Prihlásenie:     Vytlačiť stránku Pošli odkaz e-mailom

DROM Spravodaj

Novinky od 1.8.2009 do 31.8.2009

31.8.2009
pondelok

Slovenská krv na Disco TV!

11:14

Koniec leta sa na bratislavských Zlatých pieskoch ponesie v znamení tanca a perfektnej zábavy. Letná séria musiq1 summer tam odpáli svoju tretiu a záverečnú časť. Piateho septembra sa do hlavného mesta vráti legendárna tanečná party Disco TV. A vráti sa vo veľkom štýle!

MP3: DJ Juicy - Progress Session 001

10:39

V profile DJa Juicy-ho pribudol čerstvo namixovaný set, ktorý nesie názov Progress Session 001. Prajeme príjemné počúvanie.

Video: La Roux - Bulletproof

00:05

La Roux, britské elektropopová formácia, ktorú už určite poznáte aj s étera Rádia_FM. Ponúkame Vám ich živé vystúpenie a ich novinku "Bulletproof". Odporúčame pozrieť si aj originálny videoklip...

30.8.2009
nedeľa

Massive Attack - vychádza nová EP

Massive Attack - vychádza nová EP18:39

Táto anglická formácia je známa ako jedna z priekopníkov trip–hopu a aj vďaka svojej geniálnej hudbe, ktorá sa často objavovala na mnohých filmových soundtrackoch (Snatch, The West Wing, The Matrix...) Tentokrát spolupracovali s členmi Elbow a TV on The Radio v rámci ich novej EP "Splitting The Atom". Ak ich chcete zažiť naživo, tak 4.11.2009 vystúpia v rámci ich koncertného turné priamo v Bratislave.

Freedom - 5.9.2009 Stará Sladovňa,Košice

11:35

Jedna z najlepších a najnavštevovanejších košických party Freedom sa vracia!

SIGNAII_FM : 31.08.2009 * Trei,Fanu,Icicle a iní

11:04

Vo svete drum&bassu sa stále niečo deje. Tentokrát tu máme novinky od Icicle, Treia, Fanu, Bungla a mnohých ďalších. Dozviete sa aj, kto práve vydal nový album a kto na ňom usilovne pracuje. Okrem iného aj našľapaný mixovaný set a súťaž o vstupenky na Bass do Prievidze!

Predohra DISCO TV na Pláži pod Ufom!

10:49

Ak nemáš prasaciu chrípku alebo choroby pohybového ústrojenstva, zaznač si do diára piaty september tohto roka. Na Zlatých pieskoch v Bratislave sa bude ostošesť trsať a inak sa lomiť do hustých rytmov. Vypukne tam Disco TV, zavŕšenie tohtoročnej letnej série musiq1 summer.

MP3: Bendhy - Deep´n´Weak 3

10:24

Bendhy z východoslovenského zoskupenia Prosac namixoval v poradí tretí set s názvom Deep´n´Weak. Nachádza sa v ňom 26 trackov od skúsených producentov akými sú Survival, Calibre či Icicle, ale aj od relatívne nových tvárí na scéne ako Mikal alebo Brother.

28.8.2009
piatok

EXITlabel - nová hudobná brána po Slovensky

12:50

Exitmusic.org je portál zaoberajúci sa hudbou, samozrejme nie tou tradičnou. Nieje tomu ani tak dlho a otvorili nový subprojekt - label. Virtuálne vydavateľstvo, ktoré si dalo za úlohu tlačiť novú hudbu a nové tváre, nielen tie domáce. A to úplne zadarmo.

Drahosh for download – House and Techno

12:43

V Drahoshovom profile pribudli dva sety - house a techno. Ako už napovedajú názvy, jeden set sa nesie v house rytmoch a druhý set je z trochu iného súdka..

4 Elements - Radio_FM piatok 28.8.2009

09:36

Pred posledným prázdninovým víkendom sa budeme snažiť do vás naliať ešte o čosi viac hudobnej energie. Vďaka Paľovi Facetovi si predstavíme v celej svojej kráse originálny projekt Koncept Tatry_FM, ktorý počas prvého septembrového víkendu prinesie do tatranských hôr ojedinelé spojenie relaxu, hudby a kultúry a to rovno na celý víkend.

NAKED RECORDS sa bude prezentovať na párty Sonne Edition 8!

08:49

Slovácký mejdan Sonne Edition 8 hlási potvrdený termín ďalšieho vydania. Tento diel sa uskutoční v útorok 27.októbra 2009, ďen pred štátnym sviatkom, opäť v KD Topolná na uhorskohradišťu.

Solid open air 2009 - časový line-up

08:32

Už túto sobotu 29.8. vznikne na ploche klubu Reset a na priľahlom parkovisku jedinečný areál festivalu SOLID OPEN AIR. Prinášame pohľad na presný časový line-up tohto dance eventu...

27.8.2009
štvrtok

GAMESCOM 2009 - David Guetta sa hrá tiež!

18:35

Kde bol tam bol za siedmi horami a nejakými dolami už 2000 rokov leží zaujímavý počin menom Kolín (nad Rýnom). A v tomto, aj vďaka jeho uvoľnenej atmosfére netypickom Nemeckom meste (pre zaujímavosť založenom v prvom storočí n.l. Rimanmi ako Colonia Agrippina) sa od 19. do 22 Augusta konala, teraz už aj oficiálne potvrdená najväčšia výstava interaktívnych hier a zábavného priemyslu na svete!

Broken Beats News 6

11:49

Aktuálne vydanie noviniek a informácií zo sveta lámaných beatov.

INSOMNIA: DJ Schimek - Chcem to šialenstvo zažiť znova!

10:00

Prinášame Vám rozhovor s Dj Schimekom k pripravovanej akcii Insomnia, ktorá sa uskutoční už zajtra v klube Vegas v Hriňovej.

Video: Chase & Status Feat. Plan B - Pieces

09:47

Dnes vyberáme opäť niečo zaujímavé z našeho archívu.. A malé upozornenie, určite si to pozrite celé, fakt to stojí za to..:)

Lion Dee present B Day Exlusive mix (30th birthday)

00:22

Pri príležitosti svojich 30tych narodenín namixoval Lion Dee pestrý set, v ktorom počuť tracky štýlov dubstep, house, breakbeat, jungle a drum&bass.

26.8.2009
streda

Line-up micro.Wilsonicu v Košiciach a Bratislave

11:34

Kto bude hrať s Coldcut na nadchádzajúcej sérií podujatí micro.Wilsonic? Zamerali sme sa opäť na podporu toho najlepšieho, čo sa na slovenskej scéne objavuje.

BEST!FEST otvorí novú klubovú sezónu v trenčianskom Lúči!

11:17

Druhý BEST!FEST v tomto roku bude v klasickom termíne na sklonku prázdnin. Aj tento krát vyšiel posledný augustový deň uprostred týždňa, ale štátny sviatok 1. septembra znamená voľno takže po prebdenej noci bude dostatok času na regeneráciu prehýreného organizmu...

MP3: Minimatica vol.119 mixed by DJ Cole (23.08.2009)

10:20

Posledný týždeň tohtoročného leta bude v znamení relácie Minimatica, ktorá vám tieto dni spríjemní ďalšou tučnou hudobnou nádielkou a tak vás pripraví na nasledujúce ročné obdobie. Tak nechajte sa zvábiť dnešnou ponukou, o ktorej si povieme pár stručných informácií.

Sunshine DeLuxe na september: Trenčín, Nitra, Trnava

09:09

Tri veľké mestá a tri naozaj kvalitné klubové priestory. To je septembrový program návštev eventu Sunshine DeLuxe.

BEATZ.40 * Tentokrát inak, s D-Bridge & Instra:mental!

09:00

Slovo 'autonomic' je v rámci drum&bassu pre niekoho možno stále neznáme. Veríme však, že po BEATZ budete mať aj vy hudbu, ktorá je ním označovaná, radi tak, ako my. Štyridsiate pokračovanie pomaly prichádza...

» Mini info

  • 08:25Odkiaľ pochádzajú headlineri desaťročnice Apokalypsy? Přesně týden před uveřejněním máme výzvu pro všechny nedočkavce, kteří chtějí znát alespoň místo, odkud hlavní zahraniční vystupující 10ti leté Apokalypsy pocházejí. Co k tomu stačí? Aby více než 1000 fanoušků projevilo zájem na profilu Apokalypsy, oficiální sítě Facebook! Dáme to dohromady? Jedná se o celkem 10 zahraničních vystupujícíh (Slovenskou republiku nepočítáme, ti jsou naši!)
25.8.2009
utorok

Video: Moderat - Rusty Nails

09:37

Nemecký melodramatický projekt Moderat je spojením partičky Modeselektor a producenta Apparat. Toto spojenie vyústilo k vzájomnému LP, ktoré sa aktuálne točí na gramofónoch DJs po celom svete - od dubstep po techno. Jednoducho nezaraditeľne!

Fotky: Internationale Vuurwerkfestival - 2009, Den Haag

14:36Počas tohto víkendu (20. - 22.august 2009) sa konal už 30. ročník Internationale Vuurwerkfestival (Medzinárodného Festivalu Ohňostrojov), ktorý tradične farebne vypĺňa augustové dni priamo na pláži Scheveningen v holandskom meste Den Haag. Zúčastnilo sa 6 krajín (Belgicko, Čína, Jamajka, Nemecko, U.S.A a Holandsko)... Niečo ako búrlive oslavy Nového roka v priebehu letných mesiacov. Ideálne:)

NUDANCE Broken Therapy 12

11:54

Dvanáste pokračovanie tatranskej lámavice je pripravené na najbližšiu sobotu v popradskom klube Rock Fabric. Hosťovať budú skúsení chalani z prievidzskej Codered crew a svoje sety odohrajú aj zástupcovia Nudance crew.

Aqabeatz 2009 – Posledné info!

09:18

Posledný dobrý festival tohoto leta sa blíži a my sa na vás už celkom dosť tešíme!:)

ReOrder: Trance maniak z Martina diktuje štýl!

09:03

ReOrderova produkčná schopnosť už dávno prekonala hranice úspechu. Jeho dve najnovšie skladby odohral vo svojich setoch holandský DJ Ferry Corsten a jeho skladby každý týždeň oblietajú étery svetových rádií, či akcie veľkých mien. No jemu to stále nestačí...

LEPORELO_FM: Online je 51. vydanie a v ňom napríklad aj Kompakt Total 10 alebo nový Samuel L Session

08:40

Tento týždeň spúšťame na webe Rádia_FM už 51. vydanie podcastovej show Leporelo_FM plnú hauzu, minimalu, techna a ďalších tanovačiek. V aktuálnom vydaní hráme tučné novinky z labelov Kompakt, Recognition, Crosstown Rebles, Adjunct Digi, Culprit a ďalších...

24.8.2009
pondelok

Drom.sk tričká - práve si môžete objednať

Drom.sk tričká - práve si môžete objednať12:35

Drom.sk prichádza s troma motívmi tričiek. V troch farebných verziách a v niekoľkých veľkostiach. Nech sa páči! ;)

Rudava 2009 - Hudba z marsu

21:20Hudba z Marsu vypúšťa na orbitálnu dráhu nový singel. Na jarnom Idoli_tour sa publikum spontánne zaľúbilo do veselej disko piesne Tanečná. Marťania ju pôvodne považovali len za hudobný úlet, paródiu na dancefloor, ale na koncertoch sa ukázalo, že je to hit! Práve na podnet fanúšikov vznikla nová verzia piesne. Hudba z Marsu experimentujúca s vesmírnymi zvukmi aj živými nástrojmi prvýkrát prizvala na nahrávanie tubistu Grexa. V novom aranžmáne je cítiť vplyv balkánu a elektro punku. Je ešte hravejší, veselší aj dravší. Asi najväčším prekvapením je spolupráca s legendou slovenskej populárnej hudby, Marcelou Laiferovou. Dospievala do piesne dynamické vokály a úsmevné komentáre. Nahrávka získala na hutnosti, vyžaruje radosť z hudby a zo života. Spojenie hudobníkov rôznych generácií ukazuje, že hudba je len jedna! Z Marsu!:) Kapela koncertuje v piatok, 28.08.2009,na námesti v Poprade, takže sa máme na čo tešiť!

Solid open air 2009 – Predstavenie nového areálu!

14:35

Už budúcu sobotu 29. augusta sa odohrá tohtoročné vydanie elektronického festivalu SOLID OPEN AIR, ktorý sa tento krát presťahuje priamo do centra Partizánskeho. Bude sa jednať o úplne nový priestor, a tak v bodoch uvádzame jeho zásadne pozitíva...

Skutočný hudobný zážitok - Apokalypsa 10 Years Anniversary

14:06

Pozrite sa ako vyzerá skutočná akustika Pavilonu "P", kde 20.11.2009 prebehne 10 ročná Apokalypsa!

Summer beach party

14:00

Už len necelý týždeň nás delí od noci plnej párty a skvelej hudby!
V areály Carpio parku Lackovce sa okrem go-go tanečníc, dance flooru plného piesku a rôznych iných vychytávok môžete tešiť na zopár maličkostí, ktoré vám, veríme, spríjemnia tento nezabudnuteľný večer osláv záveru leta.

23.8.2009
nedeľa

Fotoreport zo Celebration s Carlom Coxom

16:13Ladies and Gentleman, Sehr geehrte Damen und Herren, Mesdames et Messieurs, Señoras y señores, dámy a páni,... veterán štýlu „acid house“ a majster v techno, Mr. Carl Cox.
22.8.2009
sobota

Video: Poľský Kapitán Bomba Odcinki

22:27

Už keď je tá sobota :-) .. ak niekto máte radi poľštinu a nevadia Vám vulgarizmy, odporúčame dopriať si trošku sĺz s týmto videom .. LOL!

21.8.2009
piatok

Tip na MP3: Freshboys - Dark (2009)

19:56

Dnešnou ponúkanou lahôdkou je progresívny set od Freshboys - československého DJ-ského dua (Libor Fiala a David Steiniger). Príjemné počúvanie...

ASPECT - drum&bass párty v novom klube Empire

17:29

Túto sobotu sa uskutoční prvé vydanie drum&bass žúrky Aspect v novootvorenom klube Empire v Bratislave.

Video: DJT Project feat. M. Cekovsky - Strbske Presso

15:27

V rámci festivalu Koncept Tatry sa spoločne s DJT Project a Mariánom Čekovským vrátime k 6 rokov starej "funky" skladbe, ktorá určite nielen poteší ale aj pobaví.. :))

Fotky: Dubflex (15.8.2009)

15:22V sobotu sme sa fajnovo zabávali na lámanej žúrke Dubflex, kde sa hral predovšetkým dubstep, no aj jeho odnože dub, dubtechno, 2step, grime až po drum&bass.

V St. Pöltene sa začal 9. ročník festivalu Frequency

15:15

V dolnorakúskom mestečku St. Pölten vzdialenom len 150 kilometrov od Bratislavy dnes odštartoval 9. ročník hudobného podujatia Frequency Festival. Populárne podujatie sa už viac ako týždeň pred začiatkom podarilo vypredať.

Sunshine víkend na Duchonke je tu!

15:10

Piatok sa rozbieha a s ním aj najtanečnejší víkend na Duchonke, ktorý ti prináša party Sunshine DeLuxe – open air. Prinášame posledné potrebné informácie, ktoré by sme radi predstavili...

LEPORELO GROOVE_FM už dnes v Subclube!

14:51

Už dnes pod bratislavskou hradnou skalou sa môžete schladiť a osviežiť pri hudbe štýlu deephauz, groovy dubby n jazzy minimal. Kto zahrá? Naživo to bude talent Malinade a.k.a. Raganova, ktorý bude okrem septembrového hrania v Čechách hrať v októbri aj v Berlíne na festivale Net Audio. Ako djs budú krútiť analógovými ale aj digitálnymi platňami Craquetone a.k.a. Tetsuo, Bruyant a Tiff.

Last Joint Records 19: Ochutnajte Groove Salad à la Jupí & friends

14:28

Bratislavčan Jupí, ktorého možno niektorí poznajú pod djským nickom Recis, vydal nové EP Groove Salad. EP obsahujúce 1 intro, 4 original tracky a 3 remixy v podaní viackrát osvedčených borcov sa nesie v duchu techna a minimal techna.

Melodica 4

14:22

Ďalšie pokračovanie eventu sa bude niesť v znamení magického čísla 4. Je to už 4 pokračovanie antiracism evente Melodica. Event sa uskutoční 4 septembra. Počas eventu sa predstavia 4 hudobní skladatelia, dj’s.

VONKU JE LEPORLEO “ŠTVORKA”.

14:15

Slovenské digitalne vydavateľstvo Leporelo, ktoré vypustilo do sveta svoju prvú vec len v marci 2009 sa môže pochváliť už štvrtým releasom.

4 Elements - Radio_FM piatok 21.08.2009

14:06

Na vrchole leta sa spolu s nami môžete dostať i na vrchol piatkovej hudobnej noci. Tradične vám prinesieme do éteru množstvo všakovakých hudobných noviniek avšak nielen tých. Našim hosťom v tomto týždni bude Dj Marosh pôsobiaci predovšetkým v žilinskom kraji.

Video: Calvin Harris - Humanthesizer - prvý ľudský syntetizátor

00:05

Calvin Harris len pár týždňov od vydania albumu Ready For The Weekend pripravil ďalšie zaujímave prekavepnie - “humanthesizer”.  Vo svojom ďalšom klipe predstavil Bare Conductive. Ide o spojenie vodivého atramentu (Bare) spolu s ľudskou kožou, ktorého výsledkom je séria rôznych melódii a zvukov..

20.8.2009
štvrtok

Bare Conductive - nová techológia s využitím ľudského tela a elekroniky

Bare Conductive - nová techológia s využitím ľudského tela a elekroniky19:34

Bare je produkt, ktorý vytvorili študenti Royal College of Art vo februári 2009. Je to niečo ako atramentová maľba, ktorá zapojí vaše telo do elektrického obvodu a umožní tak komunikáciu s elektronikou, s použitím len jednoduchého ľudského dotyku. Uvidíme, čo budúcnosť prinesie...

DISCO TV plné zvučných mien!

16:50

Letná séria musiq1 summer pokračuje aj v septembri a na bratislavské Zlaté piesky pritiahne zvučné mená tanečnej scény. Legendárna párty sa po minuloročnej zastávke v Košiciach, vracia späť do Bratislavy!

Video: Block Party - Mercury

09:33

Block Party sa tento rok zaradili aj do line-upu rakúskeho Frequency Festivalu, ktorý je mimochodom vypredaný. Mercury je ich prvým singlom z tretieho album s názvom Intimacy (2008).

Pure Event

09:18

Leto nám pomaly bude končiť, onedlho odznejú posledné openairky, a príde čas zamyslieť sa nad zážitkami tanečnej sezóny leta 2009.

19.8.2009
streda

Geenko B-Day by mark

20:22Mini fotoreportik z oslavy narodenín Dj-a Geenka.

MP3: Miro Žbirka - Kúp mi knihu (psytrance remix)

15:49

Pre tých, čo majú radi Psytrance a zároveň Mira Žbirku ;o) tu máme zaujímavý remix z roku 2004 od českých Kerray & Xycht.

Poď na Štrbské presso dáme jednu kávu :-)))

15:16

Určite poznáte, ale možno nepoznáte v tomto hudobnom prevedení.. DJT Project feat. M. Čekovský - Štrbské presso

Kvalita v Ružomberku s Facetom

12:01

V piatok 28. augusta sa bude dymiť nielen z komínov ružomberských celulóziek, ale aj z klubu Viva, kde Tlama hostí Faceta..

MP3: Minimatica vol.118 mixed by DJ Cole (16.08.2009)

00:01

Pokračovanie najnovšej Minimaticy je už na dostrel. Dnes večer 19.augusta si ju môžete naladiť a pripraviť sa na ďalšiu tučnú nádielku parádnych skladieb. Rozprúdia ich nasledujúci interpreti s ich novinkami.

18.8.2009
utorok

Techhouse/progressive/techno/dnb na Aquabeatz+set od Tommy B

18:27

Na Aquabeatz chceme zakaždým prezentovať novú a nadupanú tanečnú muziku. Aj preto na Main Stage po koncertoch (Kontrafakt, Polemic, Hex) nastúpia djs v rôznych projektoch.

Nádvorie Kežmarského hradu zasiahne House Music…

18:18

Kežmarský hrad je jediným úplne zachovaným hradom na Spiši. Práve na tomto mieste sa stretnú dva hudobné projekty.

SunLOVE festival - časový line-up

18:04

Len  3 dni nás delia od odštartovania 3 dňového festivalu SUNLOVE2009 na Izre a preto Vám prinášame posledné informácie.

Sunshine DeLuxe na Duchonke: súťažíme a informujeme

17:34

Už tento víkend zažijete najväčšiu tanečnú akciu na Duchonke, Sunshine DeLuxe open air party. Počas celého víkendu sa na Vás teší slušná zostava DJs, ktorí Vám prinesú to pravé letné hudobné potešenie.

Koncept Tatry festival - Vyššie to už nejde

17:06

Pripravili sme si pre vás festival, ktorý prinesie aj niečo viac..

Eddie Sender - Conspiration In Trance We Trust (Black Hole)

16:54

Slovenský DJ a producent Eddie Sender na seba opäť uprel pozornosť z celého sveta. Nedávno mu totiž vyšiel ďalší release na značke In Trance We Trust, ktorá patrí pod svetoznámy holandský label Black Hole.

INSOMNIA - Warm Up

13:34

K klub v Detve bude hostiteľom Warm Up party na Insomniu v sobotu 22.8.09. Na tejto party získate vstupenky na INSOMNIU úplne zadarmo, ako? Dozviete sa priamo v K klube v sobotňajšiu noc 22.9.2009 na WARM UP INSOMNIA.

Biology of Sound - open air

13:19

V piatok, 4 septembra 2009 si Liptovčania, obľubujúci tvrdšie štýly hudby ako Hardtechno a Hardstyle príjdu opäť po dlhšom čase na svoje, a i napriek končiacemu sa letu pod tatrami bude v túto noc pod holým nebom riadne horúco.

Program Pohoda_FM Live - dnb špeciál

09:55

Určite si nenechajte újsť vydanie programu Pohoda_FM Live - dnb špeciál, ktoré bude Rádio_FM  vysielať 25.08.2009  z bratislavského Subclubu. Predstavia sa v ňom najznámejší dnb producenti...

 

Top 10 festivalov na mesiac september

00:06

Opäť pár tipov na najkvalitenjšie európske festivaly na mesiac september z pohľadu portálu Residentadvisor.net...

Video: Yazoo - Don't Go

00:05

Dnes sme na porovanie vybrali dve zaujímavé videá. Ide o anglické synthpop duo Yazoo a ich skladbu "Don't Go". Prvé video pochádza z roku 1982 a druhé, to je verzia z roku 2008.....

17.8.2009
pondelok

Video: La Roux - Bulletproof

13:03

Dnes vyberáme opäť niečo z étera Rádia_FM. La Roux je známe elektropopové duo pochádzajúce z Anglicka a práve Bulletproof je 3. singel z ich debutového albumu La Roux. Bol vydaný 22. júna 2009 na dvoch labeloch - Polydor a Kitsuné Music...

SIGNAII_FM : 17.08.2009 - Exluzívny Rozhovor s High Contrastom!

12:44

V úvode zadumanejšie s Oakom a Consequence, nový Breakov Remix, Calibre, novinky od The Square spolu s jeho guest mixom, súťaž o vstupenky na akciu s Future Engineers, no hlavne exkluzívny rozhovor s High Contrastom priamo z festivalu Bažant Pohoda!

Bassline party v septembri: Richard Durand

12:36

To o čom sa dlho šuškalo, to nad čím sa dlho špekulovalo, je tu!  Párty s vyše dvojročnou tradíciou, hosťovaním kompletnej domácej a českej špičky a tiež s  kvalitnými djs zo zahraničia, sa od septembra opäť rozbieha. Bassline party priniesla na Slovensko ako prvá niekoľko svetových mien a stala sa prestížnou klubovkou medzi menšími akciami. Jej plány sú, ale rozsiahlejšie a veľkolepejšie.

LEPORELO GROOVE_FM v piatok v SUBCLUBE!

12:03

Presne dnes vychádza na labeli Leporelo nová digitálna EP-èka Raganova - Mood is the Key EP / Leporelo 004. Release obsahuje 3 tuèné tracky a jeden remix od Damolh33.Aj pri tejto príležitosti sa v piatok 21.08.2009 koná v bratislavskom Subclube akcia Leporelo Groove_FM, kde Malinade a.k.a. Raganova naživo zahrá aj svoje nové tunes.

Silent Shore Records: Prvý singel v predaji!

11:13

Dátum 15.08.2009 sa hrubými písmenami vtesáva do análov elektronickej tanečnej hudby. Vydavateľstvo Silent Shore Records vydáva svoj historicky prvý singel a keďže ide o slovenské vydavateľstvo, do sveta vypúšťa skladbu z národnej produkčnej dielne aktuálnej slovenskej producentskej špičky, ktorou je rodák z Martina: ReOrder.

15.8.2009
sobota

Video: Banket - Prečo vy, ľudia XX. storočia...

00:05

Vrátime sa o viac ako 20 rokov späť. Na slovenskej hudobnej scéne vtedy vynikal aj Richard Muller a jeho kapela Banket, ktorá počas svojho pôsobenia na hudobnej scéne vydala 3. albumy. Na takéto "songy" sa nezabúda....Fakt originálne...

14.8.2009
piatok

Video: Afrika Bambaataa - Planet Rock

12:10

Afrika Bambaataa je americký Dj pochádzajúci z Južného Bronxu a patrí medzí priekopníkov break-beat deejayingu. "Grandfather" alebo "Godfather of Universal Hip Hop Culture", tak isto ako aj "The Father of The Electro Funk Sound". Práve track Planet Rock, ktorý mimochodom pochádza z roku 1982, pomohol zmeniť základy hip-hopu a dance music. Pokračoval vo vývoji elektro štýlu, ktorého priekopníkmi boli Kraftwerk a pomohol tak pripraviť "pôdu" pre ďalšie žánre ako techno, house, and trance...

Killah Tunes 10th B-Day with DJ Aphrodite!

11:05

Aphrodite je nejpopulárnějším drum & bassovým DJem u nás a partička Killah Tunes si tohoto legendárního pardála pozvala, aby s ní oslavil desáté narozeniny. Vše vypukne v sobotu 22. srpna v Sokolovně v Počátkách u Pelhřimova.

4 Elements - rádio_FM už dnes večer

10:35

Príjemný letný večer v opätovnej spoločnosti tej navyberanejšej elektronickej hudby môžete dnes zažiť opäť s 4 Elements a jej hosťami.

Drumophonic open air : line-up + výhercovia

09:27

Kedže párty Drumophonic Open Air sa blíži, tak ku tejto akcii, ktorá sa uskutoční v sobotu 15.08.2009 v priestoroch košickej Starej Sladovni Vám prinášame aj kompletný lineup 3 stage-ov na ktorých vysúpi 16 djov.

13.8.2009
štvrtok

Geenko B-Day pod hradom v Starej Ľubovni - začíname o 18.00

20:56

Piatok je tu a s ním aj sľubovaná party, kde DJ Geenko oslávi svoje okrúhle výročie. Baviť vás budú DJi.. pozri časový line up. Na zdravie! ;)

Expedition v Empire clube

17:10

Expedition Booking hlási svoj príchod do nového klubu Empire! Každú stredu sa budeme pod hlavičkou Expedition stretávať v tomto útulnom priestore v srdci Bratislavy.

DJ Top Chart - Teef @ júl 2009

13:03

...Júlova TOPka od Teefa, držte si klobúky!

Video: The Nextmen feat Ms. Dynamite and Andy Cato - Lion's Den

00:05

The Nextmen, Ms Dynamite a Andy Cato z elektroncikej formácie Groove Armada to je kombinácia, ktorej výsledkom je singel Lion´s Den z albumu Join The Dots ( The Nextmen). Animované "kung fu" video vytvoril  Kenny Frankland (Tinspider Studio)...

12.8.2009
streda

Fotoreport z La Mara Beat 2009 - Open Air by Kačenka

00:00V piatok 7. 8 sme úspešne vyplávali na „slovenské more“ a oddávali sa vlnám, beatom, drinkom a príjemnej, rodinnej atmosfére. O náladu sa postaralo viac ako 20 dj´s, ktorí dostávali spätnú väzbu od rozvášnených clubberov.

DUBFLEX túto sobotu v Poprade

17:52

V sobotu sa pod Tatrami rozpúta letná dubstepová víchrica. Keďže sa dubstepová vlna šíri z UK už istú dobu a získava si stále viac priaznivcov aj na Slovensku, rozhodli sme sa pripraviť kvalitnú žúrku aj v Poprade, kde si dubstep získava čoraz viac fanúšikov.

JAZZCAUSE

16:47

Predstavujeme dubstepového producenta, dja a zakladateľa webu dubstep.sk

Video: Peaches - I Feel Cream

15:10

I Feel Cream je v poradí už 5. album od elektrokráľovnej zvanej Peaches. Vyšiel 5. mája 2009 pod zančkou XL Recording a bol produkovaný Jamesom Fordom. Počas prvého týždňa sa predalo viac než 3000 kusov. Merrill Beth Nisker aka Peaches je súčasťou elektronickej scény od roku 1995 a pohybuje sa vo vodách electroclash, dance punk, synthpunk, glam rock... Je známa hlavne pre jej texty so sexuálnou tématikou. Okrem iného je to však aj veľmi talentovaná  hudobníčka...

ReOrder a Ferry Corsten!

13:05

Prestížny slovenský producent a holandská trance hviezda. Čo majú tieto dve osobnosti spoločné? V prvom rade neskonalú vášeň k elektronickej tanečnej hudbe a určite aj veľmi podobný hudobný vkus v tejto oblasti.

LOVE PARTY! " Real House music for real people "

13:00

Love Party je Brnenská klubová  noc výhrádená štýlu House music... Práve odtiaľ pramení slogan " Real House music for real people ". Partneri tejto značky sú 4 známe Brnenské kluby - Perpetuum, Coffee House, Netopýr (Fléda) a ABajo.

MP3: Minimatica vol.117 mixed by DJ Cole (09.08.2009)

12:35

Pokračovanie najnovšej Minimaticy je už na dostrel. Dnes večer 12.augusta si ju môžete naladiť a pripraviť sa na ďalšiu tučnú nádielku parádnych skladieb. Rozprúdia ich nasledujúci interpreti s ich novinkami.

11.8.2009
utorok

La Mara Beat 09 (sobota) by Mark

La Mara Beat 09 (sobota) by Mark18:53A takto dopadla sobota na La Mara Beat 09.

Fotky: Hradhouse 2009 (Construct dnb stage)

17:01Prinášame Vám druhú časť fotoreportu z open air festivalu Hradhouse 2009. Na tomto pódiu a všade okolo neho Vás bavili japonec Makoto&MC Deezim,Marcus Intalex,IM Cyber,Katcha,Sayko,X.morph a Holder.

Frequency festival 2009

00:05

Ak ste ešte nepočuli o rakúskom festivale Frequency, ktorý sa koná  už po deviatykrát, máte čo dohánať. Vo svete festivalov patrí k  lahôdkam a koná sa len 150 kilometrov od Bratislavy. Tento rok sa od 20 -22. augusta na siedmych originálnych pódiach predstaví to najlepšie a najkvalitnejšie z jednotlivých hudobných žánrov, elektronicku hudbu nevynimajúc... Jeden z hlavných headlinerov je kultovka Radiohead, kapela, ktorá na tento rok ohlásila v Európe len 5 koncertov...

Open air party Goodbye summer už začiatkom septembra v Prešove!

18:48

Agentúra Triplex a Hornet radio Vám pripravili v poradí ďalší open air v samotnom srdci mesta Prešov. Na parkovisku Caffe Bridge sa tak budete môcť opäť nadýchať tej najlepšej hudby!

Ragga, Jungle, Dubstep a Dubwise na Uprisingu

12:05

Posledný augustový víkend sa areál bratislavských Zlatých pieskov stane destináciou čislo jeden pre všetkých festivalových nadšencov. Druhá edícia Uprising Reggae Festivalu sa po obrovskom minuloročnom úspechu bude opäť niesť vo veľkom štýle.

10.8.2009
pondelok

Dj Umek - Umek? Hell Yeah

Dj Umek - Umek? Hell Yeah12:15

Uroš Umek je medzinárodne uznávaný Dj a hudobný producent zo Slovinska. Z pod jeho rúk vyšlo viac ako 500 hudobných nahrávok pre svetovo uznávané nahrávacie spoločnosti ako Renaissance, Armada, Cocoon Records, Audiomatique, Hell Yeah... Na začiatku 90. rokov organizoval prvé elektronické párty „raves“ v rodnom Slovinsku. Stal sa pionierom v rámci svojho hudobného žánru a neodmysliteľnou ikonou zvanou „Fotr“ – otec slovinského techna a elektra.

Sziget festival už o dva dni....

13:33

Jeden z našich obľúbených festivalov už o dva dni predstaví všetko, čo organizátori pripravovali takmer celý rok a musíme uznať, že tentokrát si dali opäť záležať. Ak ste sa nerozhodli kam ísť toto leto na dovolenku, možno aj spojenie príjemného hudobného zážitku s užitočným, by práve na Sziget festivale 2009 nebolo zlé...

Fotky: Hradhouse 2009 (Semtex main stage+klika stage+jaskyňa stage)

09:47Hrad v Boskoviciach zažije každoročne neskutočnú noc plnú nespútanej zábavy a skvelej atmosféry. A inak tomu nebolo ani tohto roku. O tom že hrad sa skutočne otriasal v základoch svedčili aj výkony djs na hlavnom stagei ako Umek,Marco Bailey,Wehbba,Gregor Tresher,Lucca@Misa Salacova,Mekki Martin,Elio,Marthen a Wichytavacs.

Párty Selection opäť v Remixe

15:52

I keď je len začiatok týždňa, klub Remix sa vám už teraz hlási s ďalšou zo svojich pravidelných nocí, s ktorou môžete v príjemnej atmosfére odštartovať nadchádzajúci víkend v piatok 14. mája. Párty Selection po svojej premiére v minulom mesiaci prichádza s ďalším vydaním, ktoré má opäť ambíciu vás baviť naozaj výberovo!

Oxygen Czech & Slovak Power – Back to the roots!

15:23

Ako inak nazvať párty, ktorá nechala nezmazateľné stopy v mysliach a pocitoch nejedného slovenského klubera...

Art performance Urban Jungle v Subclube

10:27

V priestoroch bratislavského Subclubu sa odštartuje jedinečná art performance. Od nedele do stredy budú steny Subclubu skrášľovať mladí umelci svojimi dielami. Na tému Urban jungle, v nedoslovnom preklade Mestská džungľa.

Drumophonic Open Air – Rozhovor Bcomplex + súťaž

09:48

V sobotu 15.08.2009 budú priestory Starej Sladovne v Košiciach patriť Drumophonic Open Air-u, kde vystúpi popri 15djoch takisto aj slovenský dj a producent B-complex, ktorého sme vyspovedali na zopár otázok.

LEPORELO_FM: V 50. vydaní nová Leporelo EP a Malinade live...

09:41

50. vydanie podcastu LEPORELO_FM je online na webe Rádia_FM. Milos a Skank do aktuálneho, a takmer výročného vydania svojej show vybrali novú EP, ktorá bude vonku na Leporelo labely už 17. augusta..

Summer Beach Party v Lackoviciach

09:35

Leto? Pláž? Párty? Tri slová, obyčajné slová, ktoré však vedia byť predzvesťou nečakanej pohody.

DVD k 10. výročiu Apokalypsy

09:25

DVD si vzali na starosti profesionální filmaři, kteří mají za sebou televizní reklamy, videoklipy a krátké amatérské filmy.  Tento speciální DVD film získá prvních 4000 návštěvníků Apokalypsy 10 Years Anniversary, která proběhne premiérově v nově postaveném Pavilonu P na brněnském výstavišti, který byl zkonstruován právě kvůli vynikající akustice a organizaci na hudebních akcích.

Cole, Sensoreal, Nisiru, Facet a mnohí ďalší v Starej Ľubovni už najbližší piatok!

09:17

DJ Geenko oslavuje narodeniny vo veľkom pod hradom v Starej Ľubovni. Guláš, hviezdny line up, pekné prostredie a plný floor Ti dáva príležitosť pridať sa ;)

MIHÁLIK, REDANKA, LIESKOVSKY, DRAHOSH A BURIAN NA JEDNOM EP

09:04

Minulý týždeň sa na Holandskom vydavateľstve High Contrast Nu Breed Holland patriacom pod celosvetovo známy Be Yourself Music objavil release s názvom Famous When Dead, ktorého autorom je Jozef Mihálik.

9.8.2009
nedeľa

La Mara Beat 09 (piatok) by Mark

La Mara Beat 09 (piatok) by Mark18:15Kopec ľudí, kopec dj-ov a techna. Takto vyzerala piatková noc na La Mara Beat 09.
7.8.2009
piatok

Na Slovensko prichádza európske turné na podporu zelenej energie

Na Slovensko prichádza európske turné na podporu zelenej energie15:07

Otváracím koncertom v nemeckom Mníchove odštartovalo európske turné Energy Union. Projekt prezentuje využívanie inteligentnej energie ako zásadného nástroja v boji proti klimatickej zmene.

Solid open air 2009 kompletný line-up

11:53

Poslednú augustovú sobotu 29.8.2009 vznikne na ploche klubu Reset a na priľahlom parkovisku jedinečný areál festivalu SOLID OPEN AIR. Prinášame pohľad na kompletný line-up tohto dance eventu...

Empire club - v piatok Bighed a v sobotu Mikhael vs. Cortez a ich EQ

11:24

Víkend je pred nami ako aj program bratislavského klubu Empire na Župnom námestí. Podzemie tohto útulného priestoru ponúka dve noci, ktoré určite stoja za vašu pozornosť.

Chvatimech 2009 fotoreport

11:08Chvatimech - sound of mountain fairies 2009 od BUBU

4 Elements - rádio_FM už dnes večer aj s Djom Facetom!

06:00

Príjemný letný večer v opätovnej spoločnosti tej navyberanejšej elektronickej hudby môžete dnes zažiť opäť s 4 Elements a jej hosťami.

6.8.2009
štvrtok

Fotky z BeeFree 2009 by Cpk

12:41Je úspešne za nami 10. ročník najväčšieho hudobného festivalu zameraného na elektronickú hudbu, ktorý tento rok prilákal rekordné množstvo ľudí. Ako sme sa super zabavili môžte pozrieť vo fotoreporte. Enjoy.

Program klubu Empire Bratislava na august

09:09

Prinášame Vám aktuálny program Empire klubu na mesiac august. Iba podotkneme,že tento klub sa presťahoval z Pezinka do Bratislavy.

5.8.2009
streda

Fotky z BeeFree 2009 od Kačenky

00:00Cez víkend sa čas zastavil. Plážový priestor v Hornej Strede sa naplnil podstatou našich životov, spoveďou a vyznaním, ktoré vychádzalo spod rúk Djs. Tí rozpitvávali melódie, ktoré sa vzrušene vznášali, prudko klesali a zároveň rozbaľovali v dave. Aj takáto bola atmosféra na tohtoročnom Beefree!

MP3: Minimatica vol.116 mixed by DJ Cole (02.08.2009)

09:36

Príjemný večer v znamení kvalitnej nekomerčnej elektroniky je možné stráviť aj v rámci dnešnej ďalšej epizódy rádio show Minimatica.

» Mini info

  • 09:28Misa Salacova : moje posledné vystúpenie bude na Hradhouseu! Ano, Misa Salacova vystoupením na festivalu Hradhouse, který se koná již tuto sobotu 8.8., na delší dobu přerušuje svoji djskou kariéru, a to z osobních a zdravotních důvodů. Míšu můžete naposledy slyšet od 22.00 ve společném setu s Djkou Luccou na festivalu Hradhouse 2009! Ostatní termíny dalších vystoupení byly bez vyjímky zrušeny.
4.8.2009
utorok

Bee Free 2009 fotoreport by Cobra

17:47Ako bolo na tohtoročnom Bee Freečku zachytil aj Cobra.

Začal sa predpredaj lístkov na turné Richarda Müllera

14:39

V sieti Ticketportal sa dnes začal predpredaj lístkov na októbrové turné speváka Richarda Müllera. Vstupenka na jeho koncert stojí s výnimkou bratislavského vystúpenia 9,90 eur. V hlavnom meste si záujemcovia zaplatia o 2 eurá viac. (SITA)

Headlineri na SOLID OPEN AIR 2009 !!!

14:21

Tohtoročné vydanie  festivalu Solid Open Air, ktoré sa odohrá sobotu 29. Augusta špeciálne priamo v Partizánskom sa pomaly ale isto blíži. Je teda čas predstaviť hlavné hviezdy tohto eventu...

Druhý ročník Openjazzfestu ukončili spontánne „džemovačky.“

13:45

Druhý ročník medzinárodného jazzového festivalu pod holým nebom, Openjazzfest na Zelenej vode pri Novom Meste nad Váhom, ukončili v nedeľu nad ránom viacerí umelci vystupujúci vo večernom programe.

V piatok Facet & Big Apple @ Face bar, Poprad

13:41

Bývalé "Ex Cafe" pri trhu v Poprade v piatok predstaví žúr s regionálnou dvojicou DJs..

Dvojdňový SunLOVE festival na jazere Izra pri Košiciach už čoskoro!

11:08

4. ročník hudobného šialenstva v hľbke Slanských vrchov pri jazere Izra, ktoré bude trvať celé 2 dni od 21.8 - 23.8.2009 to je festival SunLOVE. Na festivale sa predstaví viac ako 25 dj's zo Slovenska aj zo zahraničia, ktorí Vás celé dva dni budú dostávať do vytrženia v rytmoch psytrance, house, electro, tech house a to na 2 tanečných flooroch.

Víkend na Duchonke so Summer After party

08:49

Opäť sa hlási o svoje slovo rekreačný areál Duchonka a s ním Sunshine club (bývalý disko plac mlyn), ktorý by Vám rád predstavil Summer AFTER party, ktorá bude prebiehať počas najbližšieho víkendu, súčasne s najväčšou party na Duchonke.

3.8.2009
pondelok

Fotoreport z Ibiza party

09:59Ibiza party na Zemplínskej šírave dopadla na jedničku. Nielen doposiaľ najväčšou návštevnosťou ale aj super počasím, kvalitnou hudbičkou a krásnymi ženami :)

SunDance in the Club: Motel Kamenec –Zemplínska Šírava

22:41

Po vydarenom druhom ročníku letnej open air party SunDance, ktorá sa konala 17.-18. Júla 2009 v rekreačnej oblasti Domaša-Dobrá, sa táto párty vracia opäť k Vám so svojim pokračovaním SunDance in the Club a to dňa 8. Augusta 2009, tentokrát v rekreačnej oblasti Zemplínska Šírava v klube Motel Kamenec.

Drumophonic Open Air: Profil B – Complex + aktuálny set

21:45

V sobotu 15.8.2009 vystúpi na akcii Drumophoni Open air slovenský producent B-complex. A preto Vám prinášame jeho bio a takisto aj najaktuálnejší mixovaný set.

NUDANCE in da Subclub

19:04

Našlapané lámáné beaty sú zdrojom energie, ktoré ženú dopredu chalanov z Nudance crew. Druhá augustová sobota, Subclub, Bratislava, to sú atribúty, ktoré sa spojili aby priniesli vydanie tejto pestrej žúrky aj do Bratislavy.

Fotky: Summerbeach Rudava 2009

16:32Prinášame Vám fotoreport z festivalu Summerbeach Rudava 2009. Aj napriek nepriaznivému počasiu sa 13. ročník tohto netradične kombinovaného festivalu naozaj vydaril...

SIGNAII_FM : 03.08.2009 - Riadna Porcia drum&bassu!

13:58

V SIGNAII_FM nehrozí cez leto žiadna „uhorková sezóna”, skôr naopak! Tentokrát až trojnásobná porcia čerstvého drum&bassu od atmosferických experimentov až po našľapaný neurofunk. Viac ako 100 minút hudby, informácií a súťaže o vstupenky. Nenechajte si to ujsť!

Moguai v septembri na Slovensku!

13:42

Team Bassline productions cez leto neodpočíva a pripravuje pre vás na koniec leta a začiatok klubovej jesene kopec kvalitných eventov. Jedným z nich bude Sunshine DeLuxe v novootvorenom a kompletne zrekonštruovanom klube Planet_4 v Trnave.

dnb.sk @ Subclub presentz AWARDS night

13:39

Napriek plánovanej augustovej prestávke sme sa pri pohľade do partylistu (v ktorom široko ďaleko žiadna dnb party v Bratislave), rozhodli usporiadať druhú letnú dnb.sk tancovačku v Subclube. Uhorkovú sezónu osvieži v piatok 14.8. výber spomedzi víťazov Slovak drum and bass AWARDS + rezidenti dnb.sk.

Mystický Les II: ...Spáč sa musí prebudiť

13:06

Posledný prázdninový víkend prebehne v spolupráci s českou a slovenskou psytrancovou scénou druhé pokračovanie úspešného festivalu Mystický Les II: s podtitulom „Spáč sa musí prebudiť“.

2.8.2009
nedeľa

HRADHOUSE 2009 - Vyhlásenie výhercov súťaže,počasie,časový line-up,info foto

13:08

Prinášame Vám posledné informácie ohľadom festivalu HRADHOUSE 2009.Kto vyhral?Kto,kde a kedy bude "točiť" svoje dosky?A či nám/vám bude priať počasie?Odpovede hľadajte v tomto článku!

1.8.2009
sobota

Fotoreport z BeeFree 2009

20:31Ako bolo na tohtoročnom Bee Free? Západom slnka sa areál Hornej Stredy pomaly začal plniť, niektorí tancovali, rozkladali stany, iní si vychutnávali čapované pivko. Odbila polnoc, ludí ako maku, DJi nakladali o 106, ludia skákali,... atmosféra bola naozaj skvelá :)

Zvoľte požadované obdobie

  • 2016
    • január
    • február
    • marec
    • apríl
    • máj
    • jún
    • júl
    • august(1)
    • september
    • október
    • november
    • december
  • 2015
    • január
    • február
    • marec(1)
    • apríl(1)
    • máj
    • jún
    • júl
    • august
    • september
    • október
    • november
    • december

Podporujeme

Aktuálne príspevky v diskusiách

Aktuálne príspevky v komentároch