aj video..

1.10.2011
sobota

Septembrové Roháče

13:29Krásy Západnych Tatier - Roháčov a Oravy zachytené objektívom Kataklyzmy!

Profil: djane Kiara

00:01

Dnes sme pre vás z encyklopédie djs vybrali niečo z nežnejšieho pohlavia. Nech sa páči djane Kiara!

» Mini info

Zvoľte požadované obdobie

  • 2016
    • január
    • február
    • marec
    • apríl
    • máj
    • jún
    • júl
    • august(1)
    • september
    • október
    • november
    • december
  • 2015
    • január
    • február
    • marec(1)
    • apríl(1)
    • máj
    • jún
    • júl
    • august
    • september
    • október
    • november
    • december

Podporujeme

Aktuálne príspevky v diskusiách

Aktuálne príspevky v komentároch